Reklama

Reklama

Boogeyman

  • USA Boogeyman (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V osmi letech mu umřel táta záhadnou smrtí přímo před jeho očima. V té době si myslel, že ho zabila příšera, kterou ho tatínek strašil. Po patnácti letech se vrací nevyřešenou záhadu rozluštit. A čeká ho nejedno překvapení. (BUD-SFIS)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Bojíte se v noci po tmě? Usínáte při rozvsvícené lampičce? Díváte se před spaním pod postel, jestli tam nečíhá bubák? Co když na vás číhá v pootevřené skříni? Jestli vaše odpověď na všechny položené otázky zní ano, pak se právě zhmotnila vaše nejčernější noční můra. Timovi, když byl malý kluk, zabil jeden takový bubák ze skříně otce přímo před jeho očima. Nikdo mu to nechtěl věřit. Sám si pak začal myslet, že jeho táta prostě odešel. Tim už dospěl, ale jeho vzpomínky nikam nezmizely, pořád se vracejí a trápí ho. Psycholog mu poradí, aby odjel do rodného města a vypořádal se tak se svou minulostí. Musí se strachu podívat přímo do očí. Tvůrci se snažili o reklamní tah na branku v podobě herečky Lucy Lawles, který jim příliš nevyšel. Kdybych si její jméno nepřečetla v závěrečných titulkách, tak ji ani nepoznám. Asi ji pořád vidím jako neohroženou bojovnici Xenu. Hrála Timovu matku. ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, ale styl vyprávění mi perfektně sednul. Někdo to možná hodnotí jako film plný klišé a hrající jenom na efekt, ale mi to sedí. Ale je pravda, že hodně dělá ticho, noc a kvalitní zvuková aparatůra. Tolik různých zvuků, vrzání, skřípání, šustění ze všech směrů snad jinde nenajdete. Kdo se rád bojí u jednoduché zápletky, ať si bubáka pustí pod postel. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Boogeyman je slušný horor, ale aby byl něčím vyjímečný, musel by především splnovat určitá kritéria, která jsou zde ovšem plněna tak napůl. Není problém ani tak v hercích nebo v režii, ale spíše trikaři neodvedli svou práci dobře. Zvolna budované napětí funguje dobře a dokud bubáka není vidět je všechno fajn. V závěru se ovšem nepovedený digitální bubák zjeví na scéně v plné kráse a film ztratí to, co měl dosud pevně v rukou a začne být k smíchu. Ale i tak tento horor řadím k tomu lepšímu v hororovém žánru. 60% ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Nech si tvrdí, každý čo chce ale za mňa je to najlepšia časť z celej trilógie. Fajn nápad a aj celkom slušné spracovanie. Herecké výkony sú veľmi dobré. Samozrejme nečakajte od toho niečo extra ale na zabitie času a vystrašenie deti, keďže dospelého človeka to nevystraší je celkom fajn. Celkové hodnotenie za mňa je 55%. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Nízke percentuálne hodnotenie ma neprekvapuje, zopár komentárov je ale IMHO priostrých. Keby si scenárista a režisér dali aspoň trošku viac práce s príbehom, prehĺbili jeho metaforickú rovinu, rozvinuli motívy a keby hlavný hrdina aspoň trošičku hral to, čo hrať mal (teda zmučeného psycháča z rozvrátenej rodiny) a nie vlastne vôbec nehral, bola by to nádherná oddychovka so šancou rezonovať v divákovej hlave nie len v rovine strašidelnej. No na druhej strane som sa po celý čas príjemne (chcelo by sa povedať "starosvetsky") bál a minimálne do dvoch tretín sa moje tŕpnutie, čo prinesie ďalšia scéna, spravodlivo delilo so záujom o ďalší vývoj zápletky. Ani len náznak nudy. Vo finále potom žial rovnako tak ani len zlomok toho, čo som očakával. Pri spätnom pohľade teda naozaj poľahky zabudnuteľný priemer, ďalšie z radu diel od pohodlných filmárov, nivočiacich jeden sľubný námet za druhým. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se na Novém Zélandě v lokalitách Auckland a Waikato. Část příběhu se natáčela také v USA ve státě Georgia. (Terva)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 17. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama