Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Recenze (450)

ondy1985 

všechny recenze uživatele

sice len druha polovica filmu je natocena podla kniznej predlohy, ale povedal by som, ze filmove spracovanie knihu daleko predcilo skvelou pointou, ktora knihe tak trochu chybala. Prave druhe polovica filmu sa mi zda trochu slabsia, je to akesi nezazivne. Ale ako celok to stoji za to. ()

p81 

všechny recenze uživatele

Tak sjem to dneska konečně viděl (v autobuse) a i když jsem čekal staršnou p....u tak svůj účel (zabavit cestující) to splnilo, a docela jsem se i chvílema bavil takže 60% ()

marocco 

všechny recenze uživatele

Dej je oničom (ešteže to netrvá dlho), Guy Pearce sa snaží, Jeremy Irons - OMG, efekty nádherné, hudba fantastická. Napriek tomu priemer. ()

Mausik 

všechny recenze uživatele

Po smrti přítelkyně vymyslet stroj času výborný nápad. Překrásné triky i příběh. Doufám že takhle nebude svět jednou vypadat. ()

FireFox 

všechny recenze uživatele

Opravdu překrásné jsou vizualizace cesty časem. První půlka díky tomu překvapila a naprosto uchvátila. Možná by filmu neuškodilo, kdyby se držel původního zadání: cestování časem pro velkou lásku, a netahala se tam v druhé půli ta moralizace a zamyšlení nad rasismem, kam to lidstvo spěje a tak. ()

Hansolo35 

všechny recenze uživatele

Wellsův román jsem tedy "nezkousl"-byl pěkně nudný, ale tenhle film byl naprosto perfektní. Přiměřeně efektů, dostatek tajemství, skvělá hudba, láska i akce. Sekvence cesty do budoucnosti je opravdu mistrně natočená. Film je fajn a rád jsem se na něj koukl opakovaně. ()

bocy 

všechny recenze uživatele

Film sa mi páčil, snáď až na ten koniec, ktorý som musel pozerať dookola, pretože som to nejak nechápal...inými slovami je koniec trochu pritiahnutý za vlasy, ale inak fajn :-) ()

robzombie 

všechny recenze uživatele

Film je sice plný nelogičností, ale přesto je to hezká podívaná. Místy napínavé a také pár dobrých efektů. Obzvlášť hodnotím závěrečnou scénu. ()

Nickkk 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě akorát druhá část filmu, jinak by to bylo jak jinak než za pět :)) První polovina je fantastická jak se vše okolo mění když cestuje do budoucnosti, ale potom jsem absolutně nepochopil druhou část kdy se film změnil v úplnou frašku, která ztratila vše z první půle.... ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

začátek je zajímavý, napínavý a cesty časem fascinující, boužel když se hrdina dostane do daleké budoucnosti tak film umírá. ()

Missfit 

všechny recenze uživatele

Cestování v čase je vždycky ošemetná věc. Těžké je točit něco, co si režisér ani herci nemůžou zkusit na vlastní kůži :). Na druhou stranu - nastínit představu budoucnosti jakožto budoucího pravěku - to se mi zdá mírně absurdní. Za to srážím 1/2 *. Druhou půlku za ne příliš pochopitelně vychytané detaily. Simon Wells mohl trochu popřemýšlet, a nějak divákovi ve filmu sdělit, proč za 800 000 let nedošlo ke změnám ve vrstvění půdy a hl. hrdina se neobjevil třeba 4 metry pod zemí, což se za takovou dobu klidně může stát... navíc když byl v bezvědomí. Čtvrtinová srážka ještě za kolísavost děje. V jednu chvíli divák chápe celkem svižně, o co tam jde.. jindy je to jen bezduché pozorování, kdy už bude další scéna, ze které toho vyčte (doufejme ! ) trochu více. Suma sumárum, zůstalo mi 3 a 3/4 * - v celku ideální na to, že šlo o krok do neznáma, který byl po technické i jakš takš herecké stránce vydařený :) ()

koumes. 

všechny recenze uživatele

Rád pozvedávám průměr tohoto filmu. Mně se to líbí. Je to natočeno nenásilně, rozumně s nenásilným zvratem. ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

Já se prostě nestihla nudit. Moc pěkné efekty, krásné záběry - úplně mě okouzlil "průlet evolucí", super hudba. Je tam vše, co si jen milovník sci-fi a dobrodružství může přát:o) ()

lupik84 

všechny recenze uživatele

Průměrná sci-fi, kde jsou zajímavé snad jen ty změny země vlivem eroze. Nicméně se film i přes stupidní konec dá s klidem dokoukat na jeden zátah. Zajímavý námět a ucházející efekty, to je snad vše co mohu pochválit. ()

Reklama

Reklama