Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Recenze (450)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Povedené v první polovině, které vládnou bok po boku přitroublá romance roztržitého vědátora s parádními trikovými časosběry. Díky krátké stopáži jsem vlastně bez problémů přetrpěl i polovinu druhou - už jen kvůli tomu, že je celkem povzbuzující zkoumat, co má pod trikem Samantha Mumba. Bohužel, obsahově je Stroj času neuvěřitelně naivní, tupoučký, zkratovitý a povrchní, přestože rád filozoficky blábolí. Stupidní finále raději nezmiňovat... Neškodná jednohubka. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Tohle je jako 5 filmů dohromady divně na sebe navaztující. Začátek byl pefektní, ale jakmile přešel do budoucnosti, nepobral jsem skoro ani minutu filmu. Tím pádem se z toho stala nudná slátanina, za kterou možná dvě hvězdičky dát je hodně. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Filmy, v nichž se cestuje časem, mám rád. Není mi proti srsti nechat se unést fantazií tvůrců a nahlédnout do jejich vize budoucnosti. Stroj času má dle mého dobrý děj - touha zvrátit osud - a je solidně zpracován. Líbil se mi styl života v budoucnosti, protože nám nebyl naservírován tak, jak to známe z většiny sci-fi snímků. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Toto ja môžem. Dobrodružný film šmrncnutý sci-fi zápletkou o cestovaní v čase je rozhodne dobrý námet na film, aj keď pod tým všetkým sa skrýva len príbeh o láske. Prvá polka filmu je skutočne dobrá. Výprava, kostýmy, efekty, herci, hudba, dobová atmosféra a príbeh vás dokážu vtiahnuť do deja, no v polke filmu je film strašne rýchlo odbitý, čo je velka škoda. Od polky filmu sa ide priamočiaro do záverečného finále a pri tom keby sa rozvinul trochu príbeh by to bolo minimálne o triedu lepšie. S celkového hladiska sa stále jedná a dobrý film, kde vás pripúta k sedlu hlavne skvelý Guy Pearce a hudba Klausa Badelta. 70% - 3* ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Scéna v parku mě hodně zasáhla. Když se nad tím člověk zamyslí, že si vyjde ven požádat svou přítelkyni o ruku a ona za chvíli zemře...a nejde to jinak... Celkem depresivně laděný film se silnými momenty: Rozstřílený měsíc, "Nápověda" v muzeu... Zpracování pěkné, ale film s tak ponurou atmosférou, že můžu dát jen 2 hvězdy. Btw. herecké obsazení taky nic moc a dialogy příšerné. O Morlocích radši ani nemluvě. Radost přinese jen perfektně zpracované cestování v čase... ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Tento film je mírně nadprůměrná sci-fi, ale abyste si jej vychutnali, musíte úplně zapomenout na knížku H. G. Wellse. S tou má film společné jen cestování časem a rozdělení lidské rasy na 2 druhy. Vše ostatní je jiné, více hollywoodské, míň depresivní. Nejpovedenější na filmu je určitě hudba a triky (obzvláště ta cesta časem). Herecké výkony taky nejsou špatné, ale s příběhem to už je horší. a) je plný klišé a b) je to velmi krátké. Když jsem si po 70 minutách začal libovat, jak se to pěkně rozjíždí, byl konec. ()

_Berunka_ 

všechny recenze uživatele

Tedy, dnes mám docela smůlu na výběr filmů, ale možná jsem si tento kousek vybrala právě kvůli tomu, aby už konečně dostal puntík a zmizel z domácí filmotéky. Začátek je docela slibný a příběh celkem svižně plyne, co však přichází po smrti Alexandrovy přítelkyně a jeho následné proměně v ještě většího workoholika, je....nudné. V druhé části filmu dojde k přesunu o 800 000 let do budoucnosti, navíc pak přichází moment zásadní chyby, která mě dohnala až k lehkému selhání víček a následné vracení se do minulosti skoro o 20 minut:-) Co tak asi mohlo způsobit útlum? Stroj času nemá duši, je to jen taková prázdná skořápka bez života. Neměla jsem možnost se vžít do role hlavního hrdiny a přišla tak o příležitos projevit své (už opravdu výborně) natrénované povzbuzovací techniky typu : BĚŽ, UTÍKEJ, POZOR ZA TEBOU. Tvůrci sáhli vedle i co se hudby týče, ale co už teď naděláme? Na závěr bych ještě dodala, že film není taková hrůza a jako oddychovka s cílem dobře se prospat poslouží výtečně. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Film mi připadal úžasný do té doby, než se Guy Pearce dostal do velmi vzdálené budoucnosti, kde začala trapná, často nechtěně velmi směšná slátanina. Ale první část je opravdu pěkná, to však nestačí. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

70% - Vizuálně krásné, tematicky zajímavé, dějově poslabší. Na závěr hraje moc hezká písnička... :) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem nevěděl do čeho jdu a čekal jsem předvídatelný snímek dle začátku. Vše postupně dostává slušný náboj a cestování začíná být zajímavé. I přes nízké hodnocení překvapivě zajímavý film o cestování v čase. Dokonalou hudbou počínaje a vizuální stránkou končínaje .. 8/10 = 82% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 9/10/// +nádherně zpracované plynutí času, námět, hudba -klidně bych si dokázal představit i jiný příběh, jinou budoucnost, v závěru trošku křečovité/// Hned napoprvé mě tento snímek uchvátil. Úplně sem zíral s otevřenou pusou, nedýchal a napjatě čekal co bude dál. Na podruhé i napotřetí už to není takové drama, ale člověk toho zase víc pochopí a stejně scény cestování časem jasou naprosto úchvatné. Jen si říkám, škoda že jich nebylo více. Taky škoda, že snímek po první třetině v momentě kdy se hlavní hrdina dostane do vzdálené budoucnosti promění ze sci-fi dramatu na dobrodružné fantasy. Knihu jsem nečet, takže nevím jestli je tohle doslovné nebo si to scénáristé vycucali z prstu, ale dokázal bych si to představit i jinak. Přes tyhle výtky musím znova připomenout, že film se mi moc líbil a určitě se řadí k mým nejoblíbenějším. Doufám že neúspěch filmu u kritiků nezpůsobí nezájem o tuto látku. Rád bych viděl někdy v budoucnu podobný film s tímto námětem./// Celkem 87%/// ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Spíše přehlídka digitalních triků a strašně hoezkých záběrů - určité pasáže by se mohli promítat v relaxačních a regeneračních střediscích, nebo v sektách, slibujících život na nové planetě. Přesuny v čase a zobrazení proměn jsou hodně nápadité. I Guy Pearce hraje slušně. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Odkoukal s otevřenou pusou téměř od začátku do konce, ztracen v myšlenkách nad motivacemi a událostmi, vysvobozen závěrečnými titulky, částečně rozveselen nechtěnou komedií dal hvězdičku. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nikdy nečetl, takže nemohu hodnotit, jak se povedla adaptace. Pokud vezmu pouze film, musím říct, že první hodina byla docela zajímavá a zábavná, ale s nástupem těch nepovedených skřetů se film jaksi hroutí do nepovedené akční podívané, kde už se příliš neřeší, proč nejde změnit minulost, a místo toho se pomateně pobíhá a kope do obličejů kaskadérů s velice levnými maskami na obličejích. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film, který byl pro mě obrovským zklamáním. Vyjma úvodní působivé scény se na něm nepovedlo vůbec nic. Nechápu, jak se slibné téma mohlo přetavit v neskutečně nepovedenou slátaninu bez hereckých výkonů, kdy naprosto vše a všichni jsou zde velmi nepřesvědčivý. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale nejvíc mi to připomínalo Cestu do pravěku, jen se zaměřením na lidstvo namísto dinosaurů. Snad víc než dobrodružný film, to je hledání odpovědi na otázku, jestli je možné změnit minulost. A to vše s podkresem krásné hudba Klause Badelta, jehož smyčce mi na začátku připomínaly Johna Williamse a někde v půlce zazněla melodie jak vystřižená z Avataru. # příběh 7 | hudba 8 | humor 2 | akce 5 | napětí 1 | pustil bych si znovu 7 ()

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Vizuálne efekty veľmi pekne zvládnuté. Guy Pearce celkom v pohode. Ale ani efekty a Pearce film nevytiahnu zo slabého priemeru. Stroj času ale na zabitie času stačí. ()

Reklama

Reklama