Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Recenze (450)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bol som zovšadial upozorňovaný na neskutočnú blbosť a zneužívanie literárnej a koniec koncov aj filmovej klasiky. Keďže som nič neočakával a videl film iba v tv (čiže som zaňho nemusel platiť), musím skonštatovať, že sa to proste dalo pozerať. Triky aj výprava sú fajn, no a v podstate to to jediné, čo tu stojí za zmienku. Čiže presný opak originálu, kde zase fungoval príbeh. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý film o cestování časem. Překvapuje mě nízké hodnocení. Alexander se po smrti své ženy vydá do budoucnosti. Pak se ale bouchne do hlavy a skončí někdy v roce 800 000. Lidstvo je v naprostém úpadku a začíná od znova. Neustále je totiž napadají nebezpeční Morloci. Alexandrovi se to ale podaří vyřešit a zůstane tam i s novou láskou. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý sci-fi které vyniká druhou půlkou, a zaniká začátkem který je plný klišé a nudy. Nicméně druhá půlka je akční, a plyne dost rychle. Na tomhle filmu se mi ale nejvíce líbily efekty a prostředí a hlavně kamera. Kameraman je naprosto výbornej. A efekty jak by smet. Bohužel jak jsem zmínil příběh je šílené klišé, a héroický Pearce se mi jako hlavní postava nelíbil. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Už když koukám na to žánrové zařazení, mám dojem, že je něco špatně. Dobrodružný film to mohl být, pokud by měl úplně jiný scénář. Obě akční scény jsou natolik povedené, že jsem si říkal, zda by opravdu nebylo lepší, aby Simon Wells točil akční filmy. Ale jsou bohužel opravdu jen dvě, což akční film nedělá, a tenhle nezachrání. Guy Pearce mi připadal až překvapivě nevýrazný a z celého obsazení mě nejvíce zaujal Orlando Jones. Zbývá zajímavá výprava, slušné triky a romantizující hudba – slabší průměr. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Mne to utieklo celkom rýchlo. Je to len taká báchorka s peknými efektami a smiešnymi maskami. Časť v štýle PLANÉTY OPÍC bola celkom prájemne akčná, Irons opäť raz ukazuje, že má rád fantastiku a je schopný urobiť čokoľvek, aby ju dostal do kín. Vizuálna záležitosť bez scenára, ktorá však nenudí... OST vrelo odporúčam... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Začátek bezchybnej..nápad s rozpadajícím měsícem dost jako psycho super..pak ale se jede dál a ztrácí to ten šmrnc a ubírá na zábavě..nějaký orkove unašejic lidi do písku mě moc nenadchli a ten mlaskací upir docela fajn. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Je to nesourodé, zmatené, místy nepříliš dobře napsané a zahrané. Hodnoty i způsob chování neodpovídají chlapíkovi, který žil v polovině 19. století v Anglii. ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Zatím poslední volné zpracování slavného románu H. G. Wellse je tragickou ukázkou pohřbení všech knižních předností. Na jakýkoliv malý klad dá rychle zapomenout špatný scénář, chybující režie i nulové vcítění se do všech zúčastněných postav. Ani Pearce (větší role), ani Irons (menší role... skoro rulička) nemohou a ani neukazují své herecké charisma, které věřím, že mají. 30% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Taky patřím k těm, jenž se líbí více druhá polovina filmu a to hlavně díky své akčnosti. Ta první totiž spíše okouzlí ženské publikum (romantika, tragédie…). Na rozdíl od některých, já tentokrát herecké výkony hanit nebudu – většina z nich byla na průměrné úrovni, takže vzhledem k tomu, že jsem v sobě měl už několik panáků (vždyť bylo Silvestra), tak se mi líbil i ten bílý „strašák Murlock“ na konci. Souhlasím i s názorem, že kameraman odvedl opravdu poctivý kus práce, stejně jako ti přes speciální Efekty. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu jako by člověk seděl ve stroji času. Všechno proběhne tak nějak rychle, u ničeho se ten film moc nezastaví a žene se kupředu tak dravě, že s ním divák nedokáže trochu důvěrněji souznít. Leč vzhledem k tomu, že nemám zkušenost s literární předlohou a tudíž nemohu posoudit, nakolik se představivost filmařů rozchází s představivostí H. G. Wellse, filmovou verzi nakonec neshledávám nějak zvlášť špatnou. ()

902 10 

všechny recenze uživatele

jeden z nejnudnejsich filmu vsech dob nezachrani ani slavna predloha, ani guy pearce a uz vubec ne vysoky rozpocet. oproti tomuto v podstate nedodivatelnemu filmu je i umyvani nadobi nebo zirani do zdi skvelou zabavou. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nemůžu tomu uvěřit !!" - "Tedy když se vám nelíbí odpovědi, měl byste přestat klást otázky.." Tak já se raději nebudu ptát, ani proč to Wellsovo jablko v tomhle případě padlo tak strašně daleko od stromu.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky remake, ktory sa z vysoka vysral na skvelu myslienku originalu a nahradil ju iba mnozstvom trikov. Keby aspon boli tri triky pouzite v nejakych pôsobivych akcnych scenach, tak by film zabavil oci, ked uz si mozog musi behom sledovania zobrat dovolenku, lebo z tych logickych dier by sa zblaznil. Ale ani akcii tu vela nie je a ked uz k nejakej dôjde, tak postrada napätie, lebo postavy vam su ukradnute. Vdaka nevyraznym postavam nefunguje ani dvojnasobna romanticka linia. Parkrat som behom filmu vdaka kvalitnym trikom predsa len uvazoval aj o druhej hviezdicke, ale hned nato mi tuto myslienku vyvratila nejaka logicka chujovna, takze nakoniec davam len jednu hviezdicku za neskutocne nadherny soundtrack, ktory som si samostatne pustil uz velakrat. Na jednej strane ho pre takuto stracku je skoda, ale na druhej strane aspon nieco dobre vdaka tomuto filmu vzniklo. 3/10. ()

Reklama

Reklama