Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Recenze (449)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, má to docela hezký mainstreamový nápad - snaha dostat film k širšímu publiku, i když je zde snímek z roku 1960, který tohle dokázal mnohem lépe. Tomuhle se prostě může nechat jedině to, že se snaží navazovat na odkaz H. G. Wellse, ale bez toho, aby pochopil jeho snahy trochu rýpnout do společnosti. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

V první polovině to s filmem ještě jde. Přesun času je naprosto úžasně zpracovaný a řekněme že do roku 2027 jsem se z filmu ještě tetelil radostí... Ale to co nastalo poté mě vyloženě zklamalo (a protože jsem o filmu nic nečetl, pevně jsem doufal, že se hrdina zasevrátí zpět a třeba zabrání pádu měsíce). Nic takového se nestalo a musel jsem tak čelit komickým (jistě ne záměrně) Morlockům, marným snahám o vysvětlování jak k tomu všemu vlastně došlo a to vše korunované sado-maso Jeremy Ironsem. Škoda. Těšil jsem se. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Aj po dvadsiatich rokoch si spomínam na hudbu ktorá doprevádzala nádhernú scénu v budúcnosti, keď sa ľudia ukrývali v príbytkoch na stromoch. Na svoju dobu vo mne film zanechal veľmi dobrý dojem, mal som ho v pláne pozrieť znovu ale možno by ten zážitok nebol tak očarujúci a tak radšej hodnotenie na základe nostalgických príjemných spomienok. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Nadherne natocena naivni bachorka. Takovou ja muzu. Obsahove nic moc, ale ta parada, cejtil jsem se jak malej kluk, kterej objevil svet. Ten konec kde se prolinala budoucnost s minulosti (pritomnosti??), byl uzasnej. Prekrasny hudebni doprovod dodaval snimku velikost (sice jenom umele, ale to mi vyhovuje). Pro mnohe asi brak, pro mne vsak klenot. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Podivný film, který začíná jako nějaká romantická komedie, pak se mění v sociální drama a nakonec v celkem slušnou fantasy. Ta první půlka, než se hlavní hrdina dostane za hranice 21. století, je děsná. Dál už by to celkem šlo, i když film ke konci vypadá jako směs filmů o tom co se stalo po konci ekologické katastrofě a Pána prstenů. Nicméně ty záběry jak se prudce mění čas jsou hodně povedené a hudba je vyloženě náádherná. Jinak se jedná o hodně kontorverzní film, od kterého by člověk rozhodně nečekal takový konec a takový vývoj děje....opravdu zvláštní kousek... ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Já si myslím, že tenhle film měl obrovský potenciál, nebo celkově toto téma je dost flexibilní, kde se dá vytvořit mnoho nápadů. Tento Wellsův počin mi přišel dosti odfláklý a ledabylý, jakoby říkal "ať už to máme z krku". Dalo se z toho vytěžit mnohem více. Určitě delší stopáž by tady neškodila, pokud by se barvitě představoval nový svět(y). Obsazení Guye Pearce nebyl špatný nápad, jenže i tak nedostal tolik prostoru a ta jeho postava byla vykreslena trochu podivně a ne úplně, jak by se dalo čekat. Začátek není špatný, ale poté, co se přenese jinam, jde už film z kopce a tempo neodpovídá takovéhle filmové látce. Pořádně si ani neprohlédnete novou domovinu mladého vynálezce a už se to tam kosí a téměř končí film. Konečná zápletka nám nepřinese také nic neočekáváného a promyšleného. Celkově jsem velice zklamán, ale přesto tomu ten průměr dám. Vůbec by mi nevadil nový snímek na toto téma. Akorát s větší výpravou, lepší zápletkou a delším vyobrazením světa, kam se s hrdinou podíváme. 50% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky to není zrovna oskarové dílo, ale zábavným dějem a hezkými efekty tento nedostatek film nahrazuje. Já jsem se celkem dobře pobavil. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrá adaptace knižní předlohy. Chlápek co sestrojí stroj času. jeho dívku mezi tím zabijí a on se snaží pomocí stroje změnit osud což se mu sice povede, ale moc kladný efekt to nemá , osudu stejně neunikne. A tak cestuje dál do budoucnosti, kde je vše poněkud jiné. Pro mě velice dobrý film, který nepostrádá napětí a akci. Na můj vkus mohl být delší a mohlo se prozkoumat více světů. ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Efekty fajn, muzika chvilkama taky neurazila... ale to objevení uprostřed rušné ulice roku 2030 bez jediného mrknutí oka kolemjdoucích měšťanů... au, to zabolelo. Dávám tři, asi z nějaké melancholické nálady, či co... každopádně znovu na to už koukat určitě nikdy nebudu... ani v nejbližší době, ani za 800 000 let. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Stroj času je docela rozporuplný film. Silný v myšlence, ale slabý ve zpracování. Herecké výkony jsem přešel ještě s lehkým úsměvem, protože plně zapadají do celkového hodnocení, které nakonec udílím. Ale přiblblý scénář a děj bohužel nepřipouštějí žádné hlubší rozbory na téma cestování v čase - na to jsem se hodně těšil. Zbylo tak jen zklamání nad jeho zbrklostí a nepromyšleností. Alespoň, že u scén v knihovně jsem se pobavil. 50% ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Pohodová oddychovka, podle názvu jsem čekal horší záležitost, ale šlo to. Týden po shlédnutí už nevím téměř nic z děje, ale vím, že jsem to vypínal celkem spokojen. Takový lepší fastfood. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Cestování v čase mě prostě vždycky dostane, jak už se Alexander usadí je to slabší, ale nová rasa atd. mě fascinuje taky :-) ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

910. hodnocený film: Nevěřil jsem tomu, že by hodnocení mohlo odpovídat skutečnosti, ale asi na tom něco bude. Hodně jsem byl nabuzen historickým nádechem, který zprvu na mě zapůsobil. Pak to šlo ale s filmem hodně dolů. Bídný příběh, špatné filmové triky a děs a hrůzu nahánějící herecké výkony. 3* by byly ostudou pro filmy, kterým jsem je udělil. Proto odebírám jednu a dost si i myslím, že jsem se neodchýlil od skutečné kvality snímku. 2* ()

Reklama

Reklama