Reklama

Reklama

Královští tučňáci se rodí s nadáním pro zpěv. Mumble je výjimka. Narodil se, aby tančil…vlastně stepoval. Takové tučňáka nehodné chování se stane důvodem pro jeho vyhnání ze země do velkého studeného světa. S pomocí podivínů Amigos a vševědoucího tvrďáka jménem Lovelace se Mumble vydává na dobrodružnou cestu za poznáním. Být upřímný sám k sobě je způsob, jak změnit svět. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (429)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak ja teda nevim, za co tahle prasarna dostala oskara. Na druhou stranu, videl jsem i horsi animace. Film je nejdriv asi pul hodky vcelku nudnej, nastesti pak na scenu vlitnou maly machrujici tucnaci, ktery film ozivi a pak uz je to aspon trosku vtipny. Navic to je asi prvni film, co je pojatej jako muzikal, ale jen zhruba 60 minut. Pak je to spis takovy dobrodruznejsi, kdy jdou za "vetrelcema", coz sou jedny z nejlepsich scen, jako treba prijezd lodi a podobne. Ono celkove se animace docela povedla, akorat misty ze zacatku to bylo jeste naky odflakly. No a na zaver tam tvurci narvali zivy herce a najednou meli tucnaky vsichni radi, to uz bylo krapet moc. Taky ma film pekne prestrelenou stopaz. Celej film v podstate zachranuje ta vtipna particka malejch tucnaku a hlavne hudebni cisla, protoze vetsina pisnicek je chytlava. Ale jinak to je kravina. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

priatelia filmu, toto je pre mňa osobne prekvapivo netradične a nad očakávania pozoruhodný animák, George Miller sa svojmu projektu oddal a až na pár miest, kde už azda nezvládol vzdorovať produkčným tlakom a musel zakomponovať zopár klasicky animákovských miestečiek udržal latku dosť vysoko. Prišlo mi to pomerne originálne, miestami naozaj mrazivé, dosť často veľmi, naozaj veľmi vtipné a hlavne nadšením zopár ľudí na čele s Millerom krásne vybudované a ešte krajšie animované dobrodružstvo v doposiaľ stále neprebádanom a úchvatnom prostredí Antraktídy.V dobe, keď sa s animákmi pretrhlo vrece urobiť film, ktorý ohúri režijnou, animačnou a dokonca aj obsahovou stránkou, je výkon skoro heroický a tu to akosi vyšlo. Vážne som ostal potešený ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebylo tak špatné, jak jsem čekal. Skvělá animace (zvlášt scény honiček, padání, klouzání, plavání - zkrátka akce), velmi dobrá muzikálová čísla (skoro Moulin Rouge na ledu a s křídly) a bohužel trochu moc roztahaný a okoukaný příběh. Ve scéně, kdy se Mumble poprvé vrací a v zádech mu zpívající Ramon rozjede španělskou verzi Sinatrovy My Way, mi vyhrkly slzy do očí. Víc takových momentů a byly by to čtyři hvězdičky. *** 1/2 P.S. Nevím, jakou verzi hrají u nás v kinech, ale můj DVD screener měl minut 108. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Happy Feet je pohádka, tudíž se na to nyní dívám jako na pohádku o tom, jak někdo, kdo je jiný než jeho okolí, musí bojovat nejen se sebou samým [poznat sám sebe a smířit se se sebou], ale i nepochopením a odmítáním jak od svých nejbližších [jeho otec], tak cizích. Má to příjemný, citlivý příběh, skvělé hvězdné hlasy v pozadí [a jak nemám rád Wooda, tak tady mi sedí], vynikající pěvecké show a moc hezká animace. Jako dítě bych byl nejspíš nadmíru spokojený. A navíc jsem se v Mumblesovi tak trochu našel ... :) takže proto ****!!! ()

sssssycak odpad!

všechny recenze uživatele

Může být něco horšího než zpívající a tančící tučňák ? Odpověd zní NE, NEMŮŽE. Většinou jsem na každém animáku našel něco pozitivního, no tenhle je vyjímka. Plytký příběh (dá-li se tomu říkat příběh) až běda. Jediné co to vše zachraňuje jsou celkem pěkné animace, ale to už v dnešní době není žádný trhák. Opravdu nedoporučuji !!! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Na tělo tučňáka Brumly (Elijah Wood) bylo animátorsky umístěno 6 milionů peříček. Díky tomu vypadá přesvědčivě i v detailních záběrech. (Pumiiix)
  • Happy Feet byly prvním animovaným snímkem studia Animal Logic. Tato australská firma ale ve světě filmu nebyla neznámá. Spolupracovala například na speciálních efektech k filmu Babe 2: Prasátko ve městě (1998) nebo k trilogii Pán prstenů (2001, 2002, 2003). (imro)
  • Zpěvák Prince původně odmítl poskytnout pro film svoji píseň „Kiss“, ale když mu promítli první ukázky, změnil názor. Dokonce do snímku dopsal novou píseň, která zazní během závěrečných titulků. (imro)

Související novinky

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

12.11.2015

41. ročník Mezinárodního festivalu filmů o životním prostředí se poprvé koná v Brně a nabídne i novou ambiciózní dramaturgii. Kromě významných zahraničních a domácích hostů představí i velmi kvalitní… (více)

80. léta vracejí úder

80. léta vracejí úder

08.03.2009

Duchové našeho mládí a videokazet se simultánním překladem opět straší. George Miller nezapomněl na Šíleného Maxe, ačkoli v uplynulých letech se mu dařilo spíš na poli digitální animace – má na… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Hugh Jackman nezpívá – houká

Hugh Jackman nezpívá – houká

04.01.2009

Hlavní hvězda (promiň, Nicole) aktuálního velkofilmu Austrálie zřejmě nemá chuť na další epickou romanci. Jméno Hugh Jackman totiž už nefiguruje v zamýšleném obsazení ambiciózního 3-D muzikálu… (více)

Reklama

Reklama