Reklama

Reklama

Královští tučňáci se rodí s nadáním pro zpěv. Mumble je výjimka. Narodil se, aby tančil…vlastně stepoval. Takové tučňáka nehodné chování se stane důvodem pro jeho vyhnání ze země do velkého studeného světa. S pomocí podivínů Amigos a vševědoucího tvrďáka jménem Lovelace se Mumble vydává na dobrodružnou cestu za poznáním. Být upřímný sám k sobě je způsob, jak změnit svět. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (429)

Okara 

všechny recenze uživatele

Velmi krásná animace a některé písničky jsou také velice povedené v podání roztomilých tučňáků, ale na příběhu si tvůrci absolutně vylámali zuby. Samotný příběh o zpívajících a tančících tučňácích je ujetý, ale co víc, z pěkného muzikálu se z ničeho nic ocitáme v rádoby smutném dramatu zakončeném nejkýčovitějším koncem, co jsem kdy viděl. Zachraňují to jen vtipní pidi tučňáci. 55% ()

mandes 

všechny recenze uživatele

rozpočet : $100 million otvárací víkend : $41,533,432 tržby celosvetovo : $384,200,317 .úžasná animácia a jeden nádherný epický záber za druhým podbarvený velkolepov hudbou mi hravo vynahradzuje všetko to čo sa mi na filme nepáči ( príliš pateticky podané ekologické posolstvo,patos,pesníčky,stepovanie ) ps : scénku v akváriu považujem tak isto za geniálnú (úplná depka ). ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

V prostředku je pár dechberoucích akčních sekvencí, ale začátrek s dialogy jako vystřiženými z porna a rádoby těžce filozofický konec, to celé proložené písničkami, stepem i řečmi o páření a lásce, dělají z tohodle animáče nestravitelnou podívanou...30% kvalita animace je hodně nadprůměrná, ale z obsahu filmu budou mít děti v hlavě asi pořádnej tučňáčí guláš. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

priatelia filmu, toto je pre mňa osobne prekvapivo netradične a nad očakávania pozoruhodný animák, George Miller sa svojmu projektu oddal a až na pár miest, kde už azda nezvládol vzdorovať produkčným tlakom a musel zakomponovať zopár klasicky animákovských miestečiek udržal latku dosť vysoko. Prišlo mi to pomerne originálne, miestami naozaj mrazivé, dosť často veľmi, naozaj veľmi vtipné a hlavne nadšením zopár ľudí na čele s Millerom krásne vybudované a ešte krajšie animované dobrodružstvo v doposiaľ stále neprebádanom a úchvatnom prostredí Antraktídy.V dobe, keď sa s animákmi pretrhlo vrece urobiť film, ktorý ohúri režijnou, animačnou a dokonca aj obsahovou stránkou, je výkon skoro heroický a tu to akosi vyšlo. Vážne som ostal potešený ()

sssssycak odpad!

všechny recenze uživatele

Může být něco horšího než zpívající a tančící tučňák ? Odpověd zní NE, NEMŮŽE. Většinou jsem na každém animáku našel něco pozitivního, no tenhle je vyjímka. Plytký příběh (dá-li se tomu říkat příběh) až běda. Jediné co to vše zachraňuje jsou celkem pěkné animace, ale to už v dnešní době není žádný trhák. Opravdu nedoporučuji !!! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Australský animák za 100 milionů amerických dolarů vydělal první víkend promítání v Severní Americe (17.-19. 11. 2006) 41,5 mil. dolarů. Dostal tak studio Warner Bros. na první příčku a odsunul na stříbrnou pozici Casino Royale (2006). Happy Feet si udržely pozornost amerických diváků i behěm následujících týdnů a nakonec utržily 198 milionu dolarů, v celosvětovém součtu pak 384,3 mil. (imro)
  • Brumlův (Elijah Wood) step byl vytvořen pomocí techniky motion capture, nasnímáním pohybů nohou Saviona Glovera, jednoho z nejlepších tanečníků a choreografů na Broadwayi. (imro)
  • Všichni tanečníci museli projít speciálním výcvikem pohybů tučňáků. (imro)

Související novinky

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

12.11.2015

41. ročník Mezinárodního festivalu filmů o životním prostředí se poprvé koná v Brně a nabídne i novou ambiciózní dramaturgii. Kromě významných zahraničních a domácích hostů představí i velmi kvalitní… (více)

80. léta vracejí úder

80. léta vracejí úder

08.03.2009

Duchové našeho mládí a videokazet se simultánním překladem opět straší. George Miller nezapomněl na Šíleného Maxe, ačkoli v uplynulých letech se mu dařilo spíš na poli digitální animace – má na… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Hugh Jackman nezpívá – houká

Hugh Jackman nezpívá – houká

04.01.2009

Hlavní hvězda (promiň, Nicole) aktuálního velkofilmu Austrálie zřejmě nemá chuť na další epickou romanci. Jméno Hugh Jackman totiž už nefiguruje v zamýšleném obsazení ambiciózního 3-D muzikálu… (více)

Reklama

Reklama