Reklama

Reklama

Královští tučňáci se rodí s nadáním pro zpěv. Mumble je výjimka. Narodil se, aby tančil…vlastně stepoval. Takové tučňáka nehodné chování se stane důvodem pro jeho vyhnání ze země do velkého studeného světa. S pomocí podivínů Amigos a vševědoucího tvrďáka jménem Lovelace se Mumble vydává na dobrodružnou cestu za poznáním. Být upřímný sám k sobě je způsob, jak změnit svět. (Magic Box)

(více)

Recenze (429)

mandes 

všechny recenze uživatele

rozpočet : $100 million otvárací víkend : $41,533,432 tržby celosvetovo : $384,200,317 .úžasná animácia a jeden nádherný epický záber za druhým podbarvený velkolepov hudbou mi hravo vynahradzuje všetko to čo sa mi na filme nepáči ( príliš pateticky podané ekologické posolstvo,patos,pesníčky,stepovanie ) ps : scénku v akváriu považujem tak isto za geniálnú (úplná depka ). ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Neskutečný úlet, který se první hodinu tváří jako muzikál, pak přeřadí na absurdní drama (u "dusícího" tučňáka jsem sípal smíchy - vypadal, že každou chvilku umře) a ke konci se zvrhne v tvrdou agitku se sloganem „tučňáky má každý rád“. Animace je úchvatná, některé písničky mají styl, ale tempo je protivně asynchronní a po celou dobu ruší svou neustále se střídající náladou. Oscara to dostalo čistě proto, že teď letí ekologie, v jiném roce by to porota zametla pod koberec. Smutný důkaz toho, jak trend převládá nad kvalitou… ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí tohoto filmu vám zpívající tučňáci budou připadat jako ta nejnormálnější věc pod sluncem. Jedním slovem je to „úlet“. Začátek je přitom docela nevinný – davové muzikálové číslo jako z nějaké Disneyovky. Pěkně nazpívané, obstojně naanimované. První trhliny se objeví v okamžiky, kdy se začne klubat něco jako děj. Tučňáci jsou od sebe vizuálně dost těžko odlišitelní, nepohybuji se ani vtipně ani realisticky, tudíž není snadné vytvořit si k nim jakýkoliv citový vztah. Přičemž dvouhodinové sledování nesympatických, přesněji pro vás nezajímavých, herců se jeví jako činnost marnotratná již po třiceti minutách a teď si zkuste místo herců představit tučňáky. Série horkou jehlou sešitých příhod rádoby vtipných zvířat je náplní celé první poloviny filmu. Capartům možná stačí, když se něco barevného (pravda, zde spíše černobílého) neustále hýbe slušnou rychlostí, také dospělým však doporučuji vyčkat do konce, teprve pak přichází ten nejremkovější žvejk (viz. Burgesův Mechanický pomeranč). V závěru se pojetí příběhu nečekaně radikálním způsobem mění. V jednu chvíli to připomíná existenciální psychologické drama o bytí a nebytí na tomto světě, pak Vesmírnou odyseu a kdyby skutečně došlo na naznačované apokalyptické finále, nejspíš by mě to vůbec nepřekvapilo. Snaha Happy Feet komentovat globální problémy světa není na zbytek filmu naroubována tak násilně jako v Za plotem (kde šlo vyloženě o to, aby to celé nevyznělo úplně do prázdna). Dalo by se říci, že snaha něco nám sdělit je vlastní celému filmu, ten se však zpočátku tváří jako infantilnost natolik přiblblá, že jistým nepatrným náznakům bude sotva někdo věnovat pozornost. Ať to je a mělo být jakkoli, Happy Feet pro mě zůstane zážitkem neuchopitelným, nepochopitelným a pokud jsem po jeho skončení zůstal několik minut sedět v němém úžasu, sám nedokážu říct, zda-li to bylo nadšením či posttraumatickým šokem. Jak jsem napsal - je to úlet, jen těžko říct, pro koho vlastně. 60% Zajímavé komentáře: klerik, Silence, Jordan ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $198,000,317Tržby Celosvetovo $384,335,608Tržby za predaj DVD v USA $206,787,445 //počet predaných kusov 13,212,010║ __Tak toto je u nás doma taká "rodinná rozprávka" , čo v jednom čase u nás denno-denne bežala v kuse asi pol roka a neomrzela nás. Animačne to je zvládnuté dokonalé, porovnateľne zo samotným Pixarom, príbeho to možno nie je až taká výhra ale slušný priemer dosahuje, k tomu poteší hudobná stránka a samotná muzikálnosť tohto projektu, až na tie fakt neznesiteľné škriekania tučniaka Mumbla "Happy Feeta" tie dosť rezonujú v ušiach. __/videl v kine 3x: 90%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Asi nejsem jediný komu tenhle tučňák nepřišel tolik sympatický jako těm pánům akademikům a celé americké společnosti. Nevím to jsem takový rasista, že nedokážu pochopit, že nějaký tučňák se může narodit a být jiný než ostatní? Jsem tak kulturně nevzdělaný a zahleděn do společnosti, že cokoliv jiného nového neznámého mi přijde špatné? Ne tímto není, je to nudou, kterou právě tento tlapkající tlapka přináší. Nudu plnou sněhu, zpívajícího Hugh Jackamana a zase po dlouhé době několika živých herců v skoro jen animovaném filmu. Velké přestřelení akademie, které se nedá nevidět, protože potkat tučňák Porsche měl bych si co večer dát na chleba... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Powell: 1. Song Of The Heart - Prince ,2. Hit Me Up - Gia Farrell ,3. Tell Me Something Good - Pink ,4. Somebody To Love - Brittany Murphy ,5. I Wish - Fantasia, Patti and Yolanda ,6. Jump n' Move - The Brand New Heavies (featuring Jamalski) ,7. Do It Again - The Beach Boys ,8. The Joker - Jason Mraz mash-up with "Everything I Own" - Chrissy Hynde ,9. My Way - Robin Williams ,10. Kiss - Nicole Kidman mash-up with "Heartbreak Hotel" - Hugh Jackman ,11. Boogie Wonderland - Brittany Murphy ,12. Golden Slumbers/The End - k.d. lang ,13. The Story Of Mumble Happyfeet - John Powell , ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho roztomilého tučnáčka a melodických písníček a hlavně nebýt mé zvědavosti, jak to dopande, asi bych to po půlce vypla. Jedinej animák, který mě bohužel nudil. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Přestože je neustálé prozpěvování místy k zešílení, překvapivý příběh a úžasná animace to více než vyvažují. Když bez jakéhokoli cynizmu vezmu z příběhu o zpívání a stepování zdravé jádro o jedinci, který musí ukázat, že jeho přístup k životu není o nic horší, než přístup ostatních, dostanu překvapivě svižnou podívanou s několika málo viděnými zvraty. Animace je pak naprostá pohádka, kde je každý sjezd kopce nezapomenutelným dobrodružstvím a vánice sugestivním zážitkem. P.S.: Napodruhé průběžné zpívání otravuje ještě mnohem víc. Proměna hlavního hrdiny společně s tancem a hlavně dabingem Wooda a Jackmana zachraňuje prakticky všechno. 70% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak ja teda nevim, za co tahle prasarna dostala oskara. Na druhou stranu, videl jsem i horsi animace. Film je nejdriv asi pul hodky vcelku nudnej, nastesti pak na scenu vlitnou maly machrujici tucnaci, ktery film ozivi a pak uz je to aspon trosku vtipny. Navic to je asi prvni film, co je pojatej jako muzikal, ale jen zhruba 60 minut. Pak je to spis takovy dobrodruznejsi, kdy jdou za "vetrelcema", coz sou jedny z nejlepsich scen, jako treba prijezd lodi a podobne. Ono celkove se animace docela povedla, akorat misty ze zacatku to bylo jeste naky odflakly. No a na zaver tam tvurci narvali zivy herce a najednou meli tucnaky vsichni radi, to uz bylo krapet moc. Taky ma film pekne prestrelenou stopaz. Celej film v podstate zachranuje ta vtipna particka malejch tucnaku a hlavne hudebni cisla, protoze vetsina pisnicek je chytlava. Ale jinak to je kravina. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Doposiaľ som za absolútnu žumpu americkej CGI produkcie považoval Karcoolku a Za plotom. Happy feet ich hravo prekonáva, pretože koncentruje a zosilňuje všetko čo na US animákoch neznášam - spievajúce a tancujúce zvieratká, blitný dôraz na rodinné hodnoty a predvídateľný jednoduchý dej. Animácia je výborná, ale to, že nedonosený tučniačik zastaví stepovaním antarktický rybolov je príliš asi aj na tie decká. Ostáva už len otázka - Brzy ti dojdou zviřátka, Hollywoode, kdo bude stepovat pak ? 1/10 ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Animace je opravdu nádherná a v druhé půlce, když nastoupí veselá partička brazilských tučňáků (no já vím, nejsou určitě brazilští, ale označil je tak syn a nevím, co to bylo za odrůdu) se děj docela příjemně rozjede. A ještě něco, už nikdy pro mě nebude pohled na tučňáky v ZOO veselý. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zpívej a neposkakuj." Tučňáky mám rád a není to kvůli jejich zpěvu světových hitů, ale pro roztomilé kolíbání a sjíždění kopců. Proti stepujícím jedincům tučňáka královského taky nic nemám, ale na můj vkus je to celé málo optimistické a jelikož jsem nepříliš bystrý, tak pro mne bylo takřka nemožné najít v tom nějaký humor. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebylo tak špatné, jak jsem čekal. Skvělá animace (zvlášt scény honiček, padání, klouzání, plavání - zkrátka akce), velmi dobrá muzikálová čísla (skoro Moulin Rouge na ledu a s křídly) a bohužel trochu moc roztahaný a okoukaný příběh. Ve scéně, kdy se Mumble poprvé vrací a v zádech mu zpívající Ramon rozjede španělskou verzi Sinatrovy My Way, mi vyhrkly slzy do očí. Víc takových momentů a byly by to čtyři hvězdičky. *** 1/2 P.S. Nevím, jakou verzi hrají u nás v kinech, ale můj DVD screener měl minut 108. ()

Související novinky

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

12.11.2015

41. ročník Mezinárodního festivalu filmů o životním prostředí se poprvé koná v Brně a nabídne i novou ambiciózní dramaturgii. Kromě významných zahraničních a domácích hostů představí i velmi kvalitní… (více)

80. léta vracejí úder

80. léta vracejí úder

08.03.2009

Duchové našeho mládí a videokazet se simultánním překladem opět straší. George Miller nezapomněl na Šíleného Maxe, ačkoli v uplynulých letech se mu dařilo spíš na poli digitální animace – má na… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Hugh Jackman nezpívá – houká

Hugh Jackman nezpívá – houká

04.01.2009

Hlavní hvězda (promiň, Nicole) aktuálního velkofilmu Austrálie zřejmě nemá chuť na další epickou romanci. Jméno Hugh Jackman totiž už nefiguruje v zamýšleném obsazení ambiciózního 3-D muzikálu… (více)

Reklama

Reklama