Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Wong Fei Hung je obviněn z vraždy. Na útěku před policií musí dokázat svou nevinu a vypořádat se se skutečnými pachateli. (Filmbox)

Recenze (3)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Docela dobré, klasické SBčko, kde vystupují spíš již postarší postavy než mladí "bijci". Známý čínský hrdina Fei Hong zde vystupuje již jako dospělý a vyspělý "tatík",dostane se do problémů se záporáky, je donucen k boji a samozřejmě bez problémů vyhrává a trestá zločince ... K tomu ještě léčí, pochybuje apod. Choreografie je zajímavá, souboje zdařile koukatelné, přitom se jedná vyloženě o tradiční kung-fu, bojové scény se "drží při zemi", žádné wuxia eskapády se nekonají ... I herec, co hraje Honga je docela sympaťák ...těžko poznat, kdo v tomto filmu bojové umění skutečně mistrovsky ovládá a kdo je pouze "herec"/kaskadér ... Prostě hodně slušná choreografie, sice hodně vzdálená od té, kterou "založi"l v 73tím roce Bruce Lee, ale je to v pohodě ... Málo rozšířené SBčko, příznivcům doporučuji, celý film je zajímavý a dobře koukatelný ... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Musíš odpočívat !! A ode dneška, příteli, žádná pálivá jídla, žádný alkohol, žádné hovězí a žádná vejce.. A především žádný sex !! To je, jak jistě víš, moc nebezpečná věc.." ;) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ku Feng konečne v hlavne úlohe, tentoraz kladnej. Pritom tomuto hercovi, ktorý obstaráva väčšinou vedľajšie úlohy, je šum-a-fuk, či ho obsadia do kladnej alebo zápornej role, v oboch je doma a v oboch je rovnako presvedčivý. Príbeh zasadený do 20. storočia síce neovplýva šokantnými súbojmi alebo superspešl akčnými technikami, ani superťažkým výcvikom žiakov, napriek tomu ma bavil. Príbeh je priamočiary a celkom dobre eskaluje; krivo obvinená hlavná postava ide tvrdo za tým, aby sa očistila. Možno záporací sú menej zdatní, ale o to prefíkanejší. Občas sa nevyhne trápnejším či naivnejším scénam, ale je ich v rámci žánru pomenej. Súboje sú oproti iným filmom triezvejšie, a tým pádom i efektnejšie, žiadne poldruhahodinové obranárske maratóny a žiadne žabacie výskoky...hore sa ide pekne krásne po schodoch. ()

Reklama

Reklama