Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shaun je obchodník, kterému nikdo neprojevuje respekt. Hádá se neustále s matkou a své dívky Liz si nevšímá. Se svým nejlepším přítelem Edem nejraději vysedává celé dny v hospodě Winchester. Liz už toho má dost a oznámí mu, že od něj odchází. Shaun si uvědomí, že mu na ní opravdu zaleží, a rozhodne se, že bude ke svému životu přistupovat zodpovědněji. Jednoho dne ráno uvidí na své zahradě neznámou ženu, která vypadá jako opilá. Když do ní strčí, žena se napíchne na kůl, a stále žije! Shaun se dozvídá, že nebezpečný virus přes noc změnil většinu obyvatel města na živé mrtvoly. Požádá Eda, aby mu byl po ruce při záchraně Liz i matky. Skupinka přeživších nakonec nachází útočiště v hospůdce Winchester... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 020)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie... Se zombíky! Sice je to odprostředka v pomalejším a méně vtipném tempu, jenže to předtím je natolik plný skvělých scének a povedených citací, že nelze než se výborně bavit. Partička kolem britcomu Spaced se prostě nezapřela ani v celovečerním podání. Celkově slabší momenty vyváží závěrečná studie o tom jak vlastně takový zombík po vyřešení problému končívá... Chudáček malá. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zombi komédia s niektorými skvelými momentami, ale vo výsledku to pre mňa nebol taký zázrak ako som čakala. Ani Shaunove sympaťáctvo a "komédia v komédii", čiže interakcie s jeho ex Liz (ktoré ma fakt bavili :-), nezachránili poslednú tretinu filmu, keď sa už gagy opakovali a ja som len čakala, kedy bude koniec... ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Komédia so sekundárnou ingredienciou zombie hororu. Tri dni po projekcii si poriadne nepametám jedinú poriadnu gore scénku, zato ale hŕbu anglicky suchých jokov, jedno emocionálne peklo a dve existenciálne socky, večne naložené v smradlavom pube. A sledovať trmpoty hrdinov, ktorým nefandíte dokáže byť pri takomto survival filme občas až otravné (hlavne teda Ed). Na druhú stranu je to celkom odvážny mix, ktorý má tempo, má nápad a moje sympatie. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale tahle komedie je opravdu výborná. Viděl jsem ji již několikrát a pokáždě jsem se celou dobu příjemně bavil. Mám velmi rád brtiský humor, a zde - stejně jako ve většině britských filmů - najdeme všechny jeho druhy. Máme tu krkacího Eda s přihlouplými vtípky a Liz, která do mnoha situací přináší inteligenci a příjemný ženský přístup k věci. No a pak se tu ještě můžeme podívat na partu zombíků, kteří zde však jsou spíše v pozadí. Což je ku prospěchu věci. Soumrak mrtvých totiž není žádná parodie, ani zombie komedie, to vůbec ne, masy nemrtvých zde slouží jen jako třešnička na dortu, i když nemá cenu si namlouvat, že tenhle film na nich nestaví. 100% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Zombie komédia s britskou angličtinou a príjemne skazenou morálkou - dvaja hlavní hrdinovia sú povaľačskí flákači a sú "cool". Oni vrátane Kate Ashfield sú dobre obsadení a svižný rozbeh filmu veľa sľubuje, no časom scenáru dôjdu nápady a iba bezmocne tápe a vykráda čo sa dá (opakujem vykráda - nie paroduje - to je rozdieľ). Tento film vlastne ani nemá dej a snaží sa byť iba zábavnou situačnou komédiou, v ktorej nejde o to ČO, ale AKO sa práve deje na priestore zopár metrov štvorcových. S výnimkou spomínaného rozbehu som sa ale väčšinu času nudil a čudoval scenáristovej obmedzenej fantázii. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

  • Scéna, kde Shaun (Simon Pegg) jde zkratkou přes ploty, je podobná té v Jednotce příliš rychlého nasazení (2007) s tím rozdílem, že tam je přeskočí zkušeně bez problému, zatímco tady hned u prvního nešikovně spadne. Obě scény se natáčely na stejném místě. (AntiasKing)
  • Ed (Nick Frost) říká na zahradě větu "Her eyes! What happened to her eyes?" (Co se stalo s jejíma očima?). Stejná věta zazní i ve filmu Lesní duch (1981). (Stocki)

Související novinky

Edgar Wright chystá duchařinu

Edgar Wright chystá duchařinu

23.07.2020

Režisér a scenárista Edgar Wright už si pomalu připravuje svůj další projekt. Bude jím adaptace krátké povídky Stage 13, která vypráví o duchovi, jenž straší ve filmovém studiu. Od režiséra filmů… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Edgar Wright v zajetí popu

Edgar Wright v zajetí popu

24.06.2018

Režisér Edgar Wright (Scott Pilgrim proti zbytku světa, Baby Driver) si vybral svůj příští projekt, překvapivě však nebude souviset s komiksy, dospívajícími řidiči, ani zmrzlinovými kornouty. Natočí… (více)

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Reklama

Reklama