Reklama

Reklama

Láska je Láska

(seriál)
Kanada / USA, (2004–2009)

Hrají:

Jennifer Beals, Leisha Hailey, Mia Kirshner, Laurel Holloman, Eric Mabius, Kate Moennig, Karina Lombard, Pam Grier, Daniel Sea, Erin Daniels, Rachel Shelley (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mlada talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založeni rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), zaclosetovana vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastni sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená alkoholička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Originální, nevšední, hezké × jen pro ženy, občas bez děje. The L word je opravdu neobvyklý seriál. Lesbický svět, který řeší své problémy v prosazení se mezi heterolidmi, řešící vztahy, lásku, zklámání. Některé postavy jsou opravdu sympatické, jiné trochu provokují. Můj komentář a názor na seriál by se dal srovnat s komentářem uživatelky Faye. Představitelce Jenny i jí samotné bych vyťala políček, možná ne jeden. Vadí mi i postava Mariny. Bezkonkurenčně nejsympatičtější je Shane, Alice a Dana. Bett a Tina si žijí svůj život a jsem zvědavá zda se jim podaří "počít" potomka či nikoliv. Rozhodně ne všem se tento seriál líbí. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

WOW! Mile prekvapeni. Myslim, ze o tomhle serialu toho napisu jeste hodne, protoze je to hrozne zvlastni. Takove dospele, skutecne. Libi se mi velka citovost, s jakou hrdinky jednaji. Nekomu by mozna mohlo pripadat, ze je zde prilis mnoho sexu, ale priznejme si to... V zivote kazdeho cloveka (a obzvlast zamilovaneho) je to velmi dulezita vec a tohle je jeden z mala pocinu, ktery se OPRAVDU neboji o tomto tematu mluvit bez zabran. ()

Reklama

lioncel 

všechny recenze uživatele

Nad mou postelí visí velký červeně zarámovaný plakát KISS (by Tanya Chalkin), v mé soukromé sbírce uměleckých filmů ve Full HD rozlišení kategorie: Adult only, zaujímá přední a zároveň svým rozsahem nejobsáhlejší místo tématika dvou, tří, nebo dokonce čtyř velmi pohledných mladých dívek, které si navzájem dělají dobře .. takže se považuji za velmi tolerantního příznivce této /dívčí/ komunity, ale L Word mě k mému vlastnímu překvapení spíše odpuzuje .. určitě je to částečně tím, že mně některé „starší“ herečky nejsou zrovna moc sympatické /obzvláště, když hrají postavu, které je o 10 i více let méně/, no a ta mluva /?/, hrubé chování – já si vždy myslel, že předností lesbiček je jejich vzájemná jemnost, něžnost a kultivovanost, především ale vzájemná něha a slušnost .. asi jsem se spletl a ve své nepoučitelně naivní romantické nátuře si vytvořil špatný /zkreslený/ názor na jejich osobní intimní vztahy, potřeby, život .. ach jo, ty ženy … /přiznávám se, po několika dílech jsem odpadl .. a to se mi moc často nestává .../ ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál jsem byla hodně zvědavá. První série se mi líbila - byť k ní mám určité výhrady. Musím však říct, že po shlédnutí dalších 3 sérií mé nadšení opadlo a tuším, že tím to pro mě skončilo. Mé „postřehy“ shrnu do několika bodů: 1) Vztah dvou hlavních hrdinek Bette a Tiny mi připadal nepřesvědčivý. Z ničeho nebylo poznat, že by k sobě cítily lásku (kromě toho, že si to pořád říkaly). Možná to měly doložit erotické scény, jenže... – když se někdo na někoho neustále vrhá a cpe mu jazyk do pusy a šahá mu na prsa, nemám prostě dojem, že ho miluje. Nebylo tam žádné napětí, nic. 2) Postava Shane byla zvláštní, snad jediná (pro mě) vykazovala cosi jako „charakter“. 3) Femme fatale Marina k mému smutku zmizela po první sérii. Její avantýra s Jenny (jinak poměrně nesympatická osoba), měla pro mě jako jedna z mála erotický náboj. Marina mě prostě uchvátila. Nevím, proč jí scénář "přidělil" tak nemožnou životní družku – tu příšernou bábu, co vyraší v půlce první sady. 4) Dana a Alice mi připadaly nudné, tak o nich psát nebudu. 5) Po celou dobu mě štvalo, že hrdinky spolu vše rozebírají, všechno o sobě vědí, nemají žádné soukromí, slídí kdo s kým co a jak, atd. Mají "jakože" pochopení. Prostě moc mluví. A neměla jsem dojem, že by byly nějaký opravdový kamarádky. 6) Hlavně se mi nelíbil přístup k sexu obecně – všechno šlo hrozným fofrem, nazdar, šup do postele a zase nazdar. Bez rozhovorů, bez spřízněnosti, bez nápadu, bez ničeho… Nuda - šeď. První série byla dobrá, výše popsané výhrady sice platí, ale přesto jsem se pokaždé těšila na další díl. O dalších to říct nemůžu. ()

catherinka 

všechny recenze uživatele

Zvládla jsem celé čtyři série (dvě spíš odtrpěla, můžete hádat které) a víc už nechci. Když tvůrci konečně odeslali Marinu do Evropy, dovolili Jenny, aby se chovala v rámci svých možností normálně a nevím kde sehnali sexy mrchu Helenu, tak to museli pokazit tím, že téměř všem postavám zpřeházeli charaktery. To jsem si nezasloužila ani já, ani herečky, které vůbec nejsou špatné. A Alice to sama jaksi neutáhne. Ee, ne všechny lesby považují tento seriál za kultovní. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (17)

  • V USA vysílá seriál TV stanice Showtime. (ČSFD)
  • Katherine Moennig, která ztvárnila Shane, se původně ucházela o roli Jenny, kterou nakonec získala Mia Kirshner. (ČSFD)
  • Leisha Hailey se jako jediná z hlavních postav přiznala veřejně ke své homosexualitě. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama