Reklama

Reklama

Láska je Láska

(seriál)
Kanada / USA, (2004–2009)

Hrají:

Jennifer Beals, Leisha Hailey, Mia Kirshner, Laurel Holloman, Eric Mabius, Kate Moennig, Karina Lombard, Pam Grier, Daniel Sea, Erin Daniels, Rachel Shelley (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mlada talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založeni rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), zaclosetovana vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastni sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená alkoholička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Aluska88 k tomuto seriálu (1)

Láska je Láska (2004) 

První série mě začala silně přitahovat. Dokonale přirozené výkony, zcela realisticky ztvárněny veškeré vztahové propletence a silné, dramatické a emočně vypjaté momenty. Dokážu jim věřit vše. Když jsem začala poznávat Bette a Tinu, říkala jsem si, že ony to vůbec nehrají. Nepůsobily na mě jako dvě herečky, ale jako skutečný pár dvou žen, které spolu již léta žijí. The L Word překypuje nádhernými ženami, smyslností, erotikou, přemírou odvážných erotických a nahých scén. Skvěle vytvořeny charaktery postav a osobité jejich hlavní představitelky. Kupříkladu Jenny a její románek s Marinou, který v ní začne vytvářet úporné boje s vlastními démony. Jenny začíná být démonická a ve svých očích dokáže vyjádřit i beze slov veškeré své utrpení, touhu, bolest a posedlost. Nechápu, co všichni proti Jenny mají. Její postava je pro mě velmi zajímavá a Mia Kirshner je výborná. S určitými postavami se v něčem ztotožňuji, ale Jenny je mi svou temnou stránkou, záhadností, zvláštním vyzařováním, sebedestruktivními sklony a vnitřními boji nejbližší. Proto jsem zklamána, co z ní udělali ve 4. sérii. Další mou hrdinkou je Shane. Se scénářem jsem spokojena, pouze až na nějaké ty občasné příliš vulgární a sexistické dialogy, typický amerikanismus v kolektivním chování, životním stylu a podobně. Ale co, je to Los Angeles, tak co čekám, že?:) Také jsem si občas všimla různých drobných dějových chybek a nedotažeností (jedna z hrdinek porodí dítě a chvíli na to, se všechny její kámošky objeví na pokoji a přendávají si novorozeně z ruky do ruky. Není to tak, že dítě čerstvě po narození, by nemělo přicházet do styku s ostatními, aby nechytilo nějaký bacil?:). V průběhu sérií se objeví spousta zajímavých postav: kameraman Mark, pro mě snad nejlepší mužská postava (škoda, že v seriálu byl jen po jednu sérii), exotická temperamentní kráska Carmen, či bohatá, elegantní, anglická dáma Helena Peabody. ()

Související novinky

Reklama

Reklama