Reklama

Reklama

Láska je Láska

(seriál)
Kanada / USA, (2004–2009)

Hrají:

Jennifer Beals, Leisha Hailey, Mia Kirshner, Laurel Holloman, Eric Mabius, Kate Moennig, Karina Lombard, Pam Grier, Daniel Sea, Erin Daniels, Rachel Shelley (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mlada talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založeni rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), zaclosetovana vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastni sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená alkoholička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

larelay 

všechny recenze uživatele

Skoro nemam vyhrady... Tento serial rozhodne nie je pre puritanov, pretoze sa tam vela nadava, sexuje, nadava, sexuje a spomenula som, ze sa tam sexuje? V kazdom pripade, niektore postavy su vam sympaticke, niektore vobec... Vid Jenny...A to najma v druhej a stvrtej serii...A Shane? Ach jo...O nej sa mi snad este aj sniva :) ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Přečtěte si především komentáře ja.rebel, Sexena a raven než moje vysvětlení proč hodnotím jak hodnotím. Po necelých dvou (musím si od Los Angeles už odpočinout) viděných sezónách, mám zásadní problém s tím, že mi hrdinky nejsou moc sympatické. Krajně nepříjemná je mi zmatená, falešná a místy naprosto nesnesitelná Jenny. Z Betty a Tiny a jejich snahy pořídit si dítě s kýmkoliv jsem poněkud v rozpacích a úplně mimo jsem byla z chlapa, přesvědčeného, že je lesba !!!! ( to bych byla ráda, kdyby mi někdo dokázal vysvětlit). Vlastně z celé party, má mé sympatie jen promiskuitní Shane, středobod lesbické komunity a přátelská Alice i se svým úžasným grafem a líbil se mi i zvláštní přízvuk Mariny. Jenže… Já jsem spíš na „Sex ve městě“ :- ) , i když tohle přirovnání tady moc nesedí, protože L Word je hlavně drama o velmi komplikovaných vztazích a společného mají jen …. holky na lovu. Nicméně vy ostatní se nenechte odradit, určitě je to seriál, který se jen tak nevidí. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že chlapácký lesby by mohly být míň otravný než normální slabší pohlaví - ale stejně se tady řeší ty samý píčoviny, co v jiných Sexech ve městě. Vlastně jsou tady ty vztahy snad ještě víc "fatální" a "podřežu si žíly", než je běžný. A všeobecný úspěch je samozřejmě předplacen díky neustálému oblejzání více či méně oblečených holčiček. Ale aspoň to nenudí, no. Shane by mě v krajním případě mohla pozvat na koktejl s půlkou rohypnolu. (2,5*) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Žádné lacinné melodrama, umělá přecitlivělost, ani omezená zaměřenost na homosexuální publikum, The L Word je o vztazích a byť řeší vztahy lesbické, jejich podstaty a pointy se dají většinou vztáhnout na všechny vztahy obecně. Seriál jsem si během první série, resp. už pilotního dílu zamiloval - emocionální rozpolcenost Jenny a vášnivost její vznikající aféry mapuje cosi zajímavého v lidské touze a sexualitě (5*). Dalším sériím, byť stále používají atraktivní prostředí, duchaplná témata i zajímavé postavy se už laťku první série těsně nepodaří přeskočit. Přesto jsou výtečné, obzvláště zabřednutí do vod transsexuality a dalších na první pohled "obskurních" témat, jenž se nakonec ukážou jako dokonale lidská... Inu, nedosažitelná genialita Six Feet Under může odpočívat v pokoji, ale The L Word si místo v mém žebříčku našlo. 9/10 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

První série mě začala silně přitahovat. Dokonale přirozené výkony, zcela realisticky ztvárněny veškeré vztahové propletence a silné, dramatické a emočně vypjaté momenty. Dokážu jim věřit vše. Když jsem začala poznávat Bette a Tinu, říkala jsem si, že ony to vůbec nehrají. Nepůsobily na mě jako dvě herečky, ale jako skutečný pár dvou žen, které spolu již léta žijí. The L Word překypuje nádhernými ženami, smyslností, erotikou, přemírou odvážných erotických a nahých scén. Skvěle vytvořeny charaktery postav a osobité jejich hlavní představitelky. Kupříkladu Jenny a její románek s Marinou, který v ní začne vytvářet úporné boje s vlastními démony. Jenny začíná být démonická a ve svých očích dokáže vyjádřit i beze slov veškeré své utrpení, touhu, bolest a posedlost. Nechápu, co všichni proti Jenny mají. Její postava je pro mě velmi zajímavá a Mia Kirshner je výborná. S určitými postavami se v něčem ztotožňuji, ale Jenny je mi svou temnou stránkou, záhadností, zvláštním vyzařováním, sebedestruktivními sklony a vnitřními boji nejbližší. Proto jsem zklamána, co z ní udělali ve 4. sérii. Další mou hrdinkou je Shane. Se scénářem jsem spokojena, pouze až na nějaké ty občasné příliš vulgární a sexistické dialogy, typický amerikanismus v kolektivním chování, životním stylu a podobně. Ale co, je to Los Angeles, tak co čekám, že?:) Také jsem si občas všimla různých drobných dějových chybek a nedotažeností (jedna z hrdinek porodí dítě a chvíli na to, se všechny její kámošky objeví na pokoji a přendávají si novorozeně z ruky do ruky. Není to tak, že dítě čerstvě po narození, by nemělo přicházet do styku s ostatními, aby nechytilo nějaký bacil?:). V průběhu sérií se objeví spousta zajímavých postav: kameraman Mark, pro mě snad nejlepší mužská postava (škoda, že v seriálu byl jen po jednu sérii), exotická temperamentní kráska Carmen, či bohatá, elegantní, anglická dáma Helena Peabody. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

70/70 Po Queer as folku nejvýznamnější seriál s maintextovou LGBT+ tématikou vypráví o lesbické komunitě v západním Hollywoodu. Po odvysílání finální série následovaly ještě webyzody, které odkryly taková tajemství, která si ani nikdo nepřál odhalit... Dobrá byla jednorázová rekapitulace. A spin-off se nakonec transformoval do The Real L Wordu, což je docela fajn záležitost. Když jsem se seriálem začínala, měl na mě blahodárné účinky, první série byla opravdu jako blesk z čistého nebe. Milovala jsem Laru Perkins (mimo jiné také proto, že jsem díky její představitelce Lauren Lee Smith z Mutantu X TLW zkusila). Při druhé mi zamrzl úsměv. Ve třetí jsem docela trpěla, ale už jsem byla ve fandomu. Čtvrtá byla zase perfektní, pátá byla samozřejmost a šestá rozlučková... V průběhu let se některé ženy prostřídaly, jiné zůstaly. Postupně jsem si zamilovala hlavně z nedostatku Lary Helenu Peabody a její představitelku Rachel Shelley. Samozřejmě jsem propadla kouzlu Jennifer Flashdance Beals, dominantní Bette Porter. Objevila jsem zpětně její sestru Kit (Pam Grier) a Karina Lombard jako Marina Ferrer se stala i mou seriálovou nedostižnou ikonou. Oblíbila jsem si herectví Mii Kirshner (Jenny Schecter) a bylo mi docela dobře i při natáčení Lez Girls. Nyní nadšeně pokračuju s Generation Q. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

když pominu to, že hlavními hrdinkami jsou povětšinou promiskuitní lesbičky (což je u mnohých důvod proč mají seriál tak rádi), zůstane mi běžný a tuctový vztahový seriál ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Tak toto je serial, ktery je dle meho nazoru urcen prevazne pro zeny, ktere se v nem mohou setkat a poznat trapeni one mensiny mezi nimy. Pro lesbicky to bude asi kultovni serial, pro ty "bezne" zeny asi velice zajimave pokoukani a mozna i velmi zajimava eroticka podivana. Ovsem pro vsechny, kteri vedi, ze zivot neni jen o hovadinach, to bude zrejme nudna podivana... ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Po opětovném shlédnutí srážím na čtyři hvězdy, jelikož jsem si dodatečně uvědomila, že mě z každého dílu závisle na situacích a postavách baví zhruba jen půl stopáže (a díky znalosti toho, co bude následovat, mě tentokrát druhá série nebavila téměř vůbec, ačkoli se třetí kvalita opět stoupala). Holt jsem za ten rok od prvního zkouknutí měla tu čest shlédnout i Sugar Rush, South of nowhere a Skins především, což v mém subjektivním úhlu pohledu L word lehce oslabilo. Postavy které mě baví nejvíc (ať už vzhledem, charakterem, či dějem) - Helena, Shane, Carmen, Marina, Papi, Lara, Niki, Dylan a Cherie. Postavy, které mě vyloženě nebaví - Tina, Moira/Max, Kit, Ivan, Jodi a počínaje druhou sérií Jenny. Postava, která mi nejvíc pila krev - Tonya. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Hodnotím zatiaľ iba pilot, ale dúfam, prajem si, modlím sa, aby to zostalo na rovnakej úrovni, pretože to proste nemá chybu. Scenár je vynikajúci, nie je to nejaká lacná soap opera, ale sakramentsky inteligentná melodráma. Postavy sú super napísané a ešte lepšie zahrané, a hlavne absolútne uveriteľné a reálne. Erotika vkusne natočená a aj keď je jej tu hodne, nepôsobí samoúčelne, ale ako zo života a popritom je stále dostatočne sexi. Neviem si predstaviť, že by som mohol byť spokojnejší so seriálom o lezbičkách ————————- Prvá séria: Sem tam menšie zakolísanie medzi 60 a 100 percentami, ale väčšinou je to na tej 90.ke. Neuveriteľný je pilot, neuveriteľná je posledná epizóda, neuveriteľný je soundtrack a postavy sú do jednej skutočné a sympatické, takže tých päť hviezdičiek je myslím celkom opodstatnených. A nakoniec zaznejú aj Portishead... Obľúbené postavy: Dana, Jenny a Shane, samozrejme. ————————- Druhá séria: ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ahoj my jsme lesby a jsme strašně moc hodný,chytrý,ohleduplný a naše problémy jsou větší než vaše,vy co nejste homosexuální,jste všichni zlý,nechapávý a nábožensky z fanatizovaní....Feministická lesbo modla pro největší lesbu ČSFD AngelAngie,která zřejmě ukojí své choutky nadržené fenny s pocitem nepochopení a hněvu vůči netoleratnímu a podlému světu..úúú brr hrůza :-D Já se jen můžu neskonale bavit kam až lze klesnou a na čem stavět seriál,který má bohužel až nepochopitelně moc fanoušků.Nesympatické obsazení,naprosto nezajímavé problémy a situace které jsou hnány jen tím jedním velkým L.Feministky radostí leští kliky a já leštim podlahu kterou sem poblil po shédnutí pilotu a prvních třech dílů.Jedna* za Miu Kirshner,která sympaticky nechá srát ženský chlapům do práce jen na půl a za to,že jako jedna z mála umí opravdu hrát a je to navíc hezká holka a taky za to,že ze seriálu odešla roztomile předčasně :-) ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Hodnocení se vztahuje k úvodní sérii. Prvních pět epizod série druhé mě znechutilo natolik, že jsem se rázně rozhodla nevěnovat tomuto seriálu už ani minutu svého volného času. ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

Zhlédnout celý seriál je stále nad mé síly. Napoprvé mě začátek nenadchl, napodruhé překvapil. Lesbické i hetero peripetie jsem vydržěla cca do třetí řady a stále se nemohu po letech přemluvit k dalším, bez Carmen mi ona komuna už tak nevoní. V každém případě je L Word zajímavým seriálem, pravdou sice je, že vám po pár epizodách někdy solidně hrábne a člověk si potřebuje na čas oddechnout, ale i přesto stojí za pozornost. ()

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Kdysi mi to doporučila kamarádka a mně to nějak nezaujalo, i když já a ten seriál máme mnoho společného. Po dvou dílech jsem to vzdala a vrhla se na jiné seriály. Teď znova mně to přilákalo a opravdu to žeru, i když jsou mi nějaké postavy nesympatické a nějaké naopak miluji, stejně si myslím, že mi to vydrží a snad zkouknu i všechny díly. Nevím, ani kolik je sérií, ale předpokládám, že tak 5, 6. Ne, že bych neměla na co koukat, ale tohle mně doopravdy baví. ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěla dát 3, ale vše se změnilo při L word maratonu. Stihli jsme za dva dny "pouhé" dvě série, ale stejně jsem si to s hetero publikem úžasně užila. Je fakt, že tento seriál není jen modla leseb, ale hlavně pár informací pro heteráky, což podporuje vše. Když se vrátím k seriálu jako takovém, tak jsem zklamána. Jak je možné, že z mrchy Heleny udělají milé děvčátko? Tak je to u všech postav, které tam vystupují. Vcelku mě to mrzí. Ale je fakt, že to má ten šťouch. Jen by mne zajímalo, jestli u toho vážně všechny lesby onanují?!:D ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Sex ve městě bez snobáren, cukrlátek a natvrdo. A navíc žádná z hlavních aktérek (přestože jsou to všechno lesby) nevypadá jako vysloužilej, třikrát přeoperovanej travesty babochlap (viz Sarah Jessica Parker). ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jen pilot, protože je to možná jediné co z tohoto seriálu uvidím. Není to vyloženě špatný seriál a své fanoušky si určitě najde (nebo spíš už našel...), ale mě kombinace Sexu ve městě, Melrose place a třeba Californication, okořeněná "úžasným a strašně moc originálním" motivem lesbiček, nepřijde nijak oslnivá...ba naopak, je to jen další průměrný seriál řešící vztahy v prostředí (zkaženého) Los Angeles. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Na začiatku som mala s L Word problém tento originálny seriál a postavy rešpektovať. Postupom času sa z toho stala závislosť nielen pre sexy scény ale chuť dozvedieť sa čo sa s postavami ďalej stane. Dosť veľa krát ma od dopozerania iritovalo strašne veľa drámy, ešteže obsadili sympatické herečky, ktorým odpustím ich nezmyselné konanie. Niektorý ľudia možno odsudzujú, alebo ani nedajú šancu tomuto seriálu čisto iba pre to, že je o lesbičkách a to nesedí ich presvedčeniu. Pre mňa sú práve takéto kúsky výzvou. Nestojím o tuctové seriály, takže si prajem aby tvorcovia vytvárali viac takýchto originálnych seriálov. Negatívum považujem iba to, že seriál nedokončili. Alebo skôr povedané, nechali otvorený koniec, a tým priestor pre zničujúce úvahy. Najobľúbenejšie postavy - Shane, Helena. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Po první sérii hodně silné čtyři hvězdy. Nikdy bych si nedovedl představit, že jakožto hetero chlapa mě může bavit takový svět lesbiček. Naštěstí je to svět odehrávající se v prosluněném LA a ženy i když většinu času drbou o tom kdo s kým (která s kterou) mají i poměrně zajímavé životy, které díky umu scénáristů jsou schopny opepřit onu konzervačku. No a samozřejmě, to nepoznané lehce sexy spojení dvou žen (a ne jen co se týče sexu) má taky něco do sebe. Už se těším na další výlety do kavárny Planet v další sérii. Více zde Cold in the streets, hot in the sheets ()

Související novinky

Reklama

Reklama