Reklama

Reklama

Láska je Láska

(seriál)
Kanada / USA, (2004–2009)

Hrají:

Jennifer Beals, Leisha Hailey, Mia Kirshner, Laurel Holloman, Eric Mabius, Kate Moennig, Karina Lombard, Pam Grier, Daniel Sea, Erin Daniels, Rachel Shelley (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mlada talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založeni rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), zaclosetovana vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastni sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená alkoholička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

Qitek 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem po deseti dílech mezi třemi, nebo dvěma hvězdami. Seriál jsem shlédnul asi před rokem a už si nepamatuji na nic, co bych vyzdvihnul. Takže se mi i má kritika píše hůře. Nicméně vezměte sex ve městě (Teď to neberte co se "výpovědi" týče, ale pouze a jen se zaměřením na ženské publikum) , vynechte chlapy, přidejte pikantnější sexuální scény a máte L Word. Nic pro mě. Možná pro Vás dost. Pro lesbičky určitě kult. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Seriál s velmi zajímavým námětem, hlavně pro muže :) 1.série: V pilotním dvoudíle se nám představí kupa postav, každá se svou vlastní logikou, chováním a iluzemi o světě. Bohužel, takřka polovina hereček je neuvěřitelně toporná, co se hereckého umu týče, a ta druhá půlka se vám zalíbí až po shlédnutí 3 či 4 dílů. Co se týče koncentrace lesbiček, připadalo mi, to nejsou homosexuálové, kterých jsou na světě 4% - to si trochu tvůrci seriálu neuvědomili, protože v L.A. se v seriálu se musely nacházet snad všechny lesby světa. Mezi další nedostatky seriálu bych zařadil přílišnou "telenovelizaci", ale ta se dostaví asi jen ve třech případech v celém seriálu, takže to tak hrozné není. Větším nedostatkem je nedostatečná prokreslenost některých vztahů - například mezi Jenny a Timem (hlavně po jejich rozchodu, kdy spolu nemluví a vzápětí se spolu koukaj na tv a v pohodě komunikují a . . .). Působí to strašně nepřehledně. Čím se ale seriál odlišuje od ostatních a co zároveň tvoří jeho veškeré plusy (mimo námětu), jsou určitě zvraty. Nejsou to ty zvraty, které divákovi trhají nervy a obracejí dosavadní průběh naruby, známé například z Prison Breaku. Zvraty přicházejí s nečekaným chováním postav a jejich souvislost s mini-příběhem, který se odehrává vždy před úvodními titulky. A v každém díle je těchto zvratů opravdu požehnaně. Dále "L word" nemá žádné cliffhangery, tolik typické pro většinu dnešních seriálů, což ale seriálu na atraktivitě neubírá. Dalším velkým plusem je určitě scénář, který je u některých dílů přímo geniální - např. ve 12. epizodě. Díky těmto třem faktorům seriál téměř neupadne do stádia nudy a nutí diváka věnovat se obrazovce. Líbily se mi i různé vychytávky, jako třeba začínající písmeno každého dílu - L - a další, které zde nebudu prozrazovat. . . První série určitě stojí za pozornost. ()

Reklama

KuZd 

všechny recenze uživatele

Pripomina mi to tak trochu serial Big Love. De facto se to toci okolo podobnych schemat, je to na podobne "brdo", akorat svet polygmamniho manzelstvi vystridal svet homosexualnich zen - a to je vlastne to jhlavni, co je odlisuje. Zatimco prvni rada byla celkem dobra s ucelenym dejem a mela spad. Druha rada byla velmi slaba - nic poradneho se tam nedelo, jenom hlavni hrdinky obcas vypluly na nejake teple lodi, nebo se zucastnili pochodu za prava teplousu, ale to asi tak vsechno. Hlavni dejova linie druhe rady byla co se tyka rozahu obsahla asi jako 3 dily prvni rady. Nejhorsi na druhe serii byla Jenny a jeji slzave oci v kazdem dilu umocneno jejimi trapnymi spisovatelskymi vizemi... Komu je serial urcen? Prvni rada je urcena urcite sirokemu publiku nezahrnujici jenom lesby a nadrzeny chlapy oproti tomu druha rada je bohuzel uz jen prave pro ne. Dals rady jsem uz radsi nesledovala. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám k lesbičkám dosti rozporuplný vztah, nevěnovala jsem tomuto seriálu schválně pozornost. Ovšem stalo se a zhlédla první díl s tím, že to bude zároveň i ten poslední. Po něm jsem byla zvědavá jak to bude dál pokračovat. Bum-bác děj mě doslova ,,vcucnul" , že jsem na konci třetí série. Všechny postavy a jejich příběhy jsou zajímavě napsány a zahrány s takovou přesvědčivostí, jakoby je herečky sami žily a ne hrály. Více k tomu není co dodat jen podívejte se - stojí to za to. ()

Jíha 

všechny recenze uživatele

Bylo by smutný sledovat, jak dobře zahájený seriál v průběhu času upadá ve slátaninu a právě to se s The L Word během šesti sezón stalo. Co vlastně myslím tím úpadkem - těžko mi analyzovat - postavy, od začátku s velkým potenciálem se, místo aby vytvářely důvěryhodný zápletky, stávají otroky scénáristických výmyslů anebo šablonovatí. Na to, jaký to jsou většinou úspěšný dospělý holky se chovají občas příliš hloupě, často nepravděpodobně. Zajímavý vedlejší postavy mizí bez ohlídnutí, rozloučení, nebo vysvětlení. Zdánlivě čím dál vyšší frekvence nezajímavých milostných scén. Uvedení odporné, minutu dlouhé znělky už v druhé sérii na místo vkusné, pětivteřinové v první sérii. Přehánění, hlavně v poslední sérii... Naštěstí v případě The L Word sledovat to všechno zas tak smutný nebylo, z následujících důvodů: 1/ Všechno bylo lehce pofidérní už ze začátku. Žádný velký očekávání. 2/ Úpadek od skvělejch prvních pár sérií přes rozporuplný další až po pitomý závěrečný probíhá sice setrvale ale pomalu. Žádný velký šoky jako u tý (jediný) špatný série Odpočívej v pokoji, kde se George zbláznil a Claire nepřesvědčivě pochybovala o svý sexuální orientaci. 3/ Nadhled. Občas je to vážně komedie až fraška a všichni to vědí. Případně camp. 4/ Na druhou stranu i drama a napětí. Jak divák chce, řekl bych. 5/ Vynikající obsazení. Až na pár subjektivně vnímanejch výjimek jsou všichni skvělý takřka do samýho konce. 6/ Co se scénáři nedostává v celkovým obraze nahrazuje ve skvělejch rozhovorech, hlavně skupinovejch. Vtipný, dojemný, dramatický a vůbec...... Takže když si, nejspíš spolu s lidmi, co ten seriál dávali dohromady, přiznám, že nejde o umění, ale o zábavu a snad trochu toho poselství a že nejde o kino, ale o televizi, vidím, že jsem se po většinu těch šílenejch pětašedesáti hodin, co to celý trvá dobře bavil. Hvězdičku navíc jsem se rozhodl přidat po shlédnutí sympatickýho bonusovýho pořadu, který vysílali před posledním dílem. Celkem přibližně 80 %. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (17)

  • V každé epizodě se objevuje role, do níž je obsazena známá osobnost, ať už ze světa filmu nebo hudby. (ČSFD)
  • Pam Grier, která hraje postavu Kit, sestru Jennifer Beals, v seriálu i zpívá a skladba je na soundtracku. (ČSFD)
  • Seriál se natáčel ve Vancouveru v Britské Kolumbii v Coast Mountain Films Studios. (Lenny.M)

Související novinky

Reklama

Reklama