Reklama

Reklama

Láska je Láska

(seriál)
Kanada / USA, (2004–2009)

Hrají:

Jennifer Beals, Leisha Hailey, Mia Kirshner, Laurel Holloman, Eric Mabius, Kate Moennig, Karina Lombard, Pam Grier, Daniel Sea, Erin Daniels, Rachel Shelley (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mlada talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založeni rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), zaclosetovana vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastni sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená alkoholička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

Tomik. 

všechny recenze uživatele

Nechápu, kde se berou tak vysoká procenta. Jasně, seriály o vztazích vždycky válely, ale co je moc, to je moc. A konkrétně v tomto seriálu jsem měl pocit, že už to bylo příliš. Hlavním problémem je to, co už jsem tak lehce naznačil. Řeší se zde jenom vztahy, nic jiného. Nějaké hluboké myšlenky, něco, co by si z toho člověk odnesl a případně aplikoval ve svém vlastním životě - na to se tady evidentně nehraje. Vlastně proč taky. Něco tak extrémně nereálného se jen tak nevidí, osobně si nedokážu představit, že by tak fungoval kdokoliv z lidí v mém okolí. Žádných skvostných hereckých výkonů jsem si taky nevšiml, no co dodat (navíc polovina hereček je dost nesympatických - ne jen vzhledem, ale i chováním a obecně svým jednáním jako takovým - možná i to mi tento seriál znechutilo). Nemyslete si, že mám něco proti lesbám, to rozhodně ne (kdyby ano, ani bych se do sledování nepouštěl), ale tady jsem měl pocit, že vlastně nic tak nějak nefunguje a že se nudím. Docela problém u seriálu. Jedna hvězdička za prostředí a snahu o něco nekonvenčního. Snaha se cení, a i když vyšla v niveč (ještě nejsem ani na konci první série a už teď vím, že dále pokračovat nebudu), jsem rád, že jsem měl možnost shlédnout něco trochu jiného a uvědomit si, že něco takového opravdu ne! ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Seriál s velmi zajímavým námětem, hlavně pro muže :) 1.série: V pilotním dvoudíle se nám představí kupa postav, každá se svou vlastní logikou, chováním a iluzemi o světě. Bohužel, takřka polovina hereček je neuvěřitelně toporná, co se hereckého umu týče, a ta druhá půlka se vám zalíbí až po shlédnutí 3 či 4 dílů. Co se týče koncentrace lesbiček, připadalo mi, to nejsou homosexuálové, kterých jsou na světě 4% - to si trochu tvůrci seriálu neuvědomili, protože v L.A. se v seriálu se musely nacházet snad všechny lesby světa. Mezi další nedostatky seriálu bych zařadil přílišnou "telenovelizaci", ale ta se dostaví asi jen ve třech případech v celém seriálu, takže to tak hrozné není. Větším nedostatkem je nedostatečná prokreslenost některých vztahů - například mezi Jenny a Timem (hlavně po jejich rozchodu, kdy spolu nemluví a vzápětí se spolu koukaj na tv a v pohodě komunikují a . . .). Působí to strašně nepřehledně. Čím se ale seriál odlišuje od ostatních a co zároveň tvoří jeho veškeré plusy (mimo námětu), jsou určitě zvraty. Nejsou to ty zvraty, které divákovi trhají nervy a obracejí dosavadní průběh naruby, známé například z Prison Breaku. Zvraty přicházejí s nečekaným chováním postav a jejich souvislost s mini-příběhem, který se odehrává vždy před úvodními titulky. A v každém díle je těchto zvratů opravdu požehnaně. Dále "L word" nemá žádné cliffhangery, tolik typické pro většinu dnešních seriálů, což ale seriálu na atraktivitě neubírá. Dalším velkým plusem je určitě scénář, který je u některých dílů přímo geniální - např. ve 12. epizodě. Díky těmto třem faktorům seriál téměř neupadne do stádia nudy a nutí diváka věnovat se obrazovce. Líbily se mi i různé vychytávky, jako třeba začínající písmeno každého dílu - L - a další, které zde nebudu prozrazovat. . . První série určitě stojí za pozornost. ()

Reklama

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Kdysi mi to doporučila kamarádka a mně to nějak nezaujalo, i když já a ten seriál máme mnoho společného. Po dvou dílech jsem to vzdala a vrhla se na jiné seriály. Teď znova mně to přilákalo a opravdu to žeru, i když jsou mi nějaké postavy nesympatické a nějaké naopak miluji, stejně si myslím, že mi to vydrží a snad zkouknu i všechny díly. Nevím, ani kolik je sérií, ale předpokládám, že tak 5, 6. Ne, že bych neměla na co koukat, ale tohle mně doopravdy baví. ()

catherinka 

všechny recenze uživatele

Zvládla jsem celé čtyři série (dvě spíš odtrpěla, můžete hádat které) a víc už nechci. Když tvůrci konečně odeslali Marinu do Evropy, dovolili Jenny, aby se chovala v rámci svých možností normálně a nevím kde sehnali sexy mrchu Helenu, tak to museli pokazit tím, že téměř všem postavám zpřeházeli charaktery. To jsem si nezasloužila ani já, ani herečky, které vůbec nejsou špatné. A Alice to sama jaksi neutáhne. Ee, ne všechny lesby považují tento seriál za kultovní. ()

Narcis 

všechny recenze uživatele

Na tento serial jsem narazil nahodou pri projizdeni nejlepsich serialu zde na csfd. Po precteni zapletky a obsazeni jsem hned vedel, ze toto bude dalsi perfektni "odpocinek" po mych favorizovanych serial - 24 hodin, Prison break (timto zpusobem jsem zjistil i toto) a jistou dobu jsem touzil videt tento projekt. Zaujalo me - krom nametu - hlavne herecke obsazeni - Mia Kirschner (kterou jsem si oblibil jako Mandy z 24 hodin) a Jennifer Beals (Flashdance). Hned prvni scenka : udelejme si dite, me presvedcila, ze se jedna o vysoce zajimavy a neobvykly serial, kde nebude nouze o kvalitni dialogy a dej ... Cose tyce postav tak jednoznacne vedou : Alice, Shane, Tina a taky Dana. Update: Serial je skvely, ale az 4.serie prinesla opravdovou dramatickou jizdu plnou opravdu zajimavych scenaristickych napadu ...Toto vice-mene vydrzelo az do posledniho dilu ... 9.12.2011 - dokoukano a shlednuti celeho serialu beru jako velky uspech v mem "televiznim" zivote ... Thanks for perfect 6 seasons ()

Galerie (317)

Zajímavosti (17)

  • !!! SPOILER !!! Jedna z hlavních postav v seriálu umře a za tuhle tragickou situaci byl seriál oceněn mnoha cenami. (ČSFD)
  • V každé epizodě se objevuje role, do níž je obsazena známá osobnost, ať už ze světa filmu nebo hudby. (ČSFD)
  • V USA vysílá seriál TV stanice Showtime. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama