Reklama

Reklama

Stíny mrtvých

  • USA The Body (více)

Obsahy(1)

Ve staré jeskyni v Jeruzalémě je objevena kostra člověka, jejíž stáří se odhaduje na jedno století před naším letopočtem. Podle zbarvení na kostech nohou a zápěstí se dá předpokládat, že příčinou smrti byla stará románská metoda - ukřižování. Nalezené indicie nasvědčují tomu, že by se mohlo jednat o samotného Ježíše Krista. Nález přijíždí zkoumat katolický kněz Matt, který se zabývá Novým zákonem. Spolu s jeho objevitelkou - izraelskou archeoložkou Sharon budou muset riskovat své životy, aby odhalili pravdu, kterou skrývá tento epochální objev. Jakmile je totiž nález odhalen světu, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný thriller se zajímavým tématem a příjemnými hereckými výkony, především Antonio Banderas je v roli kněze velice přesvědčivý. Film, ve kterém si hodně najdou věřící, kteří nemají důvěru k církvím. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tento snímek těží hlavně z originálního námětu. Samotná představa, že by mohlo být nalezeno ono "tělo", asi nahání hrůzu mnoha věřícím. Autor scénáře se pokusil tuto myšlenku rozvinout a vystavět na ní zápletku, která má místy docela spád, ale místy se pro změnu trochu "zadrhává". Jako nápad je to ovšem velmi originální a neotřelé, tudíž i koukatelné. Z herců je najzajímavější Banderas coby kněz. Překvapivě mu tato role dobře sedí a je v ní věrohodnější, než třeba Derek Jacobi (jenž hrál mj. bratra Cadfaela ze stejnojmenného seriálu). ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Film, který těží z vždy tak oblíbených zpochybňovacích teorií, které se asi budou navždy přiživovat na všech náboženstvích. Ale úplně laciný není, snad díky skutečnému Jeruzalému a Banderasovi, který jako katolický kněz nevypadal úplně nejnedůvěryhodněji. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Olivia Williamsová našla telo Ježiša Krista, kňaz Antonio Banderas to overuje a naokolo sa motajú Derek Jakobi, Jason Flemyng a zaujímavé otázky v nudnej réžii s občasným výskytom príjemne mystickej atmosféry (kamera: Vilmos Zsigmond). Po vcelku znesiteľnej hodinke to začne byť otravné. Pozerateľný podpriemer (z produkcie Moshea Diamanta) veriaci, že pojedol všetku múdrosť sveta. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud žijete v přesvědčení, že z Turínského plátna šije krejčí od vedle saka a Ježíšek je odjakživa jen konkurent zásilkové služby Santa Claus & Sob Ltd., budete při sledování Stínů mrtvých nejspíš krapet znevýhodněni. Nicméně McCord si rozhodně zaslouží absolutorium za to, jak z triviální zápletky (dějem, nikoliv myšlenkově) dokázal vykřesat vcelku zajímavou podívanou, k čemuž mu dopomáhej Banderas, zbavující se ke konci kněžského kolárku podobně jako Dirty Harry policejního odznaku. Ne nadarmo si ze všech firem světa hlídá Římskokatolická církev své PR nejdůkladněji.. A mimochodem, pokud na dovolené v Jeruzalémě objevíte na ulici malou sportovní tašku, může v ní být za: a) z fitcentra propocené věci nějakého Izraelce, b) palestinská nálož, c) ostatky nazaretské Superstar. Ať tam bude cokoliv, nikdy to neotvírejte, protože všechny možnosti jaksi smrdí, některé i průserem.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No, náboženstvo, jeho témy a možnosť celého jeho kolapsu by som dal do rúk niekomu inému, než fušerovi so seriálovými skúsenosťami. O to viac som prekvapený obsadeniu, ktorí si svoje tvrdo oddreli. Banderasovi som jeho kňažskú rolu veril len do chvíle, keď sa odhalila jeho minulosť, ale inak všetko fungovalo. Film však mohol byť rovnako škandalózny ako iné konšpiračné filmy proti náboženstvám, čomu by táto reklama len pomohla a možno by všetko vyzeralo úplne inak. 65%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tento film som uz videl dost davno, ale pamätam si skor na to, ze ma nezaujal az tak, ako som ocakaval, proste ani Banderas nedokazal zachranit film do takej miery, aby som bol spokojny aspon na priemer. Je to skoda, pretoze tema bola celkom zaujimava a tento film by som skor priradil k lacnym televiznym filmom... 03.10.2009 _____ Antonio Banderas - (otec Matt Gutierrez) +++ Olivia Williams - (Sharon Golban) +++ Derek Jacobi - (otec Lavelle) +++ Jason Flemyng - (otec Walter Winstead) +++ Hudba: Serge Colbert +++ ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zaujal ma námet, akým spôsobom bude táto večná polemika divákovi podaná. Nuž, keď sa to nesie v tak unudenom, extrémne pomalom tempe, niet sa čo čudovať, že snímok ako taký nenaplnil očakávania. Da Vinčiho kódu, môže tento Tieň mŕtvych, akurát tak náplasť na otlaky lepiť. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zajímavý thriller o tom co by se mohlo stát s církví, kdyby našli tělo J.K. Slušný výkon Antonia Banderase v hlavní roli. Olivia Williams ze Šestého smyslu také není k zahození. Možná by filmu neublížila kratší stopáž, ale i tak se na něj kouká příjemně. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Veriť ? Neveriť ? Stretávajú sa tu dva protichodné názory. Ak sa preukáže , že nájdené telo je telom Ježiša Krista, padne mýtus celej cirkvi, nakoľko podľa Evanjelií Kristus tretí deň po ukrižovaní vstúpil na nebesia ..... Veľmi zaujímavý nápad, kde sa prelínajú celkovo názory troch náboženstiev. Trošku odfláknutá kamera a výkony hercov tak na úrovni lepšieho TV filmu .... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pátrání po totožnosti bezmála 2000 let mrtvého muže se znaky ukřižování: byl to DžejSí na týčku nebo ne? Jaké následky by pro církev mělo nalezení těla syna božího, co přece vstal z mrtvých - je to napsané v bibli a tam je přece jen samá pravda a nic než pravda, k tomu nám dopomáhej bůh! Nebylo to vůbec špatné, ale z tématu se dalo vykřesat víc - chvílemi to prostě nudilo. Chtělo to přitlačit na pilu a zkrátit stopáž alespoň o čtvrt hoďky, pak bych mohla přemýšlet o čtvrtém puntíku. 63% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Opět zase jednou nechápu zdejší nízké hodnocení. Jen hlupák řekne - pche další náboženská křesťanská agitka... Kdo zná historii velmi rychle si uvědomí jak dokonalý scénář je. Co by se stalo kdyby byl v Jeruzalémě nalezen hrob s tělem Ježíše? Celý Nový zákon by se otřásl v základech a  možná i samotné pilíře západní civilizace, která z křesťanství a křesťanských ideálů vzešla. Co by se stalo s církví? Jak by to otřáslo geopolitickým rozložením světa? A co vlastně obyčejní lidé, věřící křesťané, kteří by si uvědomili že žili celý život ve lži? O tom všem je tento příběh kdy je v Jeruzalémě nalezeno tělo nesoucí stopy ukřižování a dle dalších artefaktů jej lze datovat do roku 0 -  roku 1 n. l. Jako bývalý archeolog jemuž pod rukama prošlo pár desítek kosterních ostatků našich předků od skrčenců po ,,vampýry'' z Krumlovského Plešivce jsem tenhle film sledoval se zatajeným dechem. U každých ostatků jsem se vždy zamýšlel co se asi tenkrát stalo, koho ostatky očišťuji... Jak vypadal tehdejší svět kolem mne v jehož dnešní podobě klečím nad hrobem... A představa, že kosti přede mnou mohou být Ježíše by mne při tušení všech souvislostí zcela ochromila a to nejsem věřící.... Pravda paní archeoložka se v hrobce pohybovala trochu jako tank a to jak sebrala tu minci také nebylo z hlediska zaměření nálezu zcela košér ale zase byla celkem sexy a Antonio se asi jako Jezuita musel hodně přemáhat :-). A do toho už místo samotné. Jeruzalém. Místo klokotající skrytou nenávistí ze strany Palestinců, kteří by Izrael nejraději vyhladili aby si tam taky mohli udělat stejný bordel jaký mají Arabové všude žijí a kde zrovna nemají ropu. Koho příběh zaujal, doporučuji mu ještě o level lepší záležitost Ve jménu Krista, kde se také pátrá po Ježíšovi, ale přímo ještě v době krátce po jeho ukřižování. Dávám za 4 mince s Pilátem. * * * * ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nebezpečnou myšlenku má tento film...jen si představte, co by se stalo, kdyby se našlo tělo Krista...ale ono se nenajde, za to vám ručím. Nepovolujte uzdu konspiracím. Tento film je spíše televizní, jak příběhem, tak zpracováním. Už jsem viděl pár filmů, kde jsou příslušníci katolické církve zobrazováni bezmála jako zednáři, jako šedé eminence tahající za nitky našich životů a jako lidi krmící nás nesmysly...tohle sice nedošlo do rozměrů Leonardovy (nebo spíše Brownovy) Šifry, ale zobrazené "kdyby" mě ani tak neuspokojilo. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Zaujal mě námět a dvojvrstevný vlastně třívrstevný pohled na věc. Pro mě jako pro nečlena církve je film zajímavý svým námětem, jako pro diváka je příliš televizní zpracováním. Každopádně Antonio překvapil v roli kněze a izraelské reálie nejsou vůbec naškodu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ve staré jeskyni v Jeruzalémě je objevena kostra člověka, jejíž staří se odhaduje na jedno století před naším letopočtem a příčinou smrti bylo ukřižování. Nalezené indicie nasvědčují tomu, že by se mohlo jednat o samotného Ježíše Krista a my spolu s katolickým knězem Antonio Banderasem budeme pátrat po skutečné pravdě. Zda se nám dostane uspokojivé odpovědi, už není tak jisté a možná ani tak důležité, protože tady v tomto tématu chyběla odvaha. Lehce to balancuje na hranici nesmyslu. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Díky celkem zajímavému námětu bych taky dala za tři, ale znáte to: koukáte na scénu a z fleku spoludivákům vyprávíte, že tuhle postavu teď zastřelí, tenhle bágl teď vyletí do povětří atd. Zkrátka je tam tolik klišé, až mě napadlo, jestli si z nás režisér nedělá srandu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tiene mŕtvych majú zaujímavú finálnu myšlienku, vďaka ktorej sa prikláňam k trom hviezdam. Pretože inak je to takmer až televízne spracovaný film (čo je dosť prekvapivé, keďže sa odohráva v Jeruzaleme), bez napätia a výraznejších scén. Dvaja áčkoví herci sa postarali aspoň o akú takú reklamu tohto filmu a vďaka nim som si ho aj pozrel. Pokiaľ máte radi podobné náboženské dilemy, kľudne vám ho odporúčam. ()

Reklama

Reklama