Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladé dievča Yoko sa vydáva hľadať zatúlanú mačku. Dostane sa až do údajného "strašidelného" domu, ktorý je obľúbenou atrakciou miestnych detí. V dome prší aj keď v meste je slnečno, neplatia v ňom fyzikálne zákony a spomedzi dvier sa ozývajú čudné hlasy. Ide o chybu v Matrixe a na miesto prichádzajú agenti, aby priestor vyčistili... (Avathar)

(více)

Recenze (93)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Které nej- přisoudit The Beyond? Nestyděl bych se použít slovo "nejpohádkovější". Yookie v některých záběrech evokuje dojem Kočky Šklíby, nezdá se vám?:) Další nej...co třeba "nejjemnější"? Začarovaný dům, děti hledající ztracenou kočku a nacházející...co vlastně? ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně vybarvený i zrežírovaný snově-poeticko-duchovní záblesk z matrixovského nebe se „sociálním“ podtextem. A zároveň zde byl nejlepší záběr na zpomaleně letící holubici nerežírovaný Johnem Woo :). Pro mě osobně nejlepší krátký film z a o Matrixu. 90% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle dil je takovej hodne pohadkovej a to nejen pribehem, ale i zbytecne detskou animaci. Ale je tu hezka prehlidka vsemoznejch divnejch ukazu, kery se stanou, kdyz se vyskytne chyba v Matrixu. Jenze je tohle druhej nejdelsi dil z Animatrixu a chtelo by to krapet zkratit zacatek. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Začínám se bát o svou kočku. Ještě nikdy nezmeškala jídlo." Najít při hledání kočky chybu v Matrixu a pohrát si přitom s gravitací je jistě fascinující záležitost, ale mé oči již dávno nejsou dětské a tyto japonské omalovánky mě baví nejméně z celého Animatrixu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Na první pohled klasický styl a prostředí japonských anime pohádek, ale stejně jako klidné městečko narušuje jeden tajemný dům, kde straší, i pohádkovou atmosféru nabourává znepokojivá chyba Matrixu... Tato epizoda je spíše skromnějšího a civilnějšího rázu, přičemž samotné atmosféře i naléhavosti Matrixu je poměrně vzdálená. Snad právě proto je má druhá nejméně oblíbená. Ale je zajímavé, že navzdory tomu, že jde o anime, se snímání obrazu snaží působit kamerovým stylem. 7/10 ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Druhý vrchol Animatrixu, originální a úsměvný, až roztomilý příběh a vskutku krásné zpracování. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Krásný, až pohádkový pohled na matrix očima dětí.. A samozřejmě i fajn přehled toho, co se stane, když se udá nějaká ta chyba v matrixu. Jen v tomto příběhu mi hlavních aktérů bylo nejvíce líto.. Krásná animace, úžasný příběh a kruté vyvrcholení.. Jak bylo řečeno v Druhé renesanci Ať je odpuštěno lidem a strojům za jejich činy.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Wachowski brothers, Koji Morimoto, Shinichiro Watanabe, Yoshiaki Kawajiri, Peter Chung, Mahiro Maeda | Hudba: Don Davis, Machine Head, Photek | Produkcia: Michael Arias, Spencer Lamm, Wachowski Brothers | Distribúcia: Warner Home Video || ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Strašidelné domy byly vždycky moje. Déšť padající ze stropu, dveře, které nikam nevedou a zákony gravitace tady neplatí. Navíc dětské hrátky v kontrastu se strojovou přesností agentů působí zvláštně až děsivě. Opravdu nejpohádkovější Matrix. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Tento diel Animatrixu mam najradsej. Pretoze je najodlisnejsi, najsmutnejsi, najjaponskejsi, surrealny, s obrovskou fantaziou...dokonca mi to pripomenulo tvorbu Miyazakiho Dokonale napodobenie snimania realnej kamery. (10/10) ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Ano, Gemini má pravdu - "Neznámé území" je z celého "Animatrixu" jednoznačně nejpohádkovější a nejhravější. Ale rozhodně to není na škodu, dokonce naopak. V noční můře jménem Matrix působí prostor, kde neplatí fyzikální zákony a děti si tak mohou užít neskutečnou zábavu jako pohlazení po duši. Stačí se jen dívat a přitom se budete cítit, jako byste tam byli s nimi...Skvělé! ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Nejpohádkovější a pro mě i nejlepší díl Animatrixu. Povedeně evokuje atmosféru příběhů z Říše divů. Do světa divů se sice tentokrát nevydala Alenka, avšak podobně jako Alenka do Země za zrcadlem, i hlavní hrdinka sem přišla hledat svoji kočku. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Další perla ze souborně vydaných příběhů inspirovaných kultovním filmem. Grafická stránka bez chybičky, příběh a hlavně nápad jakbysmet. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tahle epizodka mi z "Animatrixu" utkvěla v paměti nejvíc, zabrnkala na něco hluboko v mé duši, navodila mi pocit dětství, kdy kouzla ještě existovala. 95% ()

Reklama

Reklama