Reklama

Reklama

Volání mrtvých

(seriál)
USA / Kanada, (2003–2005), 18 h 38 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

Eliza Dushku, Shawn Reaves, Zach Galifianakis, Matt Bomer, A.J. Cook, Jessica Collins, Benjamín Benítez, Jason Priestley, Evangeline Lilly, Alexandra Holden (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Tru v sebe objaví schopnosť, ktorá by mala zostať utajená. Táto bystrá a krásna čerstvá absolventka strednej školy sa chystá na nočnú "šichtu". Tru totiž pracuje v márnici a hneď prvú noc počuje zúfalé ženské volanie o pomoc. Ale ďalšie ráno sa Tru zobudí do toho istého dňa a má dvanásť hodín na to, aby zachránila život ženy, ktorú počula v noci umierať. Najskôr sa však Tru bude musieť naučiť využívať svoju novo nadobudnutú schopnosť. Svoje poslanie už totiž našla: Tru bude zachraňovať životy druhých ľudí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

anderson 

všechny recenze uživatele

Eliza Dushku je sexi. Ale to ešte nevysvetľuje prehnane vysoké hodnotenie tejto zlátaniny tunajšími "slovútnymi" užívateľmi. Zápletka tejto série totiž je (a to sa obávam, že som ju dostatočne "intelektuálne nevstrebal") mierne povedané "výplodom chorej mysle". Našťastie v novom miléniu už mystery série nie sú IN. (3.10.2005) ()

chicab8 

všechny recenze uživatele

Další a poměrně zajímavá variace na věčné téma boje dobra proti zlu. Tentokrát je dobro ztělesněno aspirantkou na medicínu Tru (Eliza Dushku), která odpovídá na volání mrtvých a snaží se, aby nakonec přeci jen mrtví nebyli. Ztělesněným zlem se stal Jason Priestley a rozhodně boduje víc než mazánek Brandon Walsh :)) První polovina první série byla trochu rozvleklá a roztěkaná, ovšem potom tvůrci našli nit a seriál se příjemně rozjel, bohužel téměř v nejlepším byl utnut. Ubohých šest dílů druhé série rozhodně nestačilo na kvalitní tečku za slibně se rozvíjející narační linií. ()

Reklama

natalie15 

všechny recenze uživatele

Prečo také vysoké hodnotenie? Pretože mám proste Tru Calling rada. Každá časť sa mi páči, pretože každá časť má istý príbeh a to je super. Všetko sa to točí okolo Tru, čo je hlavná postava, ale to je fajn. Pretože jej život je zaujímavý, takisto aj ľudia v jej žviote - Daves je taký super, toho herca zbožújem... a Harrison:-). Nápad je predsa taký úžasný! To že ma mŕtvy človek požiada o pomoc a mne sa vráti deň a ja mám úžasný dar (prekliatie) zachrániť ho? V pravej podstate, dať mu život? A keď sa tam objaví Jack, má to už pravé grády. Zástanca pravidiel typu: No tak ho môžeš zachrániť, ale nechaj ho nech otrčí kopytá, pretože to tak "má byť" - to bol tiež dobrý nápad. Neodvažujem sa Tru Calling zrovnávať s nijakým iným seriálom. Som si istá že nejde o to najúžasnejšie seriálové dielo, poznám oveľa, oveľa, OVEĽA lepšie seriály typu Heroes, môj milovaný House, ale Tru je super seriál. 75%. ()

wlk1 

všechny recenze uživatele

Nechápu to vysoký hodnocení. Mě seriál přijde jako opakování toho samého pořád dokola. Někdo umře vrátí se den, to ještě chápu, ale stejná reakce všech lidí už nudí. Každý se musí naštvat, volat na ni poldy a pod. Myslím, že většina lidí by zavolala sanitku, nebo se aspoň pobavili na cizí účet. A tohle je základ věci co mi tomto seriálu vadí: chování lidí je a jejich reakce jsou asi jako křeček v bludišti. Celé to je nedodělané a tupe asi jako Buffy a Angel. Před deseti lety možná... dnes 1* ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tru by se ráda v budoucnu honosila titulem MUDr., ale o studiu lékařské vědy si může zatím nechat pouze zdát v divokých snech. Její nová práce v městské márnici jí zaručuje přísun dolárků do prasátka a svádí k tomu, že bude mít dost volného času na přípravu ke studiu. Jenže mrtvoly na Tru občas spiklenecky mrknou okem, otevřou ústa a vysloví neskromný požadavek na vrácení jejich života. Tru pochopitelně takové možnosti má, neváhá je použít, ale zároveň tak nějak přestává časově zvládat svůj soukromý život. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (10)

  • Po dvoch sezónach bol seriál zrušený. (Mihail123)
  • Posledná natočená epizóda nebola nikdy normálne vysielaná, bola vysielaná iba ako súčasť "Tru Calling" Marathon stanice SCI FI Channel 21. januára 2008. (Mihail123)

Reklama

Reklama