Reklama

Reklama

Volání mrtvých

(seriál)
USA / Kanada, (2003–2005), 18 h 38 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

Eliza Dushku, Shawn Reaves, Zach Galifianakis, Matt Bomer, A.J. Cook, Jessica Collins, Benjamín Benítez, Jason Priestley, Evangeline Lilly, Alexandra Holden (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Tru v sebe objaví schopnosť, ktorá by mala zostať utajená. Táto bystrá a krásna čerstvá absolventka strednej školy sa chystá na nočnú "šichtu". Tru totiž pracuje v márnici a hneď prvú noc počuje zúfalé ženské volanie o pomoc. Ale ďalšie ráno sa Tru zobudí do toho istého dňa a má dvanásť hodín na to, aby zachránila život ženy, ktorú počula v noci umierať. Najskôr sa však Tru bude musieť naučiť využívať svoju novo nadobudnutú schopnosť. Svoje poslanie už totiž našla: Tru bude zachraňovať životy druhých ľudí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Existuje několik způsobů jak se k tomuhle seriálu dostat. Pravděpodobně to bude kvůli tomu, že někdo viděl Dollhouse a zajímalo ho, kde ještě je k vidění Eliza Dushku. To je i můj případ a připočetl jsem si k tomu poměrně zajímavý námět - přetáčení jednoho dne. Další cestou je, že vás zajímalo kam se po Beverly vydal Brandon. Toho jsem si já oblíbil už jen díky hostování v Havenu. Tady se navíc všechno zlepší díky jeho příchodu a alespoň jeho postava se chová rozumně. No pak je tady ten obejda z Pařby jehož jméno neumí nikdo vyslovit a teoreticky sem vede cesta i přes hezouna z White Collar, Matta Bomera. Tak a k seriálu, námět mi přišel zajímavej, bohužel už od druhýho dílu byl strašně nudnej a ohranej. Navíc hlavně Tru se chová jako prvotřídní trapka a opakuje stále stejné chyby. Ještě, že přijde Jack Harper, protože jinak by to bylo k uzoufání nudné. Tak alespoň souboj o každou duši je zajímavý. Druhá série možná pomohla v tom, že nepřinášela nudné díly, přesto jsem čekal o něco zajímavější finále. Nakonec vlastně to co nejvíc utkví v paměti, je to, že Eliza Dushku pořád běhá. Pořád, ona asi neumí chodit pomalu. ()

JUWA 

všechny recenze uživatele

Na kvalitu Tru Callingu výrazne vplýva ten neskutočne dementný dabing z STV 1.Inak je to seriál celkom v pohode,má slušné herecke obsadenie a vyzuálne na úrovni.Nevyváži to však slabý scenár bez štipky zdravého prístupu.Je zaujímavé,že Tru Calling vznikol v dobe,keď je každý seriál mimoriadne prekombinovanou záležitosťou(napr. Alias),ale tu sa scenáristi akoby vôbec nesnažili a preto veľa epizód vyzerá takmer úplne rovnako.Poteší však častá absencia happy Endu a obstojná atmosféra.Pri pozeraní však musíte vypnúť mozog a prehliadnúť slabšie herectvo.Dá sa to pozerať,ale nič extra to nie je.Je veľká škoda toho nevyužitého potenciálu.Keby sa Tru vydala na začiatku úplne inou cestou ako zachraňovať ľudí a postupom času by sa stala úplne zápornou postavou,mohol vzniknúť úžasný seriál. Tru Caling postupom času zapadne prachom a nikto si ani nespomenie,že niečo také existovalo. ()

Reklama

natalie15 

všechny recenze uživatele

Prečo také vysoké hodnotenie? Pretože mám proste Tru Calling rada. Každá časť sa mi páči, pretože každá časť má istý príbeh a to je super. Všetko sa to točí okolo Tru, čo je hlavná postava, ale to je fajn. Pretože jej život je zaujímavý, takisto aj ľudia v jej žviote - Daves je taký super, toho herca zbožújem... a Harrison:-). Nápad je predsa taký úžasný! To že ma mŕtvy človek požiada o pomoc a mne sa vráti deň a ja mám úžasný dar (prekliatie) zachrániť ho? V pravej podstate, dať mu život? A keď sa tam objaví Jack, má to už pravé grády. Zástanca pravidiel typu: No tak ho môžeš zachrániť, ale nechaj ho nech otrčí kopytá, pretože to tak "má byť" - to bol tiež dobrý nápad. Neodvažujem sa Tru Calling zrovnávať s nijakým iným seriálom. Som si istá že nejde o to najúžasnejšie seriálové dielo, poznám oveľa, oveľa, OVEĽA lepšie seriály typu Heroes, môj milovaný House, ale Tru je super seriál. 75%. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

1. série: Zajímavý nápad. Ne příliš výraznou Elizu zde doplňují charakterově dobře napsané i zahrané postavy (Harrison, Davis a nakonec i Jack). Je to podobné jako většina seriálů. Děje se tam pořád to samé, akorát pokaždé jinak, nebo přinejmenším jinak (na téhle bázi je založen třeba House MD). Některé díly skvělé, jiné zase trochu slabší, prostě normálka. Je zajímavé hodit do seriálu jako je tenhle Jasona Priestleye, kterého si každý pamatujeme z Beverly Hills. Netypická role přesvědčeného a přesvědčivého záporáka mu tady dokonale sedla. 2. série: ...má jen 6 dílů, což je velká škoda, protože končí v neukončeném, v nejlepším. Postavy se prohlubují, Jack a Harrison překonávají sami sebe a Eliza...ale jo, hraje slušně. Už jí to člověk věří. Tak proč to proboha zas utnuli? Tak brzo...kvalita nejde dolu, spíš nahoru. Což je opět důvod, proč člověk nepochopí, proč se tyhle seriály ukončují. 8.5.: Po důkladném rozjímání o seriálu musím zvýšit na 5. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tru by se ráda v budoucnu honosila titulem MUDr., ale o studiu lékařské vědy si může zatím nechat pouze zdát v divokých snech. Její nová práce v městské márnici jí zaručuje přísun dolárků do prasátka a svádí k tomu, že bude mít dost volného času na přípravu ke studiu. Jenže mrtvoly na Tru občas spiklenecky mrknou okem, otevřou ústa a vysloví neskromný požadavek na vrácení jejich života. Tru pochopitelně takové možnosti má, neváhá je použít, ale zároveň tak nějak přestává časově zvládat svůj soukromý život. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (10)

  • Přestože FOX původně v plánu na další sezónu uvedl 13 dalších epizod, v průběhu natáčení šestého dílu přišla společnost s tím, že tento díl bude posledním z celého seriálu. Herci a štáb se o zrušení dozvěděli poslední natáčecí den. (novoten)
  • Posledná natočená epizóda nebola nikdy normálne vysielaná, bola vysielaná iba ako súčasť "Tru Calling" Marathon stanice SCI FI Channel 21. januára 2008. (Mihail123)

Reklama

Reklama