Reklama

Reklama

Dotek Medúzy

  • Česko Dotek Medusy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Medusa byla bájná postava řecké mytologie s hady místo vlasů. Kdo na ni pohlédl, zkameněl. Film vypráví příběh spisovatele, který je nalezen zdánlivě mrtev. Jeho mozek vysílá záhadné signály. Policejní inspektor, který vyšetřuje tajemství jeho smrti, objeví jeho schopnost ničivé telekineze... (Davay Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Richard Burton ve slavném snímku v roli muže, který má schopnost způsobovat katastrofy. Jeho John Morlar je tak přesvědčivý a děsivý, že vám během filmu bude běhat mráz po zádech, jen když se mu podíváte do očí. Lino Ventura, jako francouzský vyšetřovatel na tzv. brigádě, je také výborný a hraje moc dobře, čímž přispívá k hereckému minimalistickému koncertu Burtona, jemuž stačí jen jeho pohled. Scéna s havarovaným letadlem, patří mezi nezapomenutelné a nejděsivější vůbec, jaké si jen divák dokáže představit. Nestárnoucí klasika. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Néstárnoucí snímek, který ani po letech neztrácí nic ze svého náboje. Z démonického pohledu Richarda Burtona skutečně mrazí v zádech. Spousta thrillerů nabízí tolik napínavých scén, že je to na úkor kvality a logiky oněch scén. Účel světí prostředky. Zde však postupuje gradace npínání ruku v ruce s poutavám příběhem, ale hlavně s inteligentním scénářem. Atmosféře napomáhá i tísnivá hudební kulisa, ale i zvukové efekty, například zvuky nemocničních přístrojů. Ano i zde si mohli tvůrci leccos odpustit. Například detektiv je sám v bytě a prohlíží si obrazy. Střih. Vidíme něčí siluetu, která se blíží za doprovodu stupňující se zlověstné hudby, abychom v zápětí zjistili, že je to jen kolega. Trochu laciné, prvoplánovité a podbízivé. Napínání na úkor logiky. Ale to je snad jediná chybička tohoto skvělého filmu. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Absolutně neuvěřitelné dílo. Tímto filmem Richard Burton podal opět důkaz, že je Pan Herec. Člověk, který dokáže zahrát opravdu cokoliv (bohémský Petruccio, zamilovaný Antonio, trojitý agent major Jonathan Smith a pak samozřejmě démonický John Morlar a mnoho jiných). Ano, to je to nejlepší přízvisko k tomuto filmu - démonický. Tím je vlastně shrnuto vše. Představte si tu nejdémoničtější vě na světě a pak k tomu přidejte neuvěřitelnej hlas a zjev Richarda Burtona a sakra hutnou atmosféru. A pak se vás dotkne medůza. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vyšetrovanie pokusu o vraždu známeho spisovateľa Johna Morlara sa stane najzložitejším a najpodivnejším prípadom francúzskeho inšpektora Brunela. Morlar má zvláštny temný dar vyvolávať silou mysle katastrofy. Už ako malý chlapec zabil mocou priania svoju vychovávateľku i oboch rodičov. A ďalej sa to stupňovalo. Záplavy, tornáda, požiare, letecké nešťastia, masakre, vraždy, teror... Je v ňom niečo zlé, desivé, pekelné. Film "Dotyk Medúzy" je kvalitne natočený, záhadný, napínavý, mysteriozny krimi thriller. **** ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu mi naskakuje husí kůže (a to i po více zhlédnutích). Burton působí opravdu ďábelsky a pohled do jeho děsivých očí je nepopsatelný. Naprosto skvělá mrazivá hudba, která podporuje hustou a napínavou atmosféru. Naštěstí jsou tu i sympaťáci Lino Ventura a Gordon Jackson. Výtečný thriller, který možná není zase tak známý, ale rozhodně ho doporučuju. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Ukážka z filmu bola použitá vo videoklipe k piesni "Ready for Drowning" od waleskej hudobnej skupiny Manic Street Preachers. (marlon)
  • Fiktívnou Ministerskou katedrálou v Londýne, ktorá sa zrútila, bola v skutočnosti katedrála v Bristole. (marlon)
  • Víte že v Jihoafrické republice nechtěli film povolit do kin, pokud nebude ve střižně ustřihnut úplný konec, oslavující podle místních zákonodárců zlo. (Rodriguez)

Reklama

Reklama