Reklama

Reklama

Dotek Medúzy

  • Česko Dotek Medusy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Medusa byla bájná postava řecké mytologie s hady místo vlasů. Kdo na ni pohlédl, zkameněl. Film vypráví příběh spisovatele, který je nalezen zdánlivě mrtev. Jeho mozek vysílá záhadné signály. Policejní inspektor, který vyšetřuje tajemství jeho smrti, objeví jeho schopnost ničivé telekineze... (Davay Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco australská Čtyřhranka Fleckerova vás sežehne svými tenkými chapadélky, démonický Richard Burton je schopen uskutečnit dotek medúzy pouhou myslí.. Atmosférický thriller dle novely Petera Van Greenawaye nesporně patří i přes své stáří ke špičce žánru. Co takhle natočit remake, řekněme.., pane Fincher? ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Bát jsem se přestal ve svých 6 letech, když jsem zjistil, že čerti nejsou pekelný bezdomovci, ale jen obyčejný, vožralí lidi. Kdyby se na mě ale někdy podíval Burton, ať už střizliv nebo opiv, tak bych si možná, soudě dle množství tekutiny v nádrži, cvrnknul... A vůbec mě neuklidňuje, že je víc jak 20 let bez špetky života ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Vyrazili mu mozog z hlavy.“ – „Toto robíte spisovateľom v Anglicku?“ Mrazivý mysteriózny kriminálny triler s v titulných úlohách Linom Venturom ako inteligentným francúzskym detektívom, Cowleym ako doktorom a Richardom Burtonom ako britským spisovateľom, ktorého ničia desivé paranormálne schopnosti (čím sa DOTYK MEDÚZY radí po bok CARRIE, MŔTVEJ ZÓNY alebo SCANNERS). ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Geniální. Vše vystihující slovo pro tento film. Tak úžasnou atmosféru, která se postupně zahušťuje a graduje k velkolepému finále, jsem snad ještě neviděl! To vše je podpořeno vynikající hudbou a dokonalým, démonickým výrazem a hereckým výkonem Richarda Burtona, kterému bych se po zhlédnutí tohoto snímku rozhodně do očí nepodíval. Jeho uhrančivý pohled a mrazivé výroky pronikají až do morku kostí. Poslední scéna je tou nejlepší možnou tečkou za takto vydařeným mystickým thrillerem, jenž nemá obdoby. Zaslouženě dávám plný počet hvězd. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Davové nadšení sice sdílet vyloženě nebudu, ale dle mého extrémně odborného názoru, se jednalo o velice poutavý snímeček. Pod slovem horor se v roce 1978 skrývalo zřejmě něco diametrálně odlišného, takže děs a hrůzu doporučuji neočekávat. Sci-Fi se tedy zjevilo. Mnohem víc bylo ze snímku cítit mrazivé detektivní drama, oplývající i jistým náznakem inteligence. Retrospektiva zde zafungovala na jedničku s hvězdičkou a veškeré dialogy měly dost do sebe. Vyzdvihl bych zejména časté filosofování a některé vyřčené myšlenky byly prostě uchu lahodící. S hodnocením nejdu výše zejména proto, že zde v mých očích prostě závratně nezafungovala atmosféra. Některé pasáže, které se evidentně pokoušely vybudovat napětí, prostě napínavé příliš nebyly. Výjimku tvořil snad pouze téměř až úžasný závěr. Herecky jsem byl také spokojen. Snad bych snesl pouze krásnější herečku, které by směřovaly vnitřní kouty u očí do "V" místo do "A". Zub času se na filmu už dovedl vyřádit. Naštěstí ne nijak extrémně. Určitá originalita se ve vzduchu vznášela. Už jsem za svůj život viděl vraždit ledaskoho ledasčím, ale vraždění, ba dokonce hromadné vraždění myšlenkou - to byla v mých očích zřejmě novinka. Celkově lepší 3 hvězdy. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Ukážka z filmu bola použitá vo videoklipe k piesni "Ready for Drowning" od waleskej hudobnej skupiny Manic Street Preachers. (marlon)

Reklama

Reklama