Reklama

Reklama

Ultraviolet

Trailer

Armádní laboratoře objevily dosud neznámý virus a snažily se ho upravit, aby pomohl stvořit rychlejší a silnější vojáky. Vznikl kmen HGV, experiment se však vymkl kontrole, když virus zmutoval a rozšířil se v extrémně nakažlivé formě. Svět zasáhla epidemie, která ho navždy změnila. Lidé se přestali bát terorismu a začali se bát choroby, která sice nakaženým dala nadlidskou rychlost a sílu, současně však byla stoprocentně smrtelná. Zdravotnický systém získával stále větší pravomoci, až se nakonec zmocnil vlády a proměnil ji v nelítostnou diktaturu. Nemocní byli shromažďováni v koncentračních táborech a později likvidováni na příkaz šéfa všemocného militantního lékařského systému, vicekardinála Ferdinanda Daxuse. Mladá Violet žila spokojeně s manželem a těšila se na narození prvního dítěte. O všechno však přišla, když se nakazila a stala se cílem experimentů, které měly najít lék. Podařilo se jí uniknout. Založila hnutí odporu a z Violet je nelítostný vražedný stroj, jehož jediným cílem je boj proti Daxusovi a jeho organizaci. Rozhodne se postavit všemocnému nepříteli i bývalým spojencům, překazit plán a zachránit celý svět. (TV Nova)

(více)

Recenze (435)

Cival 

všechny recenze uživatele

Oblíbené klišé recenzí a diváckých dojmů posledních let "je to jak dívat se na počítačovou hru, kterou paří někdo jinej" platí v tomto případě stoprocentně a líp než u kteréhokoliv jiného filmu. Jedinou výhodou je rychlost, s níž se špatně (co špatně... přímo neuvěřitelně zoufale) renderované helikoptéry jak z Maxe Paynea honí za digitální motorkou Milly Jovovich a jejím přebarveným obličejem. Neskutečný guláš, který by ale každý filmový fanoušek měl povinně prozkoumat - dílo je to doopravdy jedinečné, i v tom ne úplně "ed-woodovském" slova smyslu. ()

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Páchnoucí lejno, natřené křiklavými barvami a vsazené do čerstvě zřízené vitrínky průserů Kurta Wimmera. Tady ani lesní vůně značky "Nadhled" nepomůže....... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nechci se dotknout Milly Jovovich (to je lež, protože dotýkat se jí by mi činilo dost velké potěšení, ale takhle jsem to nemyslel;)), ale objektivně vzato stojí mezi herečkami co do uměleckých kvalit poněkud níže než Christian Bale mezi herci. A tak když se režisér VELMI povedeného akčního snímku jménem Equlibrium rozhodne podstatně ubrat na dějové stránce, přidat na efektech (bohužel jen co do kvantity) a ubrat na krvi (či spíše jí v té akční změti nepoužít ani kapku), jediná možnost jak dát divákovi víc než jen pohyblivé obrázky, je herecký výraz a síla postavy. A to Milla jaksi nezvládla. Ten vraždící stroj bez emocí, který najednou pookřeje a zamiluje si malého chlapce, jí zkrátka nejde věřit. Zvlášť když se okolo míhá víc barviček než v nejdivočejších tripech Jimiho Hendrixe a ještě se vás kdosi pokouší přesvědčit, že tohle je jakože comics - což je tah, který jsem taky jaksi nepochopil, podobně jako použití vampejrů/hemofágů. Stejně tak vychází naprázdno v Equilibriu tak efektní vzbuzování zdání monumentálnosti - tady ty digitální domečky a autíčka selhávají, něco prostě ve studiu odrbat nelze a je až hanebné, že tenhle tragický omyl spolykal takovou část rozpočtu. Jistě, nelze nepřiznat některým vychytávkám slušnou dávku nářezovosti - třeba ta prostorová komprese byla velmi pěkná záležitost - a třeba hlavnímu padouchovi pořádnou dávku odpornosti, i když vypadá jako mladší vydání Alana Batese a rozhodně nemá jeho talent. ALE když se největší řežby odbudou střihem bez jediného úderu/záseku/výstřelu, cítím se zkrátka podveden, i pokud má ten který film v ostatních ohledech co nabídnout, a to teda rozhodně není případ Ultraviolet:P Ta druhá hvězdička je jen a pouze za vlasy a brýle Milly Jovovich, protože film jako takový je na slabých 20%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tenhle film vypadá jako hodně dobrý digitální omalovánky, který se přilepili k sobě hodně špatným lepidlem . Některé akční jsou hodně dobré,ale shazují je zase některé zcela dementní ve stylu : záběr na Millu - čarování s kamerou - nic nevidíme - spousty mrtvol - záběr na žijící Millu . Tak takhle prosím ne !! Ovšem Milla od té doby co se vrátila z modré laguny se pěkně rozjela a je sexy jak málokterá to s ejí musí nechat. Tenhel film chtěl být tak strašně ultracool až je ultrazbytečný. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $18,535,812Tržby Celosvetovo $31,070,211Tržby za predaj DVD v USA $14,137,491 //počet predaných kusov 846,736║ Od Kurta Wimmera po perfektnom Equilibriu neskutočne nezáživný priestrel, kde nič poriadne nefunguje, príbeh prázdna nezmyselná planina, počítačová animácia je čistá hrôza, akcia len kopíruje to čo bolo v Equilibriu dokonalé, aspoň že na tú Millu Jovovich sa dá pozerať, ináč fakt čistá zbytočnosť. /20%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Wimmer se z nadějného talenta, který občas přestřelí, změnil v dalším filmu v ultimátního popeláře, který vám ve zlomku vteřiny udělá z mozku nebezpečnou zónu, ve které se neurony vrhají hlavou (mají neurony hlavu? ale co, na tom nesejde) proti zdi, aby ukončily svoje trápení. Co to k*rva mělo znamenat? Chytil jsem asi tak prvních dvacet minut a pak už si pamatuju jen absolutní zlo, které jinak prožívám výhradně u českých trháků typu Pánská jízda nebo Kameňák... kam si nás to zavedl Wimmere? A proč máš sakra tu utkvělou myšlenku, že šermovat se zbraněmi a zneužívat vietnamské zemědělce na výrobu vizuálních efektů je nějak cool? Ono totiž není... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ach Kurte (to není slastný vzdech...). Po Equilibriu jsem očekával něco úchvatného, které podrthne tvé kvality a dostalo se mi tohoto? Ani to nechci nazvat Ultraviolet, musel bych křičet, že jde o Ultrašílenost a milion dalších Ultra-přídavných jmen. Je to bláznovství, když jsi dostal tolik peněz a měl jsi možnost si zvolit ze všeho na světě a zvolil si toto. Sci-fi film o upírce s dlouhím jménem, která je prošpikovaná vychytávkama, ultraflat technologii a náhradním jádrem vytvářející gravitaci v tebou určeném směru? Není to šílené? Dívám se na slečnu, která mrknutím oka přebarví své vlasy a nezapomene přebarvit i své oblečení, jen aby vypadala opravdu cool? Tato žena má bojovat za upíry a přemoci lidstvo? Proč ona? čím je vyjímečná? Proč je schopná zabít sama půlku města? Samé proč... Tolik otázek si nám všem nechal v hlavě a nikdo neví všechny odpovědi. Asi je to tvojí neschopností vyprávět a říct vše důležité. Velká to škoda, ale snad se vrhneš do malého projektu a všechnonám zase vynahradíš. Já v to doufám. Mé volaní do nebes skončilo a zpět k filmu. Milla Jovovich je ukázková upírka co zabíjí nepřátele na potkání. Jen škoda, že to dělá opravdu zvláštním způsobem. Trochu reality by neuškodilo, ale co jedná se o comicosovou adaptaci tak proč ne... To je jediné plus filmu. Comicsově laděný styl. Filtry působí zatim nejcomisovějí za poslední léta. Bláznivost příběhu je však neúnosná, její svět nadhazuje tolik otázek, nepodává žádné odpovědi a to nelze ustát. Film uteče jako voda a to je dobře jinak by jste asi odešli z kina dříve. Závěrečná scéna je vcelku povedená, ale jako celému filmu ji hodně chybí už jen k průměru. Kurt patří po EQ. mezi mé oblíbence a opravdu doufám, že se v tomto případě jednalo jen o jeho slabší chvilku, která jednou za čas potká i Stevena Spielberga :) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ježiš to je sračka, taková sračka. Místo dialogů je tu verbální sraní, efekty jsou na úrovni videohry a celé se to snaží tvářit strašně cool. Akční scény jsou občas docela dobré, ale je jich málo a spíš se masakr vždy odehraje někde vedle a pak je jen záběr na drsnou Millu a hromadu mrtvol. Fakt jetej film, ale z těch novodobých béček s ženskými hrdinkami typu "Aeon Flux," "Elektra" nebo "Bloodrayne" je "Ultraviolet" ještě nejlepší. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Klaus Badelt: 1. Main Titles 2. Vault Fight 3. Cauterize 4. Six Speaks 5. Boy Projection 6. End Credits ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pane boze tohle byl nehoraznej grafickej ulet. Pribeh nema cenu rozebirat, je to takovej mix mezi Immortal, Equilibrium a Matrixem, ze kterejch i Wimmer vykrada akcni a soubojove sceny. Ale nutno rict, ze dobre. Souboje jsou fakt perfektni, choreografie nema chybu, je to to nejlepsi na celym filmu. Dej je uz hodnekrat ohranej, plnej nelogicnosti a misty zmatenej. Ale na druhou stranu, spolu se sviznou hudbou je fakt strasne sviznej, na rozhovory je jen minimum prostoru a prevaznou cast filmu vyplnuje akce, takze se ani nerozkoukate a uz je konec, takze nehrozi, ze byste se nudily. A ted k nejvetsimu problemu, vizualni strance. Tohle proste Wimmer nemoh myslet vazne, skoro mi prislo, ze to tak mel schvalne, aby se nejak odlisil od jinejch podobnejch filmu. Coz se mu povedlo, ale nevim jesli se to da povazovat za klad. Par zaberu jeste ujde, hlavne behem souboju to nijak nevadi, ale jakmile jsou zabery na mesto nebo motorku atd. je to fakt otresny. Jako kdyby se tvurci spokojily s previzualizaci a na nejakou konecnou upravu triku se vysrali nebo nemeli penize. A do toho vseho strasne syty barvy. Tohle se proste musi videt, je to jak kdyz clovek dostane dratem do oka. Ale akcoliv je grafika naprosto otresna, je to jen jedna ze slozek filmu a ty ostatni se mi libily, takze nevim proc bych mel filmu dat tak spatny hodnoceni, jako vetsina uzivatelu. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil jednak kvůli Mille Jovovich a jednak kvůli Kurtu Wimmerovi, jenž je podepsán pod poměrně originálním Equilibriem. Určitou souvislost mezi těmito dvěma Wimmerovskými počiny najdete...podobně jako v Equilibriu jsou tu opět dva druhy odlišných komunit, tentokrát lidí a jakýchsi Hemofágů - bytostí, jimž propůjčil zákeřný vir nadlidské schopnosti, aby je o deset let později zabil...dalším pojítkem je umění Gun-katy, jímž disponuje hlavní hrdinka a které jak dobře vyniklo v equilibrijských stylových kulisách, tak tady působí zmateně a je zazděno těkavou kamerou...na rozdíl od Christiana Balea je zde představitelkou a neoficiální zástupkyní utlačovaných žena - Violeta(a její jméno pokračuje, ale určitě byste si ho nezapamatovali) je oblečena do přiléhavého kostýmu, který je schopen barvoměny(tohle jsem nepochopil, asi chtěli Millu předvést v několika kolekcích plánovaných na příští módní rok) a vlastní pro mě nepochopitelné technické vymoženosti včetně střelných a sečných zbraní, které se na požádání morfují z jejích kovových náramků na zápěstích. Invence originálních techno-nápadů se Wimmerovi nedá upřít, o to hůř to ale dopadá, když postavy začnou mluvit...protože 95% všech vět, které herci pronesou, jsou naprosto stupidní a směšné...celková kontinuita filmu je tak prostřílená unylými, nudnými a naprosto zbytečnými ´povídacími´ scénami...a pak když přijde ke slovu akce a Vy celí nažhavení mačkáte opěrky křesel, přilítne na scénu Violeta na motorce, která jezdí nejen po ulicích, ale i po budovách, cik cak, jak se jí právě zlíbí...nevíte, jestli to autoři myslí vážně a náhle se všem postavám materializují v rukách meče, střih, všichni běží k sobě, střih, cink, švih, sek, auaáá, střih, Violeta odchází k výtahu a za ní leží padesát mrtvých...zamáčknete slzu zoufalství a skrz nafintěného Nicka Chinlunda a Camerona "Kamenná Tvář" Brighta si prosekáte cestu k finále, které tradičním klišé postaví vše naruby, pak už jen následuje závěrečný souboj dobra se zlem(kdo je kdo ale nevím), který je neskutečně zprasený a zatímco se na střeše padoušského megakomplexu odehrává poslední stupidní scéna, trháte stokorunový lístek a vrážíte ho zmatenému vrátnému hluboko do hrdla se slovy - Sežer si ten humus!! 30 miliónů dolarů(rozpočet)/31 miliónů dolarů/výdělek celosvětově) moje recenze filmu - zde ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Má to tempo, má to hlavu i patu, ale někdo tomu usekal všechno mezi tou hlavou a tou patou. Jistě to byla Violet, protože ta co uvidí, to rozseká, rozstřílí či spálí a ještě si přitom stihne změnit barvu vlasů i outfitu. Já jsem tedy nikdy v životě neviděl nic tak pitomého, aby mne to dokázalo urazit a ani tato ultra-arci pitomost není výjimkou. Jistě za to může vizáž hlavní hrdinky, se kterou bych si dal líbit nějaký ten horizontální tělocvik, ale do boje s ní bych rozhodně vyslal pouze svůj hologram. Už teď je mi ho líto. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Tohle je bohužel naprostej průser. Jak mohl člověk, co stvořil Equilibrium natočit takovoudle slátaninu. Tohle je jedna velká vykrádačka,bez jakýhokoliv hlubšího smyslu, se spoustou rádobyefektních scén, které jsou většinou vytrikovány dost mizeně. Děj je chabej (ano, opravdu ještě horší než Aeon Flux), navíc dost nevychytanej.. Co jsou to teda vlastně ty Himofeidi, jsou to jen nakažení lidé, nebo nová rasa, proč se jim říká "upíři" (kůli těm zubům?), když krev nepijou, proč nosej tmavý brejle, proč se hlavní hrdince furt mění barva vlasů, oblečení apod... Herecky stojí za zmínku jen Mila jovovich, protože je pěkná, a protože její "výkon" je asi opravdu to nejlepší na tomhle filmu. Ostatní herci nestojej ani za zlámaonu grešli. k tomu vykrádání... Nejjasněji se tu vykrádá Ostrov (motiv sterilní společnosti, malej chlapeček, kterej je klon, se menuje 6 - Lincoln a Echo se nám někam vytratili) ale najde se tu i Matrix, a největší průser sou úvodní titulky, který sou ale TOTÁLNĚ vykradený z druhýho Spidermana, a to myslím opravdu totálně, včetně hudby. Badelt prostě vykrádá a vykrádá, a jediný zajímavějí momenty po hudební stránce sou občasné chorály, které ale většinou znějí napozadí nějakých těch zvuků, když Mila zrovna někoho mydlí. Abyste chápali.. Tendle film je o tom, jak Mila někoho neustále mydlí. Mydlí chlapíky, co jsou v černým brnění, který moc pěkně vypadá a který se moc pekně rozpadne, když do něj Mila jednou kopne, načež se vojáci v brnění složí a už nevstanou. Akce je celkově nezáživná, samoúčelná, zbytečná, a navíc (když se používá nějakej ten rušič gravitace) i dost špatně usledovatelná, a hlavně úplně přehnaně efektní. V jedné scéně Mila zapne antigravitační potvůrku, de po stropě, skočí na lidi který sou pod ní, tedy na podlaze a v dalším záběru vylítne nahoru (ovšem nohama napřed) na střechu a vy opravdu nevíte, jestli z tý podlahy teda přelítla na střechu (a pak ste tedy blbý buď vy, nebo tvůrci) nebo tam mezitím bylo eště něco, jako že se třeba otočila a pak je teda asi blbej střihač. V další scéně pak sedne na motorku, prohání se po stěnách paneláku, a to vypadá jako z nějaký počítačový hry. Takže dost blbě. Něco jako honička v druhým xXx... sedíte, držíte se za hlavu a nevěříte svým očím. A nakonec Logika... V jedé scéně je obklíčej na schodech a hrdinka řekne, že odsaď se jen tak nedostanou, ale v dalším záběru sou sami a někde úplně jinde a nikdo po nich nejde. Závěrečné Zmrtvých vstání je DOST TRAPN a "skandální odhalení" jakbysmet a opravdu nechápu, jak je možný, že když je uvnitř Něčeho ukryto něco, co je radioaktivní a to Něco to pomalu rozkládá, že to po onom zmrtvých vstání najednou není radiokativní (resp. že se s tím nikdo netrápí)... JEDNU hvězdičku dávám díky JEDNÝ bitce, která je dobře vymyšlená, dokonale absurdní (což ovšem snad výjimečně byl i záměr - viz Equilibrium a bitka kůli pejskovi), kupodivu zajímavě sestřihaná, a především opravdu vtipná. A vykrádá se v ní FPS pohled z DOOMa. Jinak je ovšem Ultraviolet 100%ní sračka hodná zapomenutí, zkompostování a vyškrtnutí z dějin kinematografie. () (méně) (více)

Shit 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, ale mě se to fakt líbilo. V ultraviolet jde jen o dobrou akci a to se podle mě podařilo na výbornou. Milla Jovovich ač to neni nějaká ultra bojovnice, tak tady ty její komba s mečem vypadaj víc než slušně a k tomu má asi to nejpřiléhavější oblečení který mohla mít a kameraman toho hojně využívá a někdy divákovi ukazuje hodně slušný pohledy, takže z tohohle hlediska si neni opravdu na co stěžovat. Příběh je tak trochu kapitola sama o sobě, neni nic extra, to je myslim jasný hned od začátku, ale zprvu se jedná hlavně o propojování všelijaké akce, jenže pak se to trochu zvrtne a vyrojí se několik dosti nedomyšlených scén a občas to trochu mate, ale jako výplň mezi závěrečnou řežbou, která je celkem slušně zakončená to nakonec postačí. Ale teď se teprve dostávám k tomu co film asi sráží úplně nejvíc a co by spíš mělo být jeho chloubou a to jsou triky. Při akci si jich ani nevšimnete a působí to opravdu skvěle, jenže několikaminutová pasáž honičky na motorce je prostě úděsná, tak špatně vytvořený město a objekty jsem už dlouho neviděl, celý to působí šíleně uměle a ještě to umocní prostřihy na obličej Milly a hned zpátky na tu nekoukatelnou honičku, spíš to vypadá jak nějaká starší hra než film. Fakt jsem nečekal, že ještě v dnešní době se dá takhle zprznit animace a grafika, ale jinak, jak už jsem napsal ostatní pasáže už jsou výborný, i když ne úplně dokonalý. Kdyby si s tim pohrál nějake lepší animátor, tak by z toho byl opravdu výbornej akční film, ale kvůli pár protrpeným minutám snižovat hodnocení nakonec nebudu ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Krom toho, že záběr, kdy hlavní hrdince zčervená bílý oděv, by se dal vyložit také jako krická obžaloba ženské povinnosti menstruovat bez možnosti mít dítě, mi film přijde naprosto a zcela bezobsažný. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"MÁM TADY 700 VOJÁKů. CO SI MYSLÍŠ, ŽE PROTI NIM ZMůŽEŠ?" - "MůŽU JE ZABÍT." Na ULTRAVIOLET zaráží jedna věc - že se nejmenuje RESIDENT EVIL. Máme tu Millu, která se ohání střídavě bouchačkami a katanami, máme tu virus rozšířený zlou korporací toužící po světovládě, snahu o efektní akci i příběhové vakuum... a navrch podfinancovaně umělý vizuál počítačové hry. Pubertální fetišistická jízda, při níž Milla - která je tu mnohem víc sexy než v RE - zmasakruje víc lidí, než kolik plátno snese, takže je několik akcí odehráno mimo obraz. Ty akční scény, které vidět jsou, hýří nápady (hrátky s gravitací, přestřelka zachycená v odrazech brýlí, souboj u studny, souboj s hořícími katanami ve tmě), takže s rychloposuvem po ruce to není úplná ztráta času jako jsou třeba čisté sračky AEON FLUX či ELEKTRA. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuju dokonalej amatérskej film. Tam bych sázel pět hvězd bez mrknutí oka. Jenže, ouha, to byl pokus o velkofilm, sakra. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ultratoalet. Přestylizovaná sračka matných obličejů, lesklých oblečků a jednoho plochého sexy bříška Milly Jovovich, která je v podobných rolích okoukaná jak Moskvanům Moskvič. Chápu Wimmera, že chtěl pokračovat v tom duchu, jak končilo Equilibrium, ale musí přestat s kámošem Pitofem brát to LSD s prošlým datem spotřeby. Zoufale hloupá adaptace komiksu, Kurte - Snyder tě úplně ladně punch do tvého suckerovského nosánku.. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

slabe 3, tentokrat si vybral Wimmer zel jeste mnohem primitivnejsi zapletku, nejake to duchovno se uplne vytratilo a zustal jen mix Jovovich, upiru a akce, ktera ovsem postrada to Baleovo kouzleni.. Pricemz efekty zustaly i po ctyrech letech stejne hruzostrasne... velmi slabe 3 a tentokrat ani hudba nebyla nic moc ()

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Jakubisko, třes se!

Jakubisko, třes se!

13.05.2007

...říká Julie Delpy, kterou známe především z dvoudílné konverzační romance Před úsvitem a Před soumrakem. Julie už několik let spřádá plány na film o Alžbětě Báthoryové. K němu si sama napsala… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama