Reklama

Reklama

Dům hrůzy

  • Česko Dům na strašidelném návrší (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedem hostí, sedem zbraní...  Klasika amerického hororu od legendárneho Williama Castleho.
Vitaj, milý návštevník, volám sa Frederick Loren a vybral som ťa, aby si so mnou strávil jednu noc v Dome na strašidelnom návrší. Iste si o ňom už počul. Pred rokmi sa tu odohrala séria vrážd. A dnes, dnes si tu ty a tvoji kolegovia, aby ste dokázali, že povesti o strašidlách a dušiach nebohých sú iba výmyslom. Za to že prečkáš noc v Dome, získaš rovných 10 000 dolárov. Pre svoju vlastnú ochranu príjmi, prosím, túto zbraň. Máme ju tu všetci. Je nabitá. Neboj sa ju použiť... (macclain)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Raz som v stánku natrafil na tento film zapol som dvd-prehrávač a to čo som videl bol predovšetkým fantastický výkon Vincenta Pricea ktorý vtomto horore zažiaril. Doslova horor to není ale kriminálka s dobrou atmosférou a nečakaným koncom to spoľahlivo zachraňujú. Aj keď má tento horor 49 rokov, bol som doslova prekvapený. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Staré neznamená vždy dobré. Sám jsem očekával šedesátkový horor a namísto toho se dočkal jakéhosi podivného thrilleru, jehož situace mi často přišly spíš k smíchu. Ano, jednou jsem se lekl, ale jinak opravdu nevím, co k tomu říct. Klasicky jako u těchto starých filmů - mnoho povyku pro nic. Na to, jak to bylo krátké, se mi to místy zdálo až dlouhé. Ale musím říct, že to nakonec aspoň mělo nějakou myšlenku. 35% ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Povedený černobílý detektivní filmeček s prvky hororu. Trochu něco na způsob Agathy Christie.Několik lidí je uvězněno ve starém domě,ono to spíš připomíná takovou menší pevnost. No, uvidíme jak se s tím poperou. Kdo komu usiluje o život a opravdu tam straší, nebo je to jen výplod lidského strachu? Nakonec vše dobře dopadne. Zlo je potrestáno a to dost nezvyklým způsobem, rozpuštěním v kyselině. Slepé paní správcové jsem se lekla.Uuááá! A kostlivec - loutka taky dobrý. " Nejdřív si přijdou pro mě a pak si přijdou pro vás ." Pro mě tedy určitě!! ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Takový průměrný horror, ve kterém Vincent Price nehraje tak dobře jako v pozdějších Cormanovkách, ale i tak stojí za pozornost, Richard Long a Elisha Cook byli dobří, ostatní herci byli průměrní až podprůměrní. Zajímavé bylo úvodní seznámení s postavami, atmosféra ve filmu byla špatná a hudba nevýrazná. Scénář je průměrný a alespoň režie trochu za něco stojí. Spíš 2,5*. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Tady je zase chytrých... a jako obvykle se povětšinou pletou. To jste viděli první Castleův film? Tohle je přesně jeho styl - jeho vybroušenej diamantovej styl. Pomalu a líně plynoucí vyprávění, které se absolutně nebere vážně, celým filmem prosakuje jemně ironický černý humor a do toho (jako obvykle) fantastický Vincent Price. V tom jsou tyhle filmy tak skvělé a právě House on the Haunted Hill je perfektním dokladem, jak skloubit parádní, skoro až gotickou atmosféru s nenásilně působící nadsázkou. Třeba scéna, kdy se divákům představí správce domu a jeho žena: divák neví, zda se má bát, nebo se té dvojici smát, ale je to natolik absurdní moment, že stojí za to si ho vychutnat. Jasně, není to dokonalé dílo, zhruba v první třetině filmu se už tak pomalé vyprávění zadrhne a trošku se natahuje; nemluvě o některých postavách, které jsou na pěst od první chvíle (mladej pilot, klaďas každým coulem, vede). Ale tuhle vadu zase vyvažují postavy jiné: vedle bezkonkurenčního Vincenta to je především Elisha Cook Jr. v roli zbabělého alkoholika. Remcat by se dalo asi i proti konci, ale proč? Sedněte do křesla a bavte se. A buďte rádi, že vám obývákem nepoletují kostlivci. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Populárny strašidelný motív z filmu je dielom skladateľa Richarda Kayna. Mal pôvodne aj text, pre účely filmu sa napokon použila jeho inštrumentálna verzia. (beso74)
  • Na natáčanie úvodných záberov v exteriéri bola použitá budova The Ennis Brown House v Los Angeles, ktorú v roku 1924 postavil Frank Lloyd Wright a v súčasnej dobe je uvedená ako súčasť Národného registra historických miest v USA. (beso74)
  • Natáčanie trvalo 14 dní, od 3. do 16. septembra 1958. (beso74)

Související novinky

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Reklama

Reklama