Reklama

Reklama

Dům hrůzy

  • Česko Dům na strašidelném návrší (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedem hostí, sedem zbraní...  Klasika amerického hororu od legendárneho Williama Castleho.
Vitaj, milý návštevník, volám sa Frederick Loren a vybral som ťa, aby si so mnou strávil jednu noc v Dome na strašidelnom návrší. Iste si o ňom už počul. Pred rokmi sa tu odohrala séria vrážd. A dnes, dnes si tu ty a tvoji kolegovia, aby ste dokázali, že povesti o strašidlách a dušiach nebohých sú iba výmyslom. Za to že prečkáš noc v Dome, získaš rovných 10 000 dolárov. Pre svoju vlastnú ochranu príjmi, prosím, túto zbraň. Máme ju tu všetci. Je nabitá. Neboj sa ju použiť... (macclain)

(více)

Recenze (90)

POMO 

všechny recenze uživatele

Čakáte, kedy sa film konečne rozbehne, a zrazu je koniec. Zľahka narastajúce mystérium sa mení vo vražedný komplot a divák, čakajúci strašidelný horor, sa dočkáva kriminálneho thrilleru s pointou, aké pozná z televíznych kriminálok. Adekvátna k tomu je výprava - žiadny strašidelný gotický zámok, situovaný hlboko v horách. Tu sme v bielom, modernom baráku na kopci nad svetielkujúcim mestom. Herci i postavy sú OK, scenár rafinovaný a film má aj jednu skvelú lakačku, ale zároveň má aj niekoľko dnes už ohraných fígľov a doslova smiešne "rádobyhrôzostrašné" vyvrcholenie. Remeselne zručne sfilmovaná zábavka bez dostatku nápadov. A na rozdiel od niektorých podobných hororov svojej doby (The Haunting) časovo zostarnutá. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200,000║ uškriekané vatové béčko, pár slušných trikov ale nič viac /35%/ ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Spíše směšné než strašidelné a spíše detektivka než horor. Při jedné lekačce jsem sebou sice vážně docela dost cukla (a nějaká holka v kině dokonce i krásně zakřičela), avšak to je trochu málo na celý film. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Naši hostia sú tu. Bohužiaľ, stále živí.“ O štyri roky mladšie STRAŠENIE Roberta Wisea sa mi páčilo oveľa viac, ale aj starší DOM HRÔZY ma bavil. Najväčší podiel na tom mala nielen strašidelná atmosféra, ktorá vás silne chytí pod krk (už od úvodného „zbiehania postáv“), ale tiež výprava obrovského domu, v ktorom sa stalo „sedem vrážd a budú ďalšie“ a, to najmä, famózny „žánrový“ prejav legendárneho majstra Vincenta Pricea (ktorého dnešní tínedžeri poznajú maximálne ako Vynálezcu z NOŽNICOVORUKÉHO EDWARDA, kde mu túto krásnu roličku dohodil milovník „brakových starých hororov“, Tim Burton). Price si vedel vychutnať najmenší letmý úškrn a jeho prítomnosť dvíha „ukážkovo béčkarský“ námet na nadpriemer. P.S. Keď Joel Silver (PREDÁTOR, DEŇ OTCOV) a Robert Zemeckis (FORREST GUMP) zakladali schválne „podradnú“ hororovú firmu Dark Castle Entertainment, v ktorej približne raz do roka urobia ako producenti viac či menej zábavný krvák (13 DUCHOV, LOĎ DUCHOV, GOTHIKA), pomenovali ju práve po režisérovi a producentovi DOMU HRÔZY a dokonca ich prvým kúskom bol v roku 1999 práve remake DOMU HRÔZY, kde Pricea nahradil Geoffrey Rush. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Pomerne zklamani. Misto ducharskeho horrou vpodstate kriminalka, navic silne nestrasidelna. Triky jsou dost nudne a pribeh prakticky nicim neprekvapi. Jedine co film vyrazneji zachranuje je skvelej Vincent Price, to nebyl clovek...to byl buh! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

"Pět rozličných osob je pozváno na party s názvem 'Strašidelný dům'. Výstřední milionář a jeho žena jim každému slíbí 10,000 $, pokud přežijí noc ve stavení s vražednou minulostí." Skvělá první polovina dává tušit pořádný strašidelný film, ale v té druhé se z něj stává spíše jakási detektivka. Vcelku to není špatné, protože kouzlo, spád ani zajímavé momenty neschází, ale od filmu jsem čekal pořádný dobový horor - ne válku dvou manželů s honbou za vrahem. Naštěstí tři hvězdičky zachraňuje kromě výborného hudebního doprovodu kdo jiný než Vincent Price, který s klidem dominuje celému hereckému obsazení, a perlí přesně jak se od něj očekává... No a nakonec je to on, kdo se směje naposled. There's been a murder almost everyplace in this house! ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Horor to moc nebyl, spíše doopravdy krimi. Film se pořádně rozjel až 15minut před koncem. Atmosféra a hudba byla více než povedená, stejně dobře na mě působily i herecké výkony, obzvlášť doopravdy vynikající a charismatický V.Price v roly hostitele Fredericka Lorena. Scén u kterých sem se lekl taky nebylo moc, přesněji byla jedna a to hned v úvodu snímku. No to že v domě bylo hned od začátku podle majitele W.Pritcharda sedm duchů, to rozhodně nevypadalo. Remake a jeho pokračování už byly o poznání více hovorovější, i když kvalitativně to nebyla taky zrovna velká sláva. 6/10* ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný horůrek, který byl jistě silnou inspirací pro mnoho pozdějších filmů. Lehká duchařina, která vsází spíš na atmosféru a hudbu, než na efekty a krev. Ke konci se nám příbeh dokonce začne svažovat ke kriminální zápletce. Vincent Price je skvělý, ostatní herci se však také namají za co stydět. Skoro mě až mrzí, že se film nedostal do červeného, alespoň zatím. Rozhodně mnohem, mnohem lepší, než podobné pozdější filmy plné přiblblých teenagerů. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Scenar je sice trosku pritiahnuty za vlasy a film konci bez toho, aby sme sa dockali skutocneho rozuzlenia, ma vsak paradnu atmosferu (jedna lakacka ma naozaj vydesila!) a Vincent Price je proste nezabudnutelny. Naopak jedna herecka mi neustale zrala nervy tym, ze takmer bez prestanie pobehovala po dome a ziapala na plne hrdlo :( Urcite vsak stoji za zhliadnutie (6.7/10) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

"Neodráža sa mu v tvári aspoň záblesk chamtivosti?" A neodráža sa záblesk mamonárstva v tvári nám všetkým, nielen skupinke, ktorá prijme milionárovu ponuku stráviť noc v dome hrôzy za slušný obnos? Dome, pripomínajúcom mohutné betónové trezory dneška, vystavané na stráňach nad mestami ako znaky moci a bohatstva. Naivné moralizátorstvo odpadá, v popredí sú peniaze naprieč spoločenskými vrstvami, od psychiatra po alkoholika, a v skrytom pozadí túžba zbaviť sa nepohodlných. Atmosféra veľa hrôzy nevyvoláva, skôr túžbu zistiť, o čo tu vlastne ide. Situácie sa znejasňujú, ženský desivý piskot reže v ušiach. Množstvo zavretých dverí symbolizuje uzatvorenie, neodkrývanie právd o sebe ani o druhých a ich postupné otváranie, neposkytuje oveľa viac vysvetlení. Pohrebné, rakvičkové ladenie jednotlivých vecí naznačuje, že mŕtvi budú. A cynické manželské dialógy k tomu, kombinované skepsou a vedomím, že ktosi sústavne klame. Čo viac si môžem priať od hororu, ktorý ním zároveň je aj nie je? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Potenciálne dobre začínajúci horror nenápadne skĺzol do napínavej detektívky. Zaujímavá kombinácia dvoch filmových žánrov. Izolovaná skupina ľudí, ktorí prijali pozvanie výstredného milionárskeho páru, do honosného sídla s temnou minulosťou, zažije veľmi rušnú noc. Nie všetci budú mať to šťastie, že sa dočkajú rána. Chcel som si dnes pozrieť starý, dobrý, čiernobiely, mierne strašidelný film aké sa točili v polovici minulého storočia v USA. "Dom hrôzy" bol v tomto prípade zásah do čierneho. *** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Povedený černobílý detektivní filmeček s prvky hororu. Trochu něco na způsob Agathy Christie.Několik lidí je uvězněno ve starém domě,ono to spíš připomíná takovou menší pevnost. No, uvidíme jak se s tím poperou. Kdo komu usiluje o život a opravdu tam straší, nebo je to jen výplod lidského strachu? Nakonec vše dobře dopadne. Zlo je potrestáno a to dost nezvyklým způsobem, rozpuštěním v kyselině. Slepé paní správcové jsem se lekla.Uuááá! A kostlivec - loutka taky dobrý. " Nejdřív si přijdou pro mě a pak si přijdou pro vás ." Pro mě tedy určitě!! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Rozbieha sa to super, má to dokonca funkčnú ľakačku aj fajn atmosféru, no ten WTF záver to úplne pochová. Fakt nemyslím, že to rozuzlenie môže dávať zmysel. Ale ak to človek berie ako chudobného B-čkového bračeka dokonalých Innocents a Hauntingu, tak to jednorázovo pobaví. Slabších 6/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdo s koho. Když F. Loren pozve pět lidí do tajuplného domu a tvrdí, že nápad s večírkem měla jeho žena Annabelle, je jisté, že jen pro zábavu hostů, kterým hodlá večer slušně proplatit, to nebude. Důmyslná hra kočky s myší se pomalu rozjede, a aby divák věděl, že jde o horor duchařský, pan Pritchard mu to neustále připomíná. Černobílá klasika dnes nadchne především milovníky starých filmů a V. Price. Já byl i po letech spokojen, a tak hodnocení ponechávám. Navíc mne bavily i dialogy v solidním dabingu, kdy se Loren špičkoval s hosty. Samozřejmě nejde o děsuplný snímek, ale fajn se na něj kouká. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak strašidelné to není, leda tak ve své době to mohlo být, ale jinak zajimavý příběh a děj, stejně tak rozzuzlení. Musí se to brát s rezervou, ale tak hrozné to není. Určitě díky Vincentu to má jisté kouzlo. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Priemerná detektívka s hororovým námetom. Vincent Price je prekvapivo utlmený a má málo priestoru, ale našťastie ku konci sa vráti k svojej klasickej polohe. Okrem toho zaujme azda už len naivný záver a skvelo nasvietená čiernobiela kamera. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Staré čiernobiele horory majú svoje čaro a keď ide o duchársky film tak sa čaro len zvyšuje. Príbeh o strašidelnom dome a zápletku kto v ňom vydrží cez noc má už z počutia skvelú atmosféru, ale kedy sa to niekomu nezdalo tak charizmatický Vincent Price atmosféru len zhustí. Možno sa pozriem aj na remake, pretože ma to naozaj zaujalo, ale neverím, že takýto klišé príbeh môže byť dobre a pútavo natočený v dnešnej dobe. ()

Související novinky

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Reklama

Reklama