Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Belle Williams (Queen Latifah) je krásná, neústupná a sexy taxikářka, proslulá tím, že se ulicemi New Yorku zásadně řítí rychlostí přesahující 150 km v hodině! Andy Washburn (Jimmy Fallon) je mladý, sympatický detektiv, jeden z nejlepších, které New York má, ale bohužel zároveň jeden z nejhorších řidičů, kterého kdy město zažilo. Andy je na horké stopě gangu brazilských bankovních lupiček a přemluví Belle, aby mu pomohla čtveřici chytrých zlodějek dopadnout. Chladnokrevná taxikářka a sebevědomý policista se společně pouští do napínavé hry na kočku a na myš a snaží se vypočítavé dívky přelstít. Zběsilá honička může začít, pokud se ovšem dříve Belle a Washburn nezabijí navzájem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (243)

Gemini 

všechny recenze uživatele

K uzoufání špatná takřka doslovná napodobenina oddechového nářezu z dílny Luca Bessona. Fordy jsou prostě nedůstojná auta (až na Focus RS a GT40) a nápad obsadit na pozici famózního Samyho Naceriho poněkud mladší a po všech stránkách slabší verzi Arethy Franklin... o tragédkovi Jimmy Fallonovi radši ani nemluvit. Tohle je prostě strašný zločin, který může slavit úspěch snad jedině za bohužel příliš malým a mělkým oceánem. Co ze mě zbude, až někoho napadne udělat remake Lady Vengeance, to si odmítám byť jen představit;) I hudba v americké verzi Taxi stojí za... podstatně méně než u French Fries, a tak jedinou skutečně kladnou hodnotou tohohle filmu je snad jen pomazlení hodná Gisele;) Jen a pouze ona zvedá akcie tohohle filmu, který je jinak naprosto zbytečný a zaslouží 40%. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Taxík sem, taxík tam, co já s nimi udělám. Ne a teď vážně. Ale lze vůbec tenhle film brát vážně? Na to stačí jednoduchá odpověď, nebo spíš otázka na kterou netřeba odpovědi: Dají se Američani brát vážně? V jistých ohledech určitě ne. Proč taky, když dělají takovýhle filmy. A není to problém jenom francouzského Taxika z Marseille, co si budeme povídat. Tim Story natočil naprosto debilní kopii, která si už ze začáteční scény kopíruje snad i dialogy, což mi přišlo dost ubohý. Efekty na autě jsou na počítači, samotná jízda po městě nezáživná a nejvíc mě pobuřuje fakt, že si Amíci myslí až moc věcí najednou! Pochopte už sakra, že evropský auta jsou nejlepší na světě. Lepší jak asijský, lepší jak Vaše, lepší než jakýkoliv jiný...Ty parádní Bavoráky na toho trapnýho Forda prostě nemají, to se na mě nezlobte...Sakra já se rozčílil, ale na oplátku to šlo hezky ze mě ven:) No a teď z té faktický stránky. Kouknul jsem se na to čistě ze zajímavosti. Na konci jsem byl akorát tak nasranej jako dlouho ne. Kde je ta parádní muzika z Pulp Fiction, kde je ten nadupanej Peugeot 407...asi už v prdeli, zasypali ho levný americký vehikly. --- Líbí se mi, když je na tobě jedna věc - A to je? - Já! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $36,611,066Tržby Celosvetovo $68,895,435 ║ Až na pár utrhnutých vtipkov, je to zbytočný zlepenec toho najprevarenejšieho, čo sa v tomto žánry pravidelne ponúka a na omnoho vyššej úrovni. Režisér Tim Story nie je ani len slušný rutinér na to aby ponúkol niečo málo aspoň konzumného, prevažne ide o tupú nehoráznu žváchanicu bez kúska myšlienky. /25%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Herecky děs, akce nijaká, humor trapný a režie nudná. Výsledkem je težce nevyvedený remake již tak nijak zázračné francouzské předlohy. Ta na své straně měla alespoň charismatické hrdiny, nadhled a především slušnou akci. Nic z toho tady není a tak i těch necelých sto minut stopáže je místy neskutečné utrpení. Hodně slaboulinké dvě *. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Christophe Beck: 1. Crazy in Love ,2. Hands Up ,3. Heartburn ,4. Pick Up the Pieces ,5. Wild Thing ,6. Fight the Power ,7. The Cisco Kid ,8. Hot & We ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně blbá předělávka celkem zábavnýho francouzskýho originálu... Takže začneme tim lepšim. Oproti originálu je tady v hlavní roli pořádná kára (Ford Crown Victoria) a né nějakej žabožroutskej pekáč (Pažout 406). Sice každej trouba ví, že tenhle 2-tunovej sedan s tuhou zadní nápravou se na nějaký zběsilý honičky po městě absolutně nehodí a nepomůžou mu v tom ani falešný sání a negerský kola, ale to je mi celkem fuck. Prostě se radši podívám na Crown Victorii, než na 406ku, kterou beztak na ulici vidim na každym rohu. Druhym plusem je to, že se ve filmu vyskytujou docela pěkný buchty, ale útrpnej pohled na Queen Latifah v hlavní roli tohle pozitivum spolehlivě vyruší. A teď ty zápory: herci, scénář, režie, hudba a vlastně úplně všechno ostatní... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrná americká předělávka průměrného francouzského originálu. Nevtipný scénář, divné obsazení a ani ty honičky nejsou nic extra. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle americký taxík mi přišel hodně divný. Režisér si zřejmě řekl, že když něco remakuje, tak proč to nezkopčit celý, takže kromě pár scén je příběh totožný s originálem. Překvapivě pozitivně hodnotím Queen Latifah, a hodně podprůměrně Jimmyho Fallona. Ten má možná herecký talent, ale komediální rozhodně nemá. Jako další pozitivum si přihoďte ty pěkné slečny, z nichž některé vypadaly jako modelky :-) a dostanete záležitost, která se vám rychle vykouří z hlavy. A i ten nejslabší díl z původní Taxi série, je minimálně o dvě třídy výše, než tohle. A nepotřebuje k tomu modelky… ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Francúzi v roku 1998 natočili komédiu o taxikárovi, ktorý jazdí na vytunenom aute a pomáha svojmu kamarátovi policajtovi bojovať proti zločinu. Bolo to celkom zábavné. Američania to o šesť rokov prehnali cez kopírak a poriadne to všetko dojebali. Paríž sa zamenil za New York. Namiesto Peugeota dali Forda. A svojsky charizmatického Francúza alžírskeho pôvodu nahradila hnusná tučná afroamerická megera, ktorú stvárnila gambatá prasnica Queen Latifah. Amíci z toho spravili idiotský odpad! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný remake. Tak tohle mělo do původní francouzské verze hodně daleko. Nevím, jak vůbec mohlo nějaké Amíky napadnout předělávat francouzský film starý několik let. To logicky muselo být odsouzeno k nezdaru. Aby se ten remake povedl, musel by být hodně kvalitní scénář a dokonalé herecké obsazení. Ale to se bohužel nestalo. Queen Latifah absolutně nedosahuje charizmatu Samyho Naceriho z původní verze z roku 1998. Nevím, koho napadlo obsadit do hlavní role právě tuto herečku, ale rozhodně to nebyl dobrý tah. A její spoluhráč v podání Jimmyho Fallona, na toho je škoda plýtvat slovy. Prostě obsazení naprosto šílené a dá se říci, že právě nevhodné obsazení jednotlivých rolí může z větší části za to, že snímek mne příliš nenadchnul. Trochu to zachranuje děj, protože se tam aspoň trochu něco děje. Dá se dokonce říci, že jsem se během sledování filmu skoro ani chvilku nenudil. Ale ani průměrný děj nemůže vyvážit fakt, že nedokážu pochopit znehodnocení skvělého francouzského filmu takovými velice podprůměrnými hereckými výkony. Takže je to za dvě hvězdičky. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Remakovat se nevyplácí. Zde to v plné parádě předvedla USA s filmem Taxi. Fakt ubohé. Proč taková vykrádačka? Kdo mi odpoví? ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco daleko horšího,takže ty 2* jsou vlastně ještě docela velkorysé hvězdičky.Přece jenom tam bylo pár vydařených gagů a těm modelkám to fakt slušelo :-) Ale přece jenom budu preferovat tu francouzskou taxislužbu ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Americký pokus o francúzske Taxi zlyhal na plnej čiare. Hviezdičku za dlhé nohy Gisele Bündchen... (x"I sound like Barry White's illegitimate white grandson!" (10x+2009) (10x+2010) (2011) (2013) (08.2.2014) (14.2.2014) (2016) (11.12.2021) ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

tenhle film se ani snad víc ohodnotit nedá, lidi co mu dávají více neviděli buď francouzskou předlohu a nebo si jen spletli název filmu ( který je stejný ) a hodnotili francouzskou komedii. Jinak ta tlustá baba byla vážně jedno z nejhorších hereckých výkonů co jsem kdy viděl. Byla hrozná. (( :: ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Vykradači hrobů jsou trestáni, kdy se tak začně dít i u vykradačů filmů? Kdo v téhle slátanině objeví jeden jediný originální nápad, ten ode mě dostane bod. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Jeden klad filmu musíte uznať - strihová skladba úvodnej sekvencie. Experimentovanie s montážou a švenkovaním, dynamické radenie záberov najrozličnejších veľkostí v prebleskujúcej mozaike staccatového strihu, predimenzovaný a digitálnymi filtrami/efektami prepchaný módny hyperrealizmus, to všetko vypaľuje obrazy neskutočnou silou priamo do hlavy. Genialite (či popkornovému manieristickému prefabrikátu, záleží na uhle pohľadu) týchto pár sekúnd sa už americké Taxi nielen nepriblíži, ale ani po ňom nežmurkne. Ostatok si komentár nevyžaduje. 10% ()

Reklama

Reklama