Reklama

Reklama

Dokument o minulosti a současnosti dvou kaskadérek, jejich vzájemné konfrontaci. Jeannie Epperová již v sedmdesátých letech zaskakovala za Lindu Carterovou při natáčení Wonder Woman. Vypravuje své zážitky z této profese. I po roce 2000 stále točí, ač už není nejmladší. Má tu práci prostě ráda. Jeannie navíc pochází z kaskadérské rodiny, její otec byl rovněž vyhlášený kaskadér. Sama má na kontě spoustu rolí a kaskadérku dělá také její dcera.
Novozélanďanka Zoë Bellová zaskakovala za Lucy Lawlessovou v seriálu Xena. Byla to její první práce po škole. Dokonce ani neplánovala, že bude kaskadérkou. Má ráda fyzickou aktivitu a baví ji zkoušet nové věci. Xena však poslední řadě seriálu zemřela a Bellová zůstala bez práce. Část věnovaná Zoë Bellové dává nahlédnout do zákulisí natáčení Xeny. Po jeho skončení jede Bellová do Ameriky na setkání fanoušků seriálu a posléze i na předávání kaskadérských cen. Obě ženy – Bellová i Epperová – se při té příležitosti setkají a vymění si zkušenosti. O rok později se Zoë do Ameriky zase vrátí a účastní se konkurzu na film Kill Bill, který nakonec vyhraje a stane se dublérkou Umy Thurmanové. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo čeká, že se doví něco víc o kaskadérské práci, bude asi silně zklamán. Dokument na tuto stránku věci evidentně prdí. Osobně si myslím, že to není ani dokument o Zoë Bell či Jeannie Epper na to mají příliš málo prostoru obě se dělí o 81 minut. Ano, dovíme se, že práce zejména neamerického kaskadéra je kolikrát čekání na příležitost a že ono čekání je sptřeno neskutečně tvrdýma tréninkovýma jednotkama. Vlastně ani to se nedovíme, protože nám prakticky není ukázan jediný kaskadérský trénink. Přesto alespoň na případě Zoë Bell při konkurzu na film Kill Bill můžeme vidět, že tahle práce kurevsky bolí. Nejsem si však jist, jestli z dokumenťasu je alespoň trošku cítit, že i přes tu dřinu a bolest je pro většinu kaskadérů jejich job vším, podle mně moc ne, resp. šlo by to jistě udělat mnohem líp. Můj hlavní důvod proč dávám tak vysoký hodnocení je Zoë Bell. Ona je totiž takovej můj miláček. Je k sobě neskutečně tvrdá a přitom je až neuvěřitelně pohodová holka, je fakt sexy až zahrob a zpátky. Mimochodem apel na český dokumentaristy, co třeba zkusit natočit alespoň nějaký medailonek o naší Hance Dvorský, ona by si to zasloužila a divák bude zírat jak skvělý kaskadérky u nás taky máme. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Příjemné nakouknutí do životů pár kaskadérek, holky šikovný, taky by mě to bavilo, nebejt odkojená bazénem, holt na souši jsem jak rybička. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dokument o tom, jak pestrý, ale nejistý je život kaskadérek Wonder Woman Jeannie Epper a Xeny Zoë Bell. Skvělá byla návštěva u legendární Vicky Pratt, která zvládá obojí, fyzičku i herectví. Claire Stansfield nicméně zanechala po sobě stopu jen ve vystřižené scéně z Xena Conu 2001. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Sympatický dokument o sympatických lidech (tedy spíše ženách), o kterých moc neslyšíme, ale přitom odvádějí všechnu těžkou práci. A Double Dare je právě o tom, aby si i běžný divák uvědomil, kdo za jejich oblíbence dělá všechny kopy, salta, zkrátka nebezpečnou práci. A myslím, že se tento dokument povedl. Kdyby měl o něco delší stopáž, která by se věnovala přípravě na nějakou filmovou roli a tomu, co je pro tuto roli (práci) nutno obětovat, dal bych i plný počet. 80 %. ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že mě nezajímají herecké sereblity a nijak zvlášť ani ti sebevrazi, co za ně v nebezpečných scénách nasazují zdraví i životy. Přinejmenším jejich soukromí je mi vážně u mrdele, naproti tomu práce kaskadérů vypadá dost zajímavě. A to je celý můj problém s tímhle dokumentem: moc šmírování, moc objímání, moc líbání, moc ukazování jazyků, moc infantilního trdlování, moc bádání nad vráskami, špeky a křivdami... a málo práce. Já chtěla vidět akrobatické kousky a nahlédnout, jak se dělají různé triky a prostocviky, ne koukat na brečící děvčátko, co je na dně z toho, že nebude zaskakovat za třetiřadou seriálovou "hvězdu", se kterou na večírku málem uzavřely registrované partnerství. Ani ta obroušená rašple, co se cítí nedoceněná, diskriminovaná a tlustá jaksi nestrhla moji pozornost. Přiznávám, druhou půlku dokumentu jsem neviděla, tak nebudu hodnotit. Třeba došlo i na podrobnější ukázky z práce kaskadérů. Za první polovinu bych dala 45%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Spíš je to zaměřeno na lidi a jejich protloukáním se životem. Pobavilo mě , jak hrdinku chlápek pozval někam, kde bude hodně žen mladších a vyšších než ona a ona bude vypadat jako vykopávka. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Marně přemýšlím, čím ten dokument měl být. O práci kaskadérek se skoro nic nedozvíme, konfrontace mezi aktérkami se prakticky nekonala a vypadalo to jako slepenec okamžiků ze života dvou lidí bez jakýkoliv koncepce. Působilo to na mě jako nepovedenej bonusovej materiál na DVD a zajímavý věci sem z dokumentu musel dolovat místo aby mi jako divákovi byly servírovaný až pod nos. Jako dokument Dvojí výzva naprosto zklamala. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

"Sakra, mám na čele beďara a právě jsem dostala menstruaci." Tak tohle je Zoe Bell. Neposedná, trošku potrhlá "velká malá" holka, co sebou desetkrát flákne o zem, skočí po hlavě z jedenácti metrů a možná by se i nechala vystřelit z děla. Dvojí výzva je celkem zajímavý dokument o krutý branži hollywoodskejch kaskadérů, čekání na práci a předvádění kousků, který bezmezně obdivuju, protože neudělám rovně ani kotrmelec. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý dokument o ženách- kaskadérkách, v němž se proplétají osudy stárnoucí legendy J.Epperové a mladé Z. Bellové z Nového Zélandu, která po ukončení práce na seriálu Xena hledá příležitost v Hollywoodu. Jak to dopadlo, všichni (Tarantinovi fandové) vědí... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Generační pohled na nepostradatelnou filmovou profesi - kaskadéry, v tomto případě zaostřenou na dvě příslušnice něžného pohlaví. A pohled to není nezajímavý. Zatím co Epperová bodovala už v sedmdesátých letech co by dubl seriálové WONDER WOMAN, Bellová získala velkou zkušenost hned jednou ze svých prvních prací, krytím zad Lucy Lawlessové v seriálu XENA. Dokument tak Bellovou zastihuje ve chvíli, kdy seriál končí a ona řeší, co dál, ale také v momentu, kdy se snaží získat práci na Tarantinově dvoudílném kung-fu eposu KILL BILL. Jak jistě všichni víme, spolupráce vyšla na jedničku a Tarantino si Bellovou oblíbil natolik, že ji dokonce svěřil hraný part ve svém dalším samostatném režijním kusu, GRINDHOUSE: AUTO ZABIJÁK. Až k tomuto bodu sice dokument nesahá, svou interesantnost tím ale ani v nejmenším neoslabuje. II Hudba: Marco D'Ambrosio. 85% ()

Molir 

všechny recenze uživatele

Zajimavy DOKUMENTARNI pohled do filmoveho zakulisi, konkretne do zivota filmovych kaskaderek, ktere se musi probijet svetem, kteremu dominuji muzi. Jedna na zacatku kariery (hleda nejakou praci, az si ji vybere Tarantino pro dublovani Umy Thurman v Kill Bill), druha na konci sve kariery (taky hleda praci jak se da). Plus samozrejme spousta zakulisnich zalezitosti, jako napr. ukazka prace druheho stabu ... kdo ma zajem o filmove remeslo, tomu se to IMO libit bude (i proto, ze je to natoceno/sestrihano hodne dobre a s nadhledem), kdo ve filmech hleda "jen" nejake umelecke hodnoty, toho to asi moc nezaujme... ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Tak předně tento filmek není o kaskadérech a jejich drsné práci. Není ani o nacvičování náročných scén, či hodinách tréninku v posilovně. Je to "jenom" o Jeannie Epper a Zoë Bell a jejich soukromém životě. Není to ale vůbec špatné a to hlavně díky Zoë, kterou si snad nejde nezamilovat. Právě díky ní přidávám jednu hvězdičku k dobru. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měl moc vysoká očekávání. Na tento dokument jsem se těšil, ale zklamalo mě jak nezáživně a nezajímavě je natočený. Víc než na kaskadérské kousky, fyzickou námahu, zákulisí filmu apod. se zaměřuje na soukromý život dvou hlavních představitelek. Co se Zoe týká, to by se ještě dalo. Ale rozhodně jsem si Dvojí výzvu nepustil, abyl viděl postarší ženu co si nechá odsávat tuk zatímco její dcera si léčí zranění co si přivodila před čtyřmi lety. 40% ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na dokument Dvojí výzva jsem koukal jenom kvůli Zoe Bell. Naštěstí se ukázalo, že je sympatačka a nahlédnutí do její práce a karieri mě potěšilo. Nicméně ta stará bréca (Jeannie Eprová) mě docela šokla a fakt mi byla nesympatická. Hlavně hlášky o falešnosti Hollywoodu a její následná liposukce mě odrovnala. Když k tomu připočteme poměrně plytké, povrchové nahlédnudí do života kaskadérů a tvrdá dřina celebrit (rozuměj válím se ve své milionové vilce, děálm bordel a jem falešnej) vzniká jakási nepříjemná pachuť v ústech. To celé přikryto jemným hávem feminismu. No, až na těch pár záběrů z natáčení KILL BILLa není o co stát. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku nemastný-neslaný dokument, no nástupom Zoe dej dostal spád. Uvidíte kúsok zo života kaskadérok bez ktorých by nebolo filmových hviezd. Nič pre bolestínov.. ()

Reklama

Reklama