Reklama

Reklama

Plastická chirurgie s. r. o.

(seriál)
  • USA Nip/Tuck
USA, (2003–2010), 75 h 29 min (Minutáž: 40–67 min)

Tvůrci:

Ryan Murphy

Hrají:

Dylan Walsh, Julian McMahon, John Hensley, Joely Richardson, Roma Maffia, Linda Klein, Kelly Carlson, Kelsey Batelaan, Jessalyn Gilsig, Bruno Campos (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(100)

Obsahy(1)

Christian a Sean jsou plastičtí chirurgové středního věku. Jejich klinika vzkvétá. Sean, který má rodinu, začíná být unavený životem, zatímco Christian si ho užívá, jak jen to jde. Jednou k nim přijde Argentinec, který chce plastiku celého obličeje. Ukáže se, že to je nebezpečný pedofil. Během operace ho zabije jeho vlastní bratr, protože se bojí, že jednou ublíží jeho dceři, která se má za pár měsíců narodit. Sean a Christian se musí zbavit mrtvoly...a to je jen začátek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (205)

Djoker 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se skoro každý může posrat ze svého vzhledu a někteří mají dokonce potřebu veřejně vystavovat svoje fotky, které mají nepřímo naznačit jejich píchatelnost, je tento seriál stále považován za kontroverzní, povrchní a nechutný. Ironie že? Mnoho seriálů má pomalejší rozjezd, nevyrovnané tempo a střídá slabší série s lepšími. Pokud příjde zasloužená odměna, tak bývám shovívavý. V tomto případě jsem však byl trošku zaskočen. Christian totiž tvrdě přiráží už od první minuty a jedna vagína nezůstane suchá. Sean mu se svou povedenou rodinkou skvěle sekunduje a divadlo plné lidských karikatur, které se pod nánosem svých póz vždy složí jako patnáctka bez facebooku, vesele pokračuje dál. Jak úderně první série začala, tak velkolepě končí a Christian má v poklopci stále dost nábojů. V mnoha seriálech by byl vlastně za záporáka, ale jen tady, mezi reálně vykreslenými charaktery, ho můžeme pochopit a držet mu palce. Druhá série už tlačí na pilu takovým způsobem, že je z toho regulérní psycho. Krutě nastavené zrdcadlo na naše životy. Kdo žije virtuálně a nosí růžové brýle, je na špatné adrese. 1. série: 90%, 2. série: 95%, 3. série: 90%, 4. série: 95%, 5. série: 90%, 6. série: 95%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné...když si tenhle rys zjednodušíme do krajnosti, vyjde nám z toho Famke Janssen. Bohužel se pořád nemůžu rozhodnout jestli je scénárista takový skvělý spisovatel a cíťa nebo prachsprostý sociopatický šílenec bez špetky jediného citu. Mám odtud spoustu látky k přemýšlení, ale je to dobře nebo špatně? Tohle vysvětlovat nebudu... Po posledním dílu druhé série píšu toto - pochváleni budiž scénáristé a režisér, role Famke Janssen je naprosto dokonalá!! A závěrečný díl je snad to nejlepší co jsem v televizi letos viděl. Perfektní stavba, geniální kamera a hudba, prostě SKVOST!!! Uvidíme, třeba mě třetí série (až ji u nás budou někdy dávat) pohne ke čtyřem hvězdám. PS: Posledním dílem druhé série, respektive jejím velkým finále a písní jež v něm zaznívá, se Art Garfunkel dostává do mého podvědomí jako frůd se kterým je nutno počítat, protože jeho All I Know je zkrátka famózní. ()

Reklama

zsn 

všechny recenze uživatele

Na tomto seriálu jsem začínala svou závislost. Jeden z průkopníků současného seriálového maratonu. Vynikající obsah, intriky i spletitost vztahů. S odstupem času, optikou neuvěřitelných 20 let, nevidím rozdíl v medicíně ani módě a designu, který zde vidím, když si Nip/Tuck pouštím dnes. Dodnes jeden z nejlepších seriálů vůbec. Kór na svou sobu. No jo, Ryan Murphy a Brad Falchuk... Tady vzkvétali. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje náznaky spoilerů (nic konkrétního o postavách). Je evidentní, že do Nip/Tucku vidí doopravdy jen málokdo. Je to jeden z mých nejoblíbenějších seriálů, a důvody? Je přeplněný absurdními situacemi, které se pohybují snad všemi žánry, a ani na chvíli neztrácí nápady. Poslední díly každé série jsou vrcholy televizní tvorby, obzvlášť finále té třetí, byl jsem naprosto přikovaný ke křeslu a napjatý jak struna, takhle napínavou záležitost jsem ještě nikdy neviděl. Díly nefinálové pak nejsou jen nějakou vatou, ale dokonale promyšlenou trnitou cestou pro očistná finále. Nip/Tuck si přitom neklade vysoké cíle, chce "jen" pobavit, a to se mu daří daleko líp, než některým ceněným klenotům. Tohle je pravý klenot. Dokázal mě rozplakat (ukázkový příklad je S01 E10 Adelle Coffin, slzy mi tekly proudem, ovšem v mnoha dílech jsem měl nemálo na krajíčku), rozesmát (v každém díle je něco, aby se neřeklo, tak třeba S03 E02 KiKi je prvotřídní hořkosladká tragikomedie se vším, co k tomu patří), šokovat (nemá cenu uvádět příklady, bylo by jich moc, navíc spoileroidní, přesto, jeden za všechny, bez jmenování konkrétních postav, pleťový krém vyráběný ze spermatu?), znechutit (taktéž :o), doopravdy potěšit (každým dílem), zkrátka dokázal působivě vyvolat všechny emoce. Pravdou je, že skoro neustále balancuje na hranici uvěřitelnosti, ale díky skvěle napsaným postavám ji nikdy nepřekročí. Spolu s nimi jste šokovaní, spolu s nimi se radujete, spolu s nimi pláčete, spolu s nimi a hlavně o ně se bojíte. Navzdory všeobecnému povrchnímu mínění tu nejde o žádnou degradaci žen. V Nip/Tucku muži i ženy zažívají vzlety do nebeských výšin, aby mohli vzápětí spadnout až na dno. Někteří hodně bolestně, pravda, Julii, Kimber ani Liz Nip/Tuck opravdu nešetří, ale on vážně nešetří nikoho. Ani diváky. Mnoho z nich to nerozdýchá, a seriál jim bude po pár dílech připadat jako šílenost, zvrhlost, či kdo ví co, ale pro ty, kteří s Nip/Tuckem vydrží, čeká obrovská odměna. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Upozorňuji, že toto je pouze "pseudokomentář",jelikož jsem byl nucen na tento seriál občas koukat s mojí ex..a kromě pár pohotových hlášek mi seriál nepřišel nijak úchvatný, ba dokonce se mi zdál dosti nudný, nikterak originální, jak se tu mnozí rozepisují, sorry.............. moje hodnocení = 4 z 10. ()

Galerie (246)

Zajímavosti (61)

  • Seriál má na kontě zatím pět ocenění včetně Zlatého glóbu za nejlepší seriál v kategorii drama, a 42 různých nominací, včetně opakované nominace na Zlatý glóbus pro nejlepší herečku (Joely Richardson - Julia McNamara). (Tom Riddle)
  • Seriál bude končit šestou sezónou, která bude mít premiéru v roce 2010. Jeho poslední díl ponese číslovku 100. (Tom Riddle)
  • Přesto, že je vysílán v pozdních večerních hodinách a s patřičnými upozorněními, dočkal se seriál opakované kritiky od americké Rodičovské rady pro televizi. Těm se obzvlášť nelíbily například části věnované skupinovému sexu, či nekrofilnímu incestu. (Tom Riddle)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama