Reklama

Reklama

Plastická chirurgie s. r. o.

(seriál)
  • USA Nip/Tuck
USA, (2003–2010), 75 h 29 min (Minutáž: 40–67 min)

Tvůrci:

Ryan Murphy

Hrají:

Dylan Walsh, Julian McMahon, John Hensley, Joely Richardson, Roma Maffia, Linda Klein, Kelly Carlson, Kelsey Batelaan, Jessalyn Gilsig, Bruno Campos (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(100)

Obsahy(1)

Christian a Sean jsou plastičtí chirurgové středního věku. Jejich klinika vzkvétá. Sean, který má rodinu, začíná být unavený životem, zatímco Christian si ho užívá, jak jen to jde. Jednou k nim přijde Argentinec, který chce plastiku celého obličeje. Ukáže se, že to je nebezpečný pedofil. Během operace ho zabije jeho vlastní bratr, protože se bojí, že jednou ublíží jeho dceři, která se má za pár měsíců narodit. Sean a Christian se musí zbavit mrtvoly...a to je jen začátek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (205)

sepp 

všechny recenze uživatele

Cival: totalni devalvace zeny? Hm, za to tvoje komentare jsou ale naprosta devalvace FSV UK... Plasticka chirurgie neni nic vyjimecneho, at uz z hlediska vypravy, hereckych vykonu ci scenarem rezii. Ovsem po scenaristicke strance se tam par zajimavych a i vtipnych chvil najde... spis ale tak 2,5*. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Dva ruzne pohledy na svet - Sympatak a suknickar Christian versus skepticky a ustarany Sean. A tohle je jejich cesta zivotem a vedeni soukrome kliniky. JE to dobre, ale nedotazene. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Mile mě to překvapilo. Julian McMahon a Dylan Walsh zahráli v pohodě, ta atmosféra luxusních vil a pěkných ženských se mi narozdíl od ostatních líbila, no prostě to bylo good. A na konci posledního dílu jsem skoro bulel. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

63%??? No to snad ne... nip/tuck je jediným seriálem, který si ještě nechávám "servírovat" v pravidelných intervalech od TV n@va a to má jediný důvod. Není nic lepšího než se pravidelně každý týden odreagovat u této božské zvrhlosti. Jinak dabing se dle mého v tomto případě dost povedl, takže ani neplánuji přejít na originál verzi, ač už jsou o téměř tři řady napřed. Teď ale to podstatné, proč dávám plné hodnocení. Mám sice oblíbenější seriály (LOST, The Big Bang Theory, HIMYM, South Park atd.), které neprodleně stahuji ihned po jejich vydání v USA, ovšem i přesto si Nip/Tuck u mě drží hned dvě seriálová NEJ. 1. NEJlepší kombinace obrazu a hudby - v průběhu celého seriálu je neskutečně geniálně vybíraná hudba, která dokáže vystihnout snad všechny scény a navodit krásnou či naopak ponurou atmosféru. 2. NEJlepší season finale všech dob - závěrečný díl druhé série je pro mě jedním z vrcholů televizní tvorby všech dob. Především závěrečných cca. 5 minut má v sobě naprosto všechny emoce a zvrat, který někdy postrádá i plnohodnotný film + píseň od Arta Garfunkela. Po těchto pár minutách jsem nevěřícně koukal na obrazovku s pusou dokořán. Občas má seriál v novějších řadách slabší okamžiky, ale humor a silné okamžiky z žádného dílu nezmizely. A proto mám tyhle dva doktory i s jejich "všedními" problémy tolik rád. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Neustále opakující se témata a do toho protivný dabing. Akorát to vyniká krásnými ženami, ale nuda je to velká. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to nesleduji pravidelně, ale když už se s tímhle nezvykle amorálním a nekorektním (někdy chtěně, jindy přirozeně) seriálem dostanu do kontaktu, tak se skoro nikdy nenudím (občas by se dalo mluvit i o nadšení). Tvůrcům není svaté takřka nic (za to dík), i když někdy je ta snaha o zvrhlost, vyhrocenost a kulervoucnost za každou cenu opravdu už trochu přehnaná. I tady tudíž platí, že méně je někdy více. Jinak Julian McMahon je vskutku charismatický od sklepa až po půdu. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

První díl se tvářil velice podezřele. Říkala jsem si, že tohle asi Amíci nevydýchají (vždyť tam ukazují lámání nosní přepážky a cpaní silikonu do prsou - dost humus). Ale pokud si na to zvyknete, ani vám to nepřijde. Na americký seriál docela dobře napsané i zahrané hlavní postavy. Uvidíme, s přibývajícími díly jde kvalita vždycky dolů. ()

MiiRA 

všechny recenze uživatele

jaj ... patří mezi oblíbené, ale pouze v original verzi v angličtině !!! zlatá 3 a 5 řada ... zbytek nic moc ... ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Kdoví proč scénárista cítí potřebu zachovávat manželství Seana a Julie, kteří nám stále znovu dokazují, že už dávno nemají nic společného. Protože seriál napsal muž, tak (pochopitelně) je o něco větší vina na její straně. Navíc se scénárista (samozřejmě) tváří, že ženám rozumí. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál se mi zkrátka trefil do noty - je to hodně naturalistické, postavy jsou cynické, morálně mimořádně otrlé a vůbec zábavné. A skoro v každém díle je nějaká zajmavá zápletka. Rozhodně je to pro mně o stupeň výše než různé pohotovosti nebo Čikágo houpy. Jediné, co mě z lékařského prostředí bavillo víc, je Jandera v sanitce (Sanitce). ()

anderson

všechny recenze uživatele

Tak dnes beží na NOVE 5 zo zatiaľ 13 častí tohto seriálu a ja nestačím žasnúť, koľko jasnovidcov už dopredu vie ako to celé skončí, aké je poslanie tohto produktu ba dokonca poznajú aj posolstvá, ktoré sem tvorcovia implantovali. Celkom rád by som sa na tomto mieste dočítal viac o téme "TOTÁLNÍ devalvace ženy". Zatiaľ som totiž nepochopil akým spôsobom možno devalvovať ženu ktorá sa dobrovoľne položí pod "řezníkův" skalpel. Navyše podobné komenty absolútne dezinformujú prípadných záujemcov o aspoň základné informácie o tomto počine. Nuž ... WARNER BROS., bašta rodinnej zábavy a neškodných sitcomov sa rozhodol vstúpiť do vôd v ktorých už nejaký ten rok pláva ich pokroková divízia HBO. A musím konštatovať, že vôbec nezačali zle. Sympatickí herci, kontroverzné témy, naturalizmus ... Lenže je ťažké vstúpiť do rovnakej rieky dvakrát. Nip/Tuck skrátka pôsobí na mňa "vyčpěle" a neoriginálne. Len taký ľahký predkrm pred skutočne šťavnatým sústom (napr. "The Wire"). (1.2.2005) Tosim: Neviem síce prečo interpretuješ Civala, ale akékoľvek "plky" o devalvácii ženy sú nelogické v konfrontácii s postavou stvárnenou Joely Richardsonovou. A čo sa týka devalvácií žien vo "filmoch" typu "Chlípní knihovníci 4." ... ženu môže ponižovať týranie balkánskym pasákom, násilným manželom či zvráteným rodičom - teda všetko čo robí nedobrovoľne. Ale pýtam sa Vás vážení, čo núti v podobných "majstrštykoch" účinkovať takú Jennu Jameson či Sylviu Saint ? A Dolly Buster, a ... atď. (8.2.2005)_______________________________________ Po zhliadnutí prvej aj druhej série si dovolím tvrdiť, že NIP/TUCK je morálne najzvrátenejší televízny produkt za posledných 20 rokov (áno, prekonáva aj SOUTH PARK). Keďže sa nepohybujem v kruhoch, o ktorých táto kacírska séria pojednáva, pokiaľ im náhodou nastavuje zrkadlo, BOH NÁS OCHRAŇUJ. Hlavní hrdinovia totiž svoje "krízy" riešia v rámci ad absurdum dovedeného hesla CARPE DIEM. Porušujú mravné aj etické zákony, neštítia sa ani incestu, ktorý je tu vykreslený v tak príťažlivej forme až sa mi chcelo zvracať. Mám dať odpad! ? - veď sa na to pravidelne díva naša najmladšia generácia, alebo 5* ? - forma spracovania totiž balansuje na vycizelovanej hrane drámy a grotesky. Nie som mravokárca, "pánbíčkář" ani upätá feministka :-), to čo nám ale servíruje toto "maso" považujem za momentálny vrchol úpadku masovej kultúry ako takej. (11.7.2005) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Je to celkem super zábava a tak rád kouknu někdy se zasměji někdy ne je to jednoduché a na moc si nehraje, herci jsou v pohodě prostředí známe takže se dá určitě. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Že to nikoho nenapadlo skôr. Tak zaujímavé téma, a tak dlho nič. Až prišla Plastická chirurgie s. r. o.. Bol to jeden z prvých seriálov novej vlny v našich TV. Predohra pred seriálmi typu Dexter, kde normálnosť posúva svoje hranice. Bohužiaľ tu síce dostanete atraktívne prostredie, nemorálne postavy, ale tak nejako vo výsledku tuctový seriál, ktorý sa snaží miasť bezchybným telom. ()

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama