Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento komediální příběh byl natočen podle skutečné události, kterou za 2. světové války prožili dva britští armádní zubaři. Seržant Peter King (Kenneth Cranham) a vojín Leslie Cuthbertson (Leo Bill) v roce 1942 ukradli pytel granátů, dva revolvery a sadu nejlepšího zubařského náčiní, jež se dalo v té době koupit, a vydali se na vlastní pěst na pomoc okupované Francii bez povolení velitele! Na filmovém plátně se tento neuvěřitelně nezodpovědný leč výstředně hrdinský příběh objevuje poprvé, přestože patří k nejbizarnějším událostem, k nimž došlo v průběhu 2. světové války. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Perfektní komedie z druhé světové války. Britský humor se rozhodně nezapře. Dva sympatičtí 'antihrdinové' se potýkají s řadou problémů neskutečně naivně a nejednou bude jejich počínání doprovázet váš hurónský smích (scéna s vlakem). John Henderson mě mile překvapil, stejně jako Derek Jacobi. Britové komedie prostě umějí. ()

malyLibor 

všechny recenze uživatele

Nevěřím. Opravdu, jen těžko se věří, že tohle mohlo být natočeno podle skutečné události. Proto děkuji uživateli Big Bear, že příběh filmu uvedl na pravou míru se skutečností. Přesto (nebo právě proto?) jsou mi hlavní hrdinové o to sympatičtější. Miluji Anglii, miluji Angličany a miluji anglický humor, a tento film mne opravdu pohladil po duši. Děkuji za hezký večer, pánové zubaři. God Save the King! ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Pod tíhou zážitku z Nolanova Dunkerku jsem si pustil jiný film o britské armádě během WW2, tentokráte o dvou zubařích, co zdrhli ze svý základny, přepluli do frickama pustošené Francie, sabotovali jim nějakou radarovou stanici (či co to bylo), to vše v televizním looku, zato s akcema jak z Call of Duty. Tohle je ale hlavně krásná dobová záležitost, s britským humorem, kde válka není ani krvavá ani zdrcující. A pokud je to opravdu inspirované skutečnými událostmi, tak hrdinným dentistům klobouček a respekt až na půdu Big Benu. A to i přesto, že ze všeho nejvíc připomínali Laurela a Hardyho, nebo minimálně Mr. Beana... "Pozor, Adolfe, zubaři přicházejí!" ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo si mám o tomto filme myslieť, čakal som niečo úplne iné, podstatne vážnejšie. Dvaja zubári majú o vojne predstavu asi ako Jajo a Pajo z detského seriálu. Samozrejme, že pár krát som sa zasmial, hlavne pri prvej plavbe si v duchu hovorím, odkiaľ ten starý skunk vie, ktorým smerom má ísť a ako udržať kurz. Nakoniec má blbec šťastie. Záverečná akčná scéna chce nadhľad (je to komédia! komédia?...), no po akcii zase preladí na vážnejšiu strunu. Uznanlivý potlesk od vojakov v závere bol skôr trápny. To je ten problém filmu, nevie, či chce byť komédiou alebo drámov, pretože veľmi nefunguje ani ako jedno ani ako druhé. Tesne pred záverom W. Churchill vyhlásil, že ešte pár takýchto bláznov a Anglicko vyhraje vojnu. A ja zase, že ešte pár takýchto filmov a idem do Afganistanu rozprášiť Taliban...60%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skvělá anglická komedie z 2. světové války, ve které se nezapře britský humor skloubený se skvělou atmosférou tehdejší doby. Je to prakticky malý a ne příliš známý film o dvouch zubařích, kteří udělali velké věci a dopomohli jedné operaci aniž by o tom vlastně tušili a aniž by to chtěli. Po celou dobu sledování jsem se bavil, i když jsem se nikdy neřehtal na celé kolo, pousmál jsme se tak, jak to Angličani umí a dokázali mně přidržet v křesle až do samého konce filmu, který na komedii skončil tak, jak skončit má...a to se panejo tento příběh skutečně stal. --- Kontrola počtu je skončena pane. - Ztráty jsou? - Pár pořezaných sklem a paní plukovníková spolkla pecku od švestky ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Natáčalo sa v britskom Surrey, Pentewen Sands a v prístavnom meste Charlestown na juhozápade krajiny. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama