Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam a Steve se poprvé setkají v roce 1987 v legendárním newyorském klubu Danceateria. Adam a jeho kamarádka Rhonda jsou vyznavači gotické image. Steve vystupuje v klubu jako tanečník. Protančená noc plná kokainu má však poněkud méně vydařené zakončení. Adam a Steve se znovu setkají již v dospělém věku. Adam pracuje v Central parku jako ornitologický průvodce a léčí se z drogové závislosti. Steve je psycholog a odmítá monogamní vztahy. Ani jeden z nich si neuvědomuje, že se již v minulosti setkali, ale za přispění svých přátel se postupně dozvídají, jakým způsobem kdysi ovlivnili navzájem své životy. Adam a Steve je velmi kultivovaná filmová variace na otřepané filmové gay téma o náhodných setkáních lidí rozdílných povah. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, kdyz prakticky jeste behem uvodnich titulku sbalil homous komplet oblecenej v cerny naprosto neskutecnyho teplouse v tangacich vypadajiciho jak neco mezi Danem Nekonecnym a Tarzanem, nasledne se presunuli do bytu a tam se zesrali a zeblili, zacal jsem mit obavy, jestli jsem zvolil spravnej film. Nicmene mam rad Kattana, tak jsem cekal, co se z toho vyvine. A krome toho, ze tu je na kazdym kroku nejakej gay, tak to byla vcelku normalni romanticka komedie se sympatickym obsazenim, akorat ten Kattan se zbytecne krotil. Film sice neni nejak extra vtipnej, ale zase je docela pohodovej a i pres stokrat omletej vyvoj pribehu a zbytecne natahovanej konec to docela prijemne uteklo. Lepsi 3*. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Vážím si dramaturgie Febiofestu a zejména jeho sekce Jiný břeh, ale s autorskou prvotinou Craiga Chestera neměli v roce 2006 šťastnou ruku. Ačkoli na "romantické komedie" zpravidla není potřeba klást velké scénáristické nároky, je škoda, když dílo z filmové menšiny gay filmů skončí jako "Adam and Steve". Předvídatelný příběh u tohoto druhu filmů nebývá na závadu, ale z nijak vtipného scénáře zábavnou komedii udělá možná jen Rowan Atkinson. Největší slabinou filmu je fakt, že kdyby v hlavní roli vystupoval heterosexuální pár, takový příběh by asi nikoho nenapadlo ani natočit. Navíc snad až na výjimky (Clint Eastwood) se režisérské prvotiny ambiciózních herců nestávají poklady světové kinematografie a nejinak je tomu i u Craiga Chestera a obávám se, že průměrné herecké výkony, slabá režie i prvoplánový scénář padají právě na jeho hlavu. Možná si Chester nekladl velké ambice a chtěl natočit jen normální "romantickou komedii" v gay provedení. Je ovšem otázkou, jestli vedle vtipnějšího Mambo Italiano (2003), dojemnějšího Eating Out (2004) či nápaditějšího Another Gay Movie (2006) může obstát. Nelze autorovi sice upřít chvályhodnou snahu učinit hlavními hrdiny gay filmu (vedle záplavy teenagerů) teplé "téměř čtyřicátníky" (jak se postavy titulují), ale když napříště Chester zůstane "jen" u herectví, bude v kině třeba větší zábava. ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Každou minutu, kdy jsem nevycházel z němého úžasu, jsem si říkal, že ještě vydržím jednu minutu, že tomu dám ještě šanci. Po 30 minutách jsem to už nadobro vzdal. Tohle opravdu není film pro mě. Jednu hvězdu dávám z milosti, ale spíše je to odpad. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Na to, že se film točil okolo doslova fekální historky, se z toho nakonec vyklubala fajn romantická komedie (navíc ta historka s sebou takhle nesla ještě výraznější poselství, že drogy jsou fuj). Adam (Chester) nebyl moc sympatický (najmě svou přecitlivělostí a i kdyby herec přeháněl schválně), ale jeho heterosexuální spolubydlící ještě méně, takže asi tak. Navíc se možná pod vlivem Chesterova afektovaného výkonu ukáznila jindy z podobných důvodů nesympatická Poseyová. Nejlepší ovšem bylo, že všechny zmíněné postavy vyvažoval rezervovaný a šarmantní Steve (Gets), i když měl taky svoji minulost. Někdo by se mohl divit, co viděl na někom jako Adam, ale třeba všechno to, co mu chybělo. Buď jak buď, krásné vyznání Something Good bylo od něj stejně přesvědčivé jako od Plummera v muzikálu Za zvuků hudby (byť tam to za něj zpíval Bill Lee). // 60% ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Sem tam se ve filmu objevují typické tragické přiblbliny, které mohou být směšné snad jen americkým primitivům. Na druhé straně, není jich zase tak mnoho, jako u některých jiných filmových hrůz made in USA, a to, že jsem s tímto filmem nesekl úplně, mě přiměla ta dlouhá taneční scéna, hodně dobrá a připomněla mi jiný film Jeffrey (tento film naopak můžu…) 3444 ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to byla skoro parodie (proč ne), ale pak totální nuda. Přišlo mi rozumější film vypnout, než marně čekat na zlepšení. ()

Reklama

Reklama