Reklama

Reklama

Farang

Trailer 3

Obsahy(1)

Samir, řečený Sam (Nassim Lyes), je typický Arab z předměstí. Škole moc nedal, prachy se brzy naučil obstarat různými kšeftíky – jel hlavně v drogách – a jediné, co vždy opravdu uměl, bylo prát se. Že nakonec skončil v kriminále se tedy není co divit. Když ho propustili, byl pevně rozhodnutý znovu se za mříže nevrátit, ale netrvalo ani 24 hodin a spadl znova do průseru. Tentokrát však nešlo jen o fet a problém nevznikl s policií, takže jediné, co ho mohlo spasit, byl útěk někam hodně daleko. Úkryt našel až v dalekém Thajsku, kde si dokonce našel ženu a založil rodinu. Věřil, že přeci jen dokázal svému osudu uniknout a byl poprvé v životě šťastný. Takto prožil celých pět let, ale děsivá minulost si Sama nakonec přeci jen našla! (chamonix)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (12)

castor 

všechny recenze uživatele

Francouzské vězení, snaha o nápravu, úprk ze země, „poklidný“ život na jednom z thajských ostrovů, rodina, zázemí… Jenže minulost se přeci jenom ozve, koketování se zločineckým bossem si vybere krutou daň, tudíž tu máme klasický (rozuměj tuctový) příběh o pomstě. Na druhou stranu Xavier Gens zvolil poměrně atraktivní prostředí, jeho Arab z francouzského předměstí se umí solidně ohánět, kdy zejména poslední půlhodinka stojí za to (vede souboj ve výtahu). Určitě bych to ale nesrovnával s Garethem Evansem a jeho Zátahy, i když od něj mnohé odkoukal. Velšský filmař ho totiž přibral do party, která stojí za mafiánskou sérií Gangs of London, a Gens si lekce evidentně vzal k srdci. Diváci se sice dočkají porce nekompromisní řežby, která je neučesaná a krvavá, ale ona Evansova poctivá dřina a nápaditá choreografie to ještě není. Prostě jasně nalajnovaná a slušně natočená jednohubka s hrdinou, u kterého bychom si přáli krapet víc charismatu. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nesympatický Arab chcel začať po prepustení z väzenia nový život, lenže zase sa zapletie do sračiek s nesprávnymi ľuďmi a svoje prežitie, lepšie povedané pomstu, si bude musieť vybojovať. Samotný dej síce za veľa nestál, a celé je to rovnako naivné a hlúpe ako predvídateľné, ale keďže sa toho chytil Xavier, krvou sa rozhodne nešetrilo, a film sa svojou brutalitou približuje k niektorým akčným indonézskym mäsiarčinám. Zlikvidovať nepriateľa kosťou, ktorá mu trčala z vlastnej ruky, to sa naozaj nevidí často. Bavil som sa. ()

Reklama

vinducha 

všechny recenze uživatele

To si takhle Xavier řekl , že by si rád udělal dovolenou někde v teple a vybral si Thajsko. No a aby mu nebylo smutno , tak sebou vzal Nassima , který doteď hrál spíš jen v taškařicích. No a vidíte , natočili tam svižnou a docela krvavou záležitost , za kterou se ani 1 z nich nemusí ani trochu stydět. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Taká, kamerou vylepšená, žánklodovka . Príbeh žánklodovský, kopačky žánklodovské, bitky žánklodovské, typ hrdinu žánklodovský... Oddychovka na vypnutie mozgu. Fanúšikovia bojových scén to rozhodne ocenia viac, ako ja. Ja na tie bitky už moc nie som. Jednu hviezdu prihadzujem  za to, že nešetrili ani baby. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Xavier Gens ( Hranice smrti, The Divide, Gangs of London) si natočil akční nářez po vzoru Garetha Evanse a Tima Tjahjanta a můžu říct, že je to dost dobrý brácha Raidů a Night Comes for us, byť jejich kvalit to nedosahuje, na Evropské poměry je to nadstandartně odvedená práce. Hlavní hrdina je Arabský model, který je propuštěn z vězení, jenže jsou mu okamžitě v patách špatní lidé a nezbývá mu než odjet, co nejdál- do Thajska. Chce žít poklidně, založit si rodinu a najít si fajn práci, jenže brzy se zaplete s thajskými drogovými dealery a bude muset oprášit pěsti a kopačky. Příběhově nejde o nic zásadního, ale v to nikdo ani nedoufá, důležité je, že hlavní hrdina je sympaťák, kterému divák fandí, tempo je parádní a nepříjemná atmosféra visí ve vzduchu už od úvodu, film mě chytil za koule okamžitě a bavil mě i při neakčních pasážích, což je sakra důležité. Akce je povedená, potěší fajn kamera, fighty jsou správně drsné a nekompromisní, Erko je slušně využité ( využívají se nože i mačety a pro to mám vždy slabost), je tu cítit tvrdost a fyzično, takže jsem si to užíval jak za starých časů. Co je trochu mínus, že tu chybí pořádný záporák/fighter, který by se hlavnímu hrdinovi mohl rovnat. Všechno to jsou spíš takoví pěšáci na porážku, než regulérní oponenti, takže jsme tedy ochuzeni i o finální fight s hlavním rivalem, jak bývá v podobných filmech zvykem, což je trochu škoda, ale krom toho žádný výrazný mínus nevidím, je to fajn akční rubačka, která fandy brutální akce potěší. Potěšil i nějaký ten menší zvrat v závěru. 8/10. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Jako designér akce a režisér druhého natáčecího štábu na filmu pracoval Jude Poyer. (Rominator)

Reklama

Reklama