Reklama

Reklama

Roger Waters - This Is Not a Drill - Live from Prague

(koncert)
  • Velká Británie Roger Waters - This Is Not a Drill - Live from Prague (více)
Trailer
Hudební
Velká Británie, 2023, 165 min

Obsahy(1)

V přímém přenosu z pražské O2 areny míří do kin po celém světě Roger Waters, tvůrce největších hitů legendárních Pink Floyd. Waters v Praze vystoupil v rámci své první rozlučkové tour s názvem “This Is Not a Drill“, která představuje obžalobu korporátní dystopie. Koncert obsahuje 20 klasických hitů Waterse a Pink Floyd, kde nechybí “Us & Them“, “Comfortably Numb“, “Wish You Were Here” nebo “Is This the Life We Really Want?“. Waters také představí novou píseň “The Bar“. Přináší tak nezapomenutelnou audiovizuální show, kterou vyzývá k milování, ochraně a sdílení našeho drahocenného domova na naší planetě. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (5)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Videl som to iba v kine, kam šiel priamy prenos, bolo to fajn. Roger Waters sa nezaprel, jeden z mála, čo sa nebojí povedať svoj názor, aj keď to nejde s mainstreamom. A to je jedna z vecí, ktorá sa mi na ňom páči. Ale keď porovnám jeho sólovú tvorbu s Pink Floyd, tak je vidieť, že Floydi mali zopár skvelých muzikantov, ktorá Rogerovi v jeho tvorbe trochu chýba. Ale je to správny týpek. Koncert mal parádne pesničky, najsrandovnejšia bola tá kačka, ktorá tam kvákala a nezaprel sa Rogerov temperament, keď už ho to omrzelo počúvať, tak skríkol: "Aááá, shut up."! Dobre som sa nasmial. Jediné, čo mi vadilo, boli šľahnutí "intelektuáli" v kine, ktorým sa huba nezavrela počas celého koncertu a museli neustále niečo komentovať. Nechápem, prečo sa niekto serie do kina alebo na koncert, keď si nepríde vychutnať koncert, ale musí neustále mlieť hubou. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli se to počítá, já na tom byl živě ve čtvrtek 25.5. a bylo to neuvěřitelný, Jsem fakt rád, že to vyšlo. Lístky jsme splašili náhodou, Pink Floyd jsem do té doby moc neposlouchal, ale tohle bylo prostě něco nezapomenutelného. Navíc můj první koncert. fakt čumim, jak to v těch devětasedmdesáti Waters uměl rozjet, fakt mu patří poklona, dědkovi šílenýmu. Show velkolepá, s úžasnou hudbou a ozvučením - ale především atmosférou (lidi, tam byla venku jedna fronta, co byla úplně šedá (a taky jsem tam byl dost možná jediný pod dvacet). Co se politiky týká, tak mi ten mumrajz okolo nevadí, když to umí dobře zazpívat. Fakt jsem nadšenej, bylo to neuvěřitelný. WISH YOU WERE HERE ()

elessar04 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tu možnost být na koncertě 24. 5. a bylo to něco neskutečného. Aspoň jsem si na chvilku připadal, že svoboda slova doopravdy existuje, ale bohužel jen během tohoto koncertu. ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Také se mi poštěstilo 24.05.2023 být při tom a užít si dokonalý vizuálně-hudební přednes, který bych se neodvažoval označit vyloženě jen za show. Stejně jako u Us + Them Tour, kde jsem před pěti lety poprvé viděl a slyšel tohoto hudebního velikána, měl i tento koncert v mých očích velké morální poselství. Zrovna já s názory Rogera Waterse nemám vůbec žádný problém a troufám si říct, že jsem je pochopil správně. O to víc si získal mou plnou pozornost a téměř v osmdesáti letech sršel obrovskou dávkou energie. Dohromady se skvělou kapelou odehrál senzační vystoupení až možná lehce nad očekávání. Všechno působilo naprosto dokonale a díky bezchybnému souznění hudby s obrazem jsem často pociťoval až úzkost, ale přesně tak to asi mělo být. Zkrátka z koncertu Rogera Waterse nemůže žádný vnímavější člověk odcházet aspoň trochu nesklíčený (a to myslím v nejlepším slova smyslu). Pink Floyd i sólovou dráhu minimálně Gilmoura a právě Waterse mám velice rád a Watersovo vrcholné album "Amused To Death" mě vždy spolehlivě do slova a do písmene posadí na zadek. Zážitek z tohoto konkrétního vystoupení však v sobě budu ještě nějakou dobu zpracovávat... ()

MorraEddie 

všechny recenze uživatele

Na koncertě jsem byl a tak je můj zážitek tímto ještě více umocněn. Waters je svůj a buď to s ním souhlasíte, nebo to musíte přejít. No a pak je tu ještě jedna možnost vlastně a to ta, že můžete táhnout na bar. Hned při úvodní písni jsem říkal, že tak čistý zvuk jsem na koncertu dlouho neslyšel. Okamžitě jsem byl pohlcen. Po celou dobu bezmála 3 hodin jsem se výborně bavil. Výběr skladeb se povedl. Zaznělo vše potřebné a zásadní v tvorbě Pink Floyd. Waters už sice nevládne nejlepším hlasovým fondem, ale od toho tam měl dvě úžasné vokalistky, kterého výborně doplňovaly. Ona vlastně celá kapela hrála jako o život. Konec konců Waters by se asi žádnými nazdarky neobklopil. Na to je to moc velký puntičkář. Stage byla zajímavá a jen prohlubovala můj už tak nezapomenutelný zážitek. S některými výroky a názory co během Show zazněly se plně neztotožňuji a proto nedávám plný počet. Kdyby se Waters více zaměřil na hudbu a méně na osvětu lidstva včetně častého kázání, které zbytečně nabourávala drive koncertu, udělal by lépe. Suma sumárum se ale jedna o vysokou školu, kterou svou kvalitou letos už pravděpodobně nic nepřekoná. ()

Reklama

Reklama