Reklama

Reklama

700 mil v sedle

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Na divokém západě se rozkřikla zpráva, že se bude konat veliký závod dlouhý 700 mil napříč Amerikou a jako hlavní cena má být vyplacen ohromný balík peněz. Proto se sejde nesourodá skupina lidí: vysloužilý kovboj, zhrzelá lady, sportovec tělem i duší a řidič Pony Expressu, aby změřili své síly a získali tučnou výhru. (Bonton Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

nash. 

všechny recenze uživatele

Netradiční western, u kterého by člověk jako charakteristický rys očekával především rychlost. Ve skutečnosti je spíš poklidný, občas poněkud natahovaný, takže člověk má nutkání trochu ty jezdce popohnat rychloposuvem. A naopak, závěrečnou a podle všeho nejnamáhavější etapu, vzali tvůrci zase nějak moc hopem, totiž několikavteřinovým záběrem na zasněžené hory. Gene Hackman sice hraje neskutečného, občas až úsměvného, správňáka, sem tam nechybí nějaké to westernové klišé, ale přes všešchny výtky to nakonec není tak špatný film. Nenudí, občas překvapí, občas pobaví a přes značnou stopáž vás dopraví k cíli bez pocitu ztraceného času. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařilý dobrodružný snímek o jezdeckém závodu dlouhém 700 mil s velice příjemným hereckým obsazením, Gene Hackman ohromně sympatický klaďas, James Coburn má to správné chlapácké charisma a půvabná Candice Bergenová jako jediná účastnice za něžné pohlaví, k tomu nádherná divoká příroda a krásní koně... Kdo by odolal dynamickému dusotu kopyt, který prověří charaktery a ukáže, zda jde opravdu jen o vítězství a peníze... ()

Reklama

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

"Buffalo Bill? Není to ten nejrychlejší střelec západu?" "Leda tak v posteli holka." Závodní western, který rozhodně nepostrádá tempo a sympatické postavy, čímž se stává od samotného začátku až do protržení cílové pásky poutavým a místy i napínavým snímkem se spoustou kvalitních hezkých koní, zachycených zručnou kamerou, avšak s několika se vyskytujícími chybkami v závěru, v podobě nahánění trestanců. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Toho, kdo čeká nějak obzvlášť napínavý závod na koních, film asi zklame. Já jsem na něm kdysi byla v kině kvůli Genu Hackmanovi a nezklamal mě tenkrát ani teď. Film ani Gene. Byl velice sympatiko. Volné tempo vyprávění dalo příležitost krajině, hercům i koním, a i když tohle jistě není vrchol žánru, svou sympaticky odlehčenou "jinakostí" se zařazuje mezi moje oblíbence mezi westerny. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

V 60-70. letech frčely tyhle filmy o závodech napříč Amerikou/světem ve všemožných dopravních prostředcích a Brooks to zkusil převést do westernu. A docela se mu to povedlo. Pestrá směsice postav s různými osudy (mladej blbej frajírek, starej tulák, mexičan s bolavým zubem, angličan co chce poznat západ, exšlapka s vlastním plánem) a v čele dvojice kamarádů nenapravitelný sázkař a sympaťák milující koně (překvapivá absolutně kladná role pro Hackmana). Iluzi pravého westernu sice narušuje zasazení do počátku 20. století a jedna motorka, ale jinak je to fajn film - občas sranda, občas napínavé, občas pekelně smutné, někdo se polepší či přijde k rozumu, i nějaká ta akce přijde. A také krásné kamarádské gesto ve finále. Pohodový 4*. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa v Novom Mexiku, Nevade a Colorade. (m.a.t.o.)
  • V januári 1976 sa tento film spolu so snímkou Muž v kamióne (1975) premietal v amerických kinách ako dvojprogram. (m.a.t.o.)
  • Priemerná dĺžka jedného záberu je 5,5 sekundy. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama