700 mil v sedle

Trailer

Píše se rok 1908 a noviny West Press pořádají jezdecký závod na trati dlouhé sedm set mil, na jejímž konci čeká vítěze atraktivní finanční odměna - dva tisíce dolarů. Kdo by odolal tak lákavé odměně? Účastníci musejí na začátku složit také potřebné "zápisné", dále je čeká už jen vyčerpávající cesta, v níž nestačí jen skvělé jezdecké umění. Předpokládá se rychlá orientace v krajině, přizpůsobivost nevypočítavému počasí, obrovské sebezapření, stejně jako tolerance. Náročný závod tak neustále, vlastně hodinu po hodině, prověřuje schopnosti lidi i koní... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

sud

všechny recenze uživatele

Netradiční, dalo by se říci sportovní western. I přes pomalejší tempo a nenáročnou dějovou linku ale dokáže udržet diváckou pozornost, hlavně díky rozmanitosti charakterů postav. Vynikající Gene Hackman v jedné z mála svých čistě kladných rolí, pohledná Candice Bergen, bezchybný zarputilec James Coburn či westernová legenda Ben Johnson v nostalgické roli starého kovboje - tuláka. 75%. ()

novoten

všechny recenze uživatele

Komedie, western, těžká melancholie i překvapivé zvraty. Ale přestože Hackman s Coburnem fungují na jedničku, v ostatních postavách jsem měl chvílemi pěkný guláš a náhodné změny nálad také příliš nepomáhají. Když navíc ve finále kartami zamíchá hlavně několik náhod, příjemné dojmy hořknou zbytečně rychle. ()

Jara.Cimrman.jr

všechny recenze uživatele

"Koni je fuk, kdo vyhraje. A mně taky." Já se tedy přidám, mně to taky bylo celkem jedno. Mě totiž kovbojové Sam s Lukem bavili svým chlapáctvím, svým škádlením, romantikou s prostitutkami i jízdou na splašené sajdkáře. Ovšem kdyby to jednou nějaký právník nezvládl a já bych se kvůli jeho neschopností ocitl za mřížemi, tak bych oba tyto sympaťáky okamžitě vyměnil za seňoritu Jonesovou, protože ta umí osvobozovat nejlépe. Jinak mě tento závod celkem bavil, ale těch prostřihů na běžící koně bylo zbytečně moc a životní traumata závodníků mě tak nějak nezajímala. ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film šmrncnutý westernovou romantikou. Hlavním kladem je kvalitní obsazení, tedy především Gene Hackman a James Coburn v hlavních rolích. Hlavním záporem je otravná hurá hudba v první třetině - málem jsem to psychicky nerozchodila, ale naštěstí tenhle nervy deroucí nešvar časem zmizel. Scénář nenabízí nic extra: banda lidí absolvuje několikadenní závod, jehož cílem je uštvat koně a získat peníze, slávu a tyhle věci. Pravda, nechybí vcelku silné momenty a je i nad čím se zamyslet. Pestrá škála charakterů umožňuje vybrat si svého favorita, já jsem před ultrakladným Hackmanem upřednostňovala poživačného elegána Coburna, najde se samozřejmě i krásná žena či arogantní smrkáč, určený k osvícení. Vytkla bych zdlouhavost, ubrat 20 minut by filmu v nejmenším neuškodilo. Nadprůměr, ovšem nijak zvlášť výrazný - jednou stačilo. 66,6%. ()

• V januári 1976 sa tento film spolu so snímkou Muž v kamióne (1975) premietal v amerických kinách ako dvojprogram. (m.a.t.o.)
  • Film je inšpirovaný 700-míľovým vytrvalostným konským závodom z mesta Evanston (Wyoming) do Denveru (Colorado), ktorý v roku 1908 usporiadala Denverská pošta. Víťaz získal prémiu 2 500 amerických dolárov. (m.a.t.o.)