Reklama

Reklama

700 mil v sedle

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Na divokém západě se rozkřikla zpráva, že se bude konat veliký závod dlouhý 700 mil napříč Amerikou a jako hlavní cena má být vyplacen ohromný balík peněz. Proto se sejde nesourodá skupina lidí: vysloužilý kovboj, zhrzelá lady, sportovec tělem i duší a řidič Pony Expressu, aby změřili své síly a získali tučnou výhru. (Bonton Home Video)

Recenze (72)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film šmrncnutý westernovou romantikou. Hlavním kladem je kvalitní obsazení, tedy především Gene Hackman a James Coburn v hlavních rolích. Hlavním záporem je otravná hurá hudba v první třetině - málem jsem to psychicky nerozchodila, ale naštěstí tenhle nervy deroucí nešvar časem zmizel. Scénář nenabízí nic extra: banda lidí absolvuje několikadenní závod, jehož cílem je uštvat koně a získat peníze, slávu a tyhle věci. Pravda, nechybí vcelku silné momenty a je i nad čím se zamyslet. Pestrá škála charakterů umožňuje vybrat si svého favorita, já jsem před ultrakladným Hackmanem upřednostňovala poživačného elegána Coburna, najde se samozřejmě i krásná žena či arogantní smrkáč, určený k osvícení. Vytkla bych zdlouhavost, ubrat 20 minut by filmu v nejmenším neuškodilo. Nadprůměr, ovšem nijak zvlášť výrazný - jednou stačilo. 66,6%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Komedie, western, těžká melancholie i překvapivé zvraty. Ale přestože Hackman s Coburnem fungují na jedničku, v ostatních postavách jsem měl chvílemi pěkný guláš a náhodné změny nálad také příliš nepomáhají. Když navíc ve finále kartami zamíchá hlavně několik náhod, příjemné dojmy hořknou zbytečně rychle. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný snímek...Ale občas jsem měl pocit, jestli režisér Brooks točí western, nebo komedii! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Koni je fuk, kdo vyhraje. A mně taky." Já se tedy přidám, mně to taky bylo celkem jedno. Mě totiž kovbojové Sam s Lukem bavili svým chlapáctvím, svým škádlením, romantikou s prostitutkami i jízdou na splašené sajdkáře. Ovšem kdyby to jednou nějaký právník nezvládl a já bych se kvůli jeho neschopností ocitl za mřížemi, tak bych oba tyto sympaťáky okamžitě vyměnil za seňoritu Jonesovou, protože ta umí osvobozovat nejlépe. Jinak mě tento závod celkem bavil, ale těch prostřihů na běžící koně bylo zbytečně moc a životní traumata závodníků mě tak nějak nezajímala. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Netradiční, dalo by se říci sportovní western. I přes pomalejší tempo a nenáročnou dějovou linku ale dokáže udržet diváckou pozornost, hlavně díky rozmanitosti charakterů postav. Vynikající Gene Hackman v jedné z mála svých čistě kladných rolí, pohledná Candice Bergen, bezchybný zarputilec James Coburn či westernová legenda Ben Johnson v nostalgické roli starého kovboje - tuláka. P.S.: Po letech jsem si film opět připomněl a díky výše zmíněným charakterům a silnému finále beze slov zvyšuji na maximum. 90%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

700 mil v sedle bych westernem moc ani nenazýval, sice zde vystupují zhruba 3 kovbojové, jeden Mexičan, občas nějaká ta šlapka a v hlavní roli koně, ale milovníci přestřelek téměř ostrouhají. 95% času se děj zaměřuje na prapodivný závod na 700 mil a až s blížícím se koncem najednou příjde nečekaný dějový zvrat. Skoro jsem se obával, že se ani nedozvím, kdo že to nakonec projede cílem jako první. 55% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Western, při němž se mé dojmy v průběhu sledování pohybovaly mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Bylo tu pár nudnějších pasáží, západ už tu není tím pravým divokým západem, což pro fanouška klasických westernů je takové... slovy těžko popsatelné, ale někde v hloubi duše postrádá tu echt atmosféru, kdy se teprve budovala železnice, po motorkách nebylo ani vidu ani slechu a kůň Johna Wayne byl tím nejlepším dopravním prostředkem. :) 700 mil v sedle má ovšem skvělé herecké obsazení, Gene Hackman překvapí v kladné roli (zatím jsem jej ve westernech vždy viděl na opačném "břehu"), James Coburn předvádí standard, na který je divák zvyklý a potěší Candice Bergen. Prostředí pouště, ať už solné či pískové, má atmosféru a finálních několik metrů před cílem mě utvrdilo ve vyšším hodnocení. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Krásná čistá filmařina, která se dělala v šedesátých letech ve Francii v tom nejlepším slova smyslu nakazila tento film. Snímek porušuje žánrová klišé westernu i sportovního filmu, ke kterému má celkem blízko. Osobně bych jej spíše zařadila do škatulky dobrodružných filmů. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dobrodružný pozdní western na motivy skutečné události. Zavede nás na koňské závody napříč prérií. Po cestě účastníky závodu čeká mnoho nepříjemných překvapení a jen pár z nich ho dokončí. Herecké obsazení je docela slušné. Kdo nakonec závod vyhraje a odnese si slíbenou odměnu? Budou všichni hrát fér? "Jak se to startuje?" ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Netradiční western, u kterého by člověk jako charakteristický rys očekával především rychlost. Ve skutečnosti je spíš poklidný, občas poněkud natahovaný, takže člověk má nutkání trochu ty jezdce popohnat rychloposuvem. A naopak, závěrečnou a podle všeho nejnamáhavější etapu, vzali tvůrci zase nějak moc hopem, totiž několikavteřinovým záběrem na zasněžené hory. Gene Hackman sice hraje neskutečného, občas až úsměvného, správňáka, sem tam nechybí nějaké to westernové klišé, ale přes všešchny výtky to nakonec není tak špatný film. Nenudí, občas překvapí, občas pobaví a přes značnou stopáž vás dopraví k cíli bez pocitu ztraceného času. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vytrvalostní závod skvěle nahradil většinu běžných westernových klišé. Herecký výběr s prvotřídní dvojicí Gene Hackman a James Coburn v čele je lahůdkový. K tomu spousta hlášek, výborná hudba, prostě velmi povedený film. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Richard Brooks byl velice zručný řemeslník, ale nejkvalitnější práci odváděl na dramatech. Westerny zkrátka nedokázal správně okořenit a v některých momentech mi připadalo, že nevěděl co chce vlastně točit. V jednu chvíli tu máme obyčejně probíhající závod a v další chvíli naprosto zbytečnou frašku, na čemž má také podíl ta příšerná hudba. Nepovažuji se za znalce westernů, ale tenhle žánr mám rád pojatý se vší vážností, komediální prvky v něm nemají co dělat... si myslím teda. Není to špatný film, ale kdyby tohle téma tehdy pan Brooks prokonzultoval s Leonem, byl by výsledek jistě kvalitnější. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

,,Kovboj se obléká odshora dolů, nejdřív klobouk... a svléká se od bot nahoru. Jako poslední klobouk!" A ve vaně se samozřejmě koupe taky s kloboukem...! :o) Brooksův dobrodružný kousek, výpravou zasazený do předválečných časů, se nese takřka po celý čas ve znamení cvalu a klapotu koňských kopyt, prachu, vyčerpání a kolem přítomné nádherné přírody. Nasmínání projížděk takovou krajinou s řadou napínavých zvratů krásně vyniklo na širokoúhlem formátu a společně s hudební složkou vytvářelo podmanivou podívanou, v oddechových chvilkách vhodně odlehčenou nenásilným humorem. Jeden z těch nemnoha westernů, na které jsem se po čase rád podíval znovu, i přes hodně rozsáhlou stopáž, pěkné obsazení v čele s Hackmanem a Coburnem i retro atmosféra tomu u mně též napomáhají. Jenom příliš ve filmech nemusím ty spomalené záběry ve vypjatých momentech a uvažoval jsem-li místy i nad pátou hvězdičkou, asi mi malinko celkový dojem pokazily. 85% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Velkorozpočtový epický western, který není vůbec nudný. Drama zkoumá různé motivace účastníků koňského závodu. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Velice zábavný a v rámci žánru docela originální western,který mohl být o takovou čtvrthodinku kratší a aspiroval by na klasiku.Takhle se film občas trochu táhne a tempo závodu v některých momentech docela vázne.Změny v charakteru některých postav navíc nepůsobí ale vůbec věrohodně,přesto má film po většinu času spád a ve slabších chvílích jej vždy podrží charismatický Gene Hackman a hlavně skvostný James Coburn,který si svou roli sebevědomého a zkušeného kovboje vyloženě vychutnal.A humorná stránka filmu taky nabírá body k dobru,takže ve výsledku spokojenost. 75 % ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařilý dobrodružný snímek o jezdeckém závodu dlouhém 700 mil s velice příjemným hereckým obsazením, Gene Hackman ohromně sympatický klaďas, James Coburn má to správné chlapácké charisma a půvabná Candice Bergenová jako jediná účastnice za něžné pohlaví, k tomu nádherná divoká příroda a krásní koně... Kdo by odolal dynamickému dusotu kopyt, který prověří charaktery a ukáže, zda jde opravdu jen o vítězství a peníze... ()

Reklama

Reklama