Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zloděj džentlmen, vášnivý dobrodruh, nenapravitelný svůdce a chameleón, jehož umění převleku ohromovalo jeho přátele, nepřátele i oběti. Tento nový příběh slavného zloděje odhaluje důležité aspekty jeho mladosti, které zůstávali zahalené tajemstvím, ale byli příčinou jeho pozdější zlodějské kariéry. Jeho šťastné dětství skončilo poté, kdy ho rodinné intriky vyhnali z domova. Už jako chlapec totiž pomohl svému otci ukrást vzácný náhrdelník, ale otce na útěku někdo zavraždil. Mladík se tedy rozhodnul jít v jeho šlépějích a věnovat se zlodějskému řemeslu, ale přestože žije mimo zákon a nepřijímá morální kodex společnosti na prahu průmyslové revoluce, nikdy se nesnížil k vraždě. Bohatým dámám bere všechno cenné a blýskavé s hrdostí Robina Hooda, dedukcí Sherlocka Holmese a šarmem Dona Juana, a před zákonem se vždy skryje na zámku své krásné milenky Clarisse. Osud však dostihne také jeho, a Arsene bude potřebovat všechen svůj talent, když se díky své pověsti stane hlavním podezřelým ze spáchání série odvážných krádeží a chladnokrevných vražd. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

Aven 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná zplácanina všeho možného. Výsledek je podobný, jako když pejsek a kočička vařili dort. Jen ve stručnosti - nesympatický hlavní hrdina, francouzský box ve kterém se používají kopance a ve vyjímečných případech i jakési vycházkové hole (naštěstí ne francouzské), kradení šperků ve stylu "přijdukešťabajzněaprostějitostáhnuzkrkuaještězeměbudevlhká", hledání vraha Arsenova otce, nesmrtelná hraběnka, skupina spiklenců a jejich pletichy, frakce uvnitř skupiny a jejich pletichy proti jiným členům skupiny spiklenců, Arsenův otec žije, slušivá proužkovaná trička jak z obchodu HM, transplantace obličeje, muž s železnou hlavou, tak kdo je sakra Arsenův otec?, dějové salta mortale v závěru. Než znovu pozřít tohle, to už radši ten dort. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové a amatérské zpracování na tom je vidět jasně, ale to je vlastně jediná vada, kterou jsem na tomhle filmu našel. Jak obsazení, tak herecké výkony, scénář i režie mi přišly v pořádku a přesně takové, jaké by člověk od čistokrevného béčka čekal. Žádný klenot, ale jako jednorázová zábava optimální. 70% ()

Reklama

Mat21 

všechny recenze uživatele

Měl neradostné dětství. Jeho otec coby zloděj šperků byl odhalen a na útěku před policií záhadně zavražděn, i jeho matka musí opustit rodinné sídlo a o několik let později ji nalézá na smrtelné posteli v chudobinci. A jelikož jablko nepadá daleko od stromu (na důkaz toho se patrně v mnoha hodnoceních objevuje odpad), i Arséne Lupin nalezne zalíbení ve zlodějském řemesle. V místě svého mládí, ve starobilém chrámu je svědkem procesu a odsouzení travičky Joséphiny Balsanové, kterou se po vykonání rozsudku - vhození do moře rozhodne zachránit. Tím se však ocitá ve vysoké hře intrik o královskou korunu, je stíhán policií i záhadným gangsterem Bonnetotem, a všichni se snaží uchvátit tři zlaté kříže, které mají být klíčem k nalezení legendárního královského pokladu. Není větší výzvy pro Arséna, mistra ve svém oboru, ale současně tápe mezi pochybným spojenectvím a milostným vztahem s Joséphinou, její autoritu podrývajícím Bonnetotem i pravdou ohledně nalezení vraha jeho otce. Jediným ostrůvkem jeho jistoty a přátelství se tak zdá být Clarisse, jeho přítelkyně z dětství. ● Zloděj gentleman je určitě filmem, který stojí za shlédnutí a ve kterém jsem se nabažil toho, co nejvíce zbožňuji: historické filmy a francouzskou kinematografii. Nelze však ve svém hodnocení neopomenout poněkud kostrbatý děj i nerozhodnost v jednání některých postav. Například Bonneton se snaží Arséna zabít, aby ho o chvíli později zachraňoval a snažil se odstranit jeho morální chyby. A bohužel, tvůrci nejvíce zhatili závěr. Vůbec mě nenapadá smysl vzít Arsénovi to, co mu bylo nejdražší, aby následně film byl zakončen jakousi francouzskou verzí happy endu. ║7.5.2009║ ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Mohu se optat proč? Ten film byl nehorázně špatně režijně veden, že jsem se chvílemi cítil jak na tripu nebo jiných halucinogenních drogách. Postavy po celou dobu jednají iracionálně a vůbec to nedává smysl, kamerové nájezdy a objezdy mi v jednu chvíli připomínaly špatný béčkový akční film a hned vzápětí neskutečně špatný německý romantický film. Děj neměl kloudný postup a smysl, jediné "neočekávané" bylo jasné od samého začátku. Proč tam byl vůbec zmíněn Savate, když byl naprosto nepodstatný a ještě neefektivní. A takových nesmyslů, je zde spousta. Hlavním problémem je ovšem naprosto neskutečně a nemorálně přepálená stopáž, to vám prostě vypálí do mozku díru, což by taková kupříkladu hodina a čtvrt ještě nezvládla. A proč dávám jednu hvězdu? No ta je za Evičku Green a Romaina Durise, kteří byli ale pod tlakem okolních prací na filmu naprosto nevýrazní a nevyužití. P.S. WTF ten konec, u toho jsem si už trošinku ublinkl do pusy. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ztěží céčkový hollywood po francouzku dochucený vydatnou dávkou špatné latinskoamerické telenovely. Ucházející technická stránka, ale to je tak vše. Přeplácanost o ničem a navíc s neskutečně špatným scénářem. Herci jsou všichni do jednoho hrozní nebo v lepším případě působí alespoň nezúčastněně. Všechna tato negativa mohl aspoň trošku zmírnit slušný režisér. To by však po hříchu nesměl být tím úplně nejslabším článkem celého soukolí tohoto "filmu". Mít to sedmdesát minut, ještě by se to možná dalo, ale se stopáží více jak dvojhodinovou ani náhodou. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • V jedné z posledních scén Joséphine (Kristin Scott Thomas) sbíhá schody a dívá se na Arsena (Romain Duris). Vedle ní nalevo jde po schodech dolů také dáma, která drží v ruce kufřík s motivy známého francouzského návrháře Louise Vuittona. V té době sice po Francii mohl někdo běhat s kufříkem této značky, ovšem ne s motivy, které jsou známy dnes. (necisty)

Reklama

Reklama