Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zloděj džentlmen, vášnivý dobrodruh, nenapravitelný svůdce a chameleón, jehož umění převleku ohromovalo jeho přátele, nepřátele i oběti. Tento nový příběh slavného zloděje odhaluje důležité aspekty jeho mladosti, které zůstávali zahalené tajemstvím, ale byli příčinou jeho pozdější zlodějské kariéry. Jeho šťastné dětství skončilo poté, kdy ho rodinné intriky vyhnali z domova. Už jako chlapec totiž pomohl svému otci ukrást vzácný náhrdelník, ale otce na útěku někdo zavraždil. Mladík se tedy rozhodnul jít v jeho šlépějích a věnovat se zlodějskému řemeslu, ale přestože žije mimo zákon a nepřijímá morální kodex společnosti na prahu průmyslové revoluce, nikdy se nesnížil k vraždě. Bohatým dámám bere všechno cenné a blýskavé s hrdostí Robina Hooda, dedukcí Sherlocka Holmese a šarmem Dona Juana, a před zákonem se vždy skryje na zámku své krásné milenky Clarisse. Osud však dostihne také jeho, a Arsene bude potřebovat všechen svůj talent, když se díky své pověsti stane hlavním podezřelým ze spáchání série odvážných krádeží a chladnokrevných vražd. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Mohu se optat proč? Ten film byl nehorázně špatně režijně veden, že jsem se chvílemi cítil jak na tripu nebo jiných halucinogenních drogách. Postavy po celou dobu jednají iracionálně a vůbec to nedává smysl, kamerové nájezdy a objezdy mi v jednu chvíli připomínaly špatný béčkový akční film a hned vzápětí neskutečně špatný německý romantický film. Děj neměl kloudný postup a smysl, jediné "neočekávané" bylo jasné od samého začátku. Proč tam byl vůbec zmíněn Savate, když byl naprosto nepodstatný a ještě neefektivní. A takových nesmyslů, je zde spousta. Hlavním problémem je ovšem naprosto neskutečně a nemorálně přepálená stopáž, to vám prostě vypálí do mozku díru, což by taková kupříkladu hodina a čtvrt ještě nezvládla. A proč dávám jednu hvězdu? No ta je za Evičku Green a Romaina Durise, kteří byli ale pod tlakem okolních prací na filmu naprosto nevýrazní a nevyužití. P.S. WTF ten konec, u toho jsem si už trošinku ublinkl do pusy. ()

Terminus 

všechny recenze uživatele

Příklad naprosté tvůrčí impotence a toho, že honosná výprava dobrý film neudělá. Příběh je nesnesitelně překombinovaný (mocenské spiknutí, Lupinova životní traumata), herci nudí (titulní hrdina je vším možným, ale ne švihákem, jakým by měl Lupin být), formální zpracování je fádní. Pařížské lokace zůstávají nevyužity (zlatý Belphegor - Fantom Louvru), film by mohl skončit kdykoliv v druhé polovině, neustálé nejasné pletichy nezaujmou. A především - lupič gentleman ve filmu krade výhradně šperky, pořád dokola... Pryč jsou důmyslné Lupinovy loupeže sepsané Mauricem Leblancem. Potěší snad jen hořící kardinál letící z okna... vp 10.5.2005 ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Splácanina, která by udělala lépe, kdyby se soustředila jen na jednu příběhovou linku (ideálně na hledání Poklad králů, protože Dutá jehla je udělaná velmi dobře), ostatní pustila z hlavy a především kdyby byla alespoň o půl hodiny kratší. Představitel Lupina mi na rozdíl od ostatních diváků nevadil, Evu Green i Kristin Scott Thomas bylo také příjemné vidět a režie byla celkem efektní, jenže všechno to zachránit nemohlo. Obzvlášť nesmírně natahovaný konec mě málem zabil. Ano, knihy jsou svým způsobem také brak, ale aspoň to o sobě ví. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Co to je? No co to je?! Jediný důvod, proč jsem ztrácela 125 minut svého života byl ten, že film měl úžasnou výpravu a nepřekonatelné kostýmy, rekvizity, účesy, masky a kamera s hudbou také stojí za pochvalu. Střih už byl trochu podivný, předpokládám, že záměr autorův. Ale TAKOVÁ PITOMINA co do scénáře a děje! A takový pěkný filmík to mohl být :( ()

Kamkon 

všechny recenze uživatele

Ano, některé dějové zvraty jsou až k nevíře (už jsem si říkala, jestli Josephine není jeho matka :)))), ale celkově je to docela příjemná oddychovka, avšak s divně hrajícími herci (i mojí oblíbenou Evou Green). A konec mi nějak nedošel, že by snaha o nějakou mystifikaci nebo navázání na pokračování, kdyby to mělo úspěch? ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • V jedné z posledních scén Joséphine (Kristin Scott Thomas) sbíhá schody a dívá se na Arsena (Romain Duris). Vedle ní nalevo jde po schodech dolů také dáma, která drží v ruce kufřík s motivy známého francouzského návrháře Louise Vuittona. V té době sice po Francii mohl někdo běhat s kufříkem této značky, ovšem ne s motivy, které jsou známy dnes. (necisty)

Reklama

Reklama