Reklama

Reklama

Arnold

(seriál)
  • USA Arnold
Trailer

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Slavný kulturista, úspěšný hollywoodský herec a taky vlivný politik. Osobní dokument o pestrém životě a kariéře uznávaného Arnolda Schwarzeneggera. (Netflix)

Recenze (179)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak vám nevím, milí honiči. Já tedy viděl tři hodiny egoistické masturbace v podobě nepokrytého chlubení sobecké, samolibé, patoambiciózní a krajně neempatické lidské jebky, která za život mentálně a někdy i fyzicky bez mrknutí oka spláchla do hajzlu každého, kdo jí byť jen nepatrně stál v kariéře, i když se jednalo o nejbližší přátele a rodinu. A je na to nesmírně hrdá! Jebky a parodie na humanitu, jež si bez jakýchkoliv výčitek s bezskrupulózní razancí nelidské východoříšské terminátoří mašiny razila cestu pomíjivou polní travou zdegenerované komerce a politiky Spojených sráčů, přičemž rozdávala úsměvy na všechny strany. Nejprve na pódiích a ve filmech neumětelsky kožené, posléze pak v klamavých kampaních mocenských impotentů neumětelsky falešné. Tuhle masturekpitulaci rozhodně Árny neměl dělat a raději měl později zemřít, nechávaje svět v domnění, že to byl jen brutální neherec, prkenný pozér a přitroublý vidlácký rakouský jeliman, kterému to rostlo, jen když se podíval na činku, a jenž měl prostě štěstí, že byl ve správný čas na správném místě při výběr rolí i politických stran. Jenže to nutkání bylo asi silnější. Tudíž svůj v osmdesátkách vybudovaný neotřesitelný kult turisty, kvůli němuž pak pár generací zarputile prskalo na zrcadla ve fitkách ve snaze vypadat jako nasteroidovaný stažený králík a jenž ve své době mnohým z nás přinesl řadu dnes již klasických audiovizuálních potěšení navzdory Černýčernochovu ukrutnému neherectví a věčnému přízvuku rakouského gestapa, tímto naprosto degradoval na kult bezohledného a chladnokrevného hovada se šoulavými stehny. A tohle jsme tenkrát uctívali! Pevně doufám, že daleko lepší neherec a mnohem větší sympaťák Sláj se nikdy takto hovadsky neodkope, aby mi zbyly ještě alespoň nějaké pubertální vzory a sny. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dokument má tři uzavřené témata, která spojuje nejen osoba Arnieho, ale i jeho mimořádná ctižádost dosáhnout absolutního vrcholu v čemkoli, kde se zrovna angažuje. První "kulturistický" díl mě přišel nejvíc obsáhlý, ale zase mě nejméně bavil, protože mě moc svalouni od činek neberou, Druhý filmový díl bych bral ještě tak krát tři, ale bohužel k těm filmům se dalo tolik co říci, stejně jako k soupření se Slyem, ale přišlo mě že se všechno hrozně přeletělo, byly zmíněny jen základní filmy, tuším že snad ani Predy, nebo Total Recall vůbec což fakt nasere a pak přišla politika, kde se Arnie angažoval, ale o tom jak v Kalifornii vládl vím úplný hovno a je mě to jedno, škoda mělo to být celý věnováný filmu to bych bral. Jinak nemyslím si, že by snad dokument byl nějak sebechválící, přiznat na kameru nemanželské dítě to určitě není pochvalný čin, stejně jako ty sexuální obvinění, na druhou stranu Arnie dosáhl opravdu velkých věcí takže nevím proč by to z dokumentu nemohlo být cítit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Pekná sumarizácia všestrannej legendy od našich Rakúskych susedov, ktorá sa dokázala presláviť a uspieť vo všetkom na čo cítila ambície. /90%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trocha na spôsob knihy Total Recall: Arnoldovho životopisu, ktorý v ČR vyšiel v r. 2015. Arnie dostal na Netflixe trojdielny priestor, ale tri hodiny sú na život takéto v dobrom „šialenca“ primálo. Najslabšia je prostredná (filmová) časť, ktorá je plná nepresných informácií (pochopil som to správne, že Arnold Juniora a Batmana a Robina pokladá za úspech?), divných rozhodnutí (Predátor a Total Recall nedostanú ani jednu vetu, to ako vážne?), nepochopiteľných dramaturgických okamihov (posledný film, z ktorého sú tu zábery, je Koniec dní z r. 1999, dokument ale vznikol v r.  2023, wtf???) a blbostí (vzťah so Slyom je tu líčený ako nepriateľský, ale už sa akosi zabudlo podotknúť, že v Planet Hollywood boli obchodní partneri). Naopak, mnohé momenty sú skvelé, dojemné (detstvo, rodina, Franko Columbu) alebo vtipné (John Milius!). Dole klobúk pred Arniem, že sa zoči-voči postavil aj menej lichotivým okamihom svojho života, ale zas objektívne treba povedať, že v porovnaní s mnohými inými „machrami“ ich vlastne až tak veľa nebolo. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mohlo jít hlouběji a dokázal bych si to představit i šestidílný (jen filmografie by se vešla hezky do tří), ale líbilo se mi prostý rozdělení na 3 kapitoly, životní příběh inspirativní a k neuvěření, přičemž jasný highlight je tu sám Arnoldův sympatický, vtipný a emotivní stařecký komentář, plus to jeho osobitý rakušácký charisma. Podařená bio série - ego a chlubení se, tak jasně, co jinýho to mělo být. Ale těžko se to chápe když jsi třeba závistivá nula :) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Oslavný třídílný dokument o jednom sympaťákovi, který rád pracoval a uměl se prodat. Netflix jen klouže po povrchu a i přesto, že nějakou tu kontroverzi nabídne má tam Arnolda, který to shrne větou. "Posral jsem to, ale teď už s tím nedokážu nic udělat. Jde se do práce." Všechno je show a tak trochu šméčko. Přesto by bylo fajn vidět komplexnější dokument. Delší, peprnější co jde víc do hloubky. Takhle jen Arnold prodává Arnolda. Nemají ale kluci z Netflixu nějaké vystřižené scény? ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výjimečně komplexní biografie jednoho z nejvlivnějších umělců současnosti, který vynikal svojí ambiciózností a velkými plány, které se mu povedly přetavit v realitu. Působivá zpověd legendy, která je věcná, přímá a dobře uchopena. 3 hodiny s Arnoldem utekly jako nic. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Arnold byl v dětství můj vzor, Slye jsem dříve moc nemusel a Arnold byl moje jednička, dokonce jsem chtěl po něm pojmenovat psa. Proto tento dokument byl jasnou věcí, co musím vidět, i když mě krátce předtím zklamal jeho seriál Fubar, co běžel v tandemu s tímto dokumentem. Tak nějak jsem očekával, že vzhledem ke Schwarzeneggerově účasti dokument půjde hladce po srsti a nebude se otírat o citlivá témata, což se mi vlastně až do třetího dílu potvrdilo, ale tam mě potěšilo, že to tvůrci vzali víc do hloubky, i když o tom slavný herec nechtěl moc mluvit. Druhá část pro mě byla nejzajímavější, přece jen mám nakoukáno od něj skoro vše a alespoň jsem se dozvěděl něco o jeho dětství a začátcích v kulturistice a také o politické kariéře v kontextu, protože jsem dříve moc nechápal, proč by se do toho vůbec pouštěl. Pro fanoušky povinnost, vypadá to na tom Netflixu náramně. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono to ani nešlo moc jinak. Hned od útlého dětství vedl despotický a v mnoha směrech kritický otec Arnolda a jeho bratra k poměřování se. Soutěžili takřka ve všem. Bylo to krátce po válce. Synek měl obrovskou motivaci dostat se do Ameriky. Měl za to, že tam patří. To bylo v době, kdy se zamiloval do kulturistiky, jejíž svět si dokonale podmanil. Dokument jej vykresluje jako člověka s jasnými vizemi, s cíli, u kterých přesně ví, jak je naplnit. Dal si vzápětí další. Ačkoliv neměl žádné hodiny herectví, nerozuměl polovině scénáře, přesto roli Herkula vzal. Roky po pořádném průšvihu se nikdo neozval. Přesto věděl, že pokud dosáhl v kulturistice na absolutní vrchol, pokoří jej i ve filmové branži. Měl to tak v hlavě nastavené. A znovu se nemýlil. Chytl se až s dokumentem o tom, co uměl nejlépe. Pumping Iron se dokonce dostalo až do Cannes. Díky investicím do nemovitostí z něj byl v 70. letech milionář dřív, než se ve filmu uchytil. Takže si mohl na své „velké, hlavní, hvězdné“ role počkat. A tak přišel Barbar Conan. A pak Terminátor. Přelom tisíciletí už nicméně neprožil příliš úspěšně, cítil nedůvěru producentů. Navíc brzy došlo k tomu, že nebylo co dobývat. A potřeboval novou výzvu. Kdysi mu přece taky říkali, že nikdy nebude hercem, tak proč by teď nemohl být guvernérem Kalifornie? Pár obláčků sice přijde, ale jinak je to neustálé hlazení po tváři. Pokud se zastavíme u něčeho negativního, omezí to na pouhé, že „jednal špatně“. Naopak variace vět, jak je úžasný a nejlepší, jede na maximum. A skutečně na dřeň nikdy nejde ani on, ani tvůrci. Je každopádně neuvěřitelné, že chlapík z rakouského městysu Thal úchvatných výkonů dosáhl ve třech různých odvětvích (kulturistika, film, politika). Klobouk dolů!! I když toho nadšení ze sebe sama už je prostě přes čáru. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Keďže súdruh verbal má bodov koľko má, svieti jeho recenzia na prvom mieste. Nič proti nemu ani jeho názoru, ale z jeho komentu cítiť nenávisť. Fakt mi nepríde logické, aby niekto venoval 3 hodiny svojho času niekomu koho nenávidí. Tiež si nebudem púšťať dokument o Rytmusovi...Za mňa jednoznačne najlepší dokument o Arnoldovi, aký vznikol. Ja som s Arnoldom od svojich asi 12 rokov, v 90-tych rokoch akčné filmy strašne leteli. Pamätám si ako sme u kámoša videli film Predátor a úplne ma to odrovnalo. Nielen film ako taký, ktorý je skvelý aj dnes, ale hlavne Arnold ako osoba. Potom ako mnoho iných chlapcov som chcel vidieť všetky jeho filmy, mať všetky jeho fotky, plagáty a články o ňom. Neskôr svojpomocná posilovňa  a počas celého svojho života som jedným okom sledoval aj ten jeho. Autobiografickú knihu Total recall som zhltol a tento dokument je jeho taká skrátená verzia. Vzniklo o ňom mnoho dokumentov, ale tento je komplexný, má to hlavu aj pätu a navyše je Arnold stále v pozadí , buď v obraze alebo komentujúci . Arnold je aj v 75 rokoch stále veľký sympaťák, vyzerá fajn, počas dokumentu spomína i vtipkuje. Tri hodiny zbehli ako voda, myslím, že jednotlivé diely mohli mať o 10-20minút viac a pridať viac zaujímavých vecí. Napr. Jeho havária s tankom v armáde, Olympia 1980, ani zmienka o veľkom hite Predátor!??, prípadne nejaké hoc aj nepekné vyjadrenie jeho bývalej manželky zo súčasnosti. Najlepšie na dokumente je to spracovanie, ohliadnutie sa za doterajším životom nielen Arnolda, ale aj spoločnosti ako takej. Dokument zaujme aj človeka, ktorý Arnolda alebo dokumenty veľmi nemusí (výnimky sa nájdu, však verbal?) viď moja manželka, ktorá napriek neskorému času rozhodla, že pustíme aj tretí, záverečný diel. 3 hodiny na jeden ťah? Bez problémov a ešte mi bolo málo, tak dobré to je... 100%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

No...od nadšenia mám ďaleko. Je to pekné dokumentárne remeslo, no dalo sa z toho vyťažiť omnoho viac. Ale možno to bolo v očakávaniach. Čakal som kvalitatívne Judgemnet Day, ale dostal som taký Dark Fate. A najviac zamrzelo, že filmom sa to v tej macatej stopáži venuje cca niečo cez pol hodku. Každopádne Arnold je stále cool a bola ho radosť počúvať. 7/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

S Arnoldom som tu už nejakú dobu, je to môj hrdina s detstva, videl som všetky jeho filmy, prečítal som o ňom niekoľko kníh a vyskúšal som v posilke aj jeho tréningy. Dokument je rozdelený na tri diely a ako aj názvy jednotlivých časti napovedajú prvý je o začiatku života v Rakúsku a bodybuildingu, druhý o jeho filmovej kariére a tretí o politike a živote po skončení guvernérovania. Priznám sa, že som tento dokument zožral aj s navijakom. No pred tým ako sa ma spýtate, čo ma na tom teda mohlo baviť, keď ho poznám ako vlastne trenky, vám odpoviem hneď teraz. Tak 90% možno 95% informácii som už niekde videl, vedel, čítal, počul, pretože už je to niekoľko rokov, čo ho obdivujem a sledujem. No tu je všetko na jednom mieste a hlavne v perfektnej forme. Jasné, nie je tu úplne všetko. O jeho filmoch by sa toho dalo hovoriť oveľa, oveľa viac a taktiež je zaujímavé, že sa nespomenula ani rozporuplná Olympia 1980 alebo niektoré pikošky, ktoré sú v knihe Total Recall, no je tu skoro všetko a možno aj niečo navyše, čo bežný divák neočakáva (steroidy, nemanželsky syn). No dôvod prečo ma to tak veľmi bavilo je ten, že zatiaľ čo celý život zbieram o ňom články, tento dokument všetko spája na jedno miesto a je pútavý ako obsahom, tak formou. A navyše je to dokument o Arnoldovi s Arnoldom, ktorý je cool aj na staré kolená. 95% - 5* ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Arnie je moje modla, hlavně v kulturistické oblasti, přesto první díl dokumentu nedosahuje kvalit Pumping Iron ani Raw Iron, nic nového se z něj fanoušek nedozví a to se dá vlastně říct i o zbytku seriálu. Líbivé, Arnold má prostě charisma, nicméně průměrné a skoro zbytečné. Tak trochu šmé. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Můj hrdina z dětsví. Jeho filmy a plakát z Muscle and Fitness staléte visící nad postelí mě provázeli celým mládím. Komando, které jsem v kině viděl v 10 letech zásadně ovlivnilo a zažehlo lásku k filmům. Na jeho filmografii jsem byl víceméně odkojen :) Dokument je dobře udělaný a kvituji rozdělení do těch 3 rovin. Je tam plno zajímavostí. Škoda, že ten konec neměl happy end ale tak to jsme všichni dopředu věděli. Každopádně třeba takový Pumping Iron, který se sice věnuje čiste kulturistice a přípravě na Mr. Olympia mě strhnul více. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument neobsahuje všetko, čo by som si želal, a niektoré pasáže z Arnoldovho života preskakuje (mnohé historky z filmov, vzťahy s deťmi) alebo zrejme aj zámerne vynecháva (kontroverzný ročník Mr. Olympia 1980). Väčšiu časť toho podstatného však pokryl a určite by som ho odporučil každému, koho príbeh Arnolda zaujíma. Pokiaľ však máš Schwarzeneggerov trojboj (kulturistika, herectvo, politika) približne naštudovaný, nedozvieš sa nič extra. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[90%] ARNOLD, coby dokumentární třídílná, hodinová minisérie o známé herecké ikoně! První díl pojednává o Arnoldovi posilovací éře, kdy zahořela jeho vášeň ke kulturistice. Takže sledování, jak začínal s tímto odvážným životním obdobím bylo zajímavé. Druhý díl mapuje Schwarzeneggerovu hereckou kariéru, takže tu mámě opět mnoho zajímavých informací. Třetí epizoda je o Arnoldovi politické kariéře. No, jsem rád, že jsem tento třídílný dokument mohl vidět. I vzhledem k tomu, že jsem nedávno přečetl jeho životopisnou knížku Total Recall, tak je důvod k radosti, protože je to většinou odrecitované z té knihy. Víc k tomu nenapíši, já jsem spokojen! Zásadně nové informace jsem se nedozvěděl, ale i tak to byla pěkná podívaná, vidět mého velkého oblíbence Arnolda Schwarzeneggera! Super! ;) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, který je sondou do Arnoldova života. Postupně mapuje jeho kariéru už od mala. První část se zabývá jeho sportovními úspěchy jako kulturisty. Jako další životní cíl si dal kariéru herce a ten se mu taky splnil. Největší výzvou pro něj byl post guvernéra, a i tady uspěl. Seriál se nevyhýbá ani kontroverzím jako Me too nebo Arnoldovo nemanželské dítě. Opravdu inspirativní člověk. "I'll be back!" ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Arnieho mám celkem rád, ale celý tenhle dokument působí tak trochu jako samochvála. Jistě, Arnold toho dokázal v životě hodně, ale způsob, jakým je zde prezentován je mi lehce proti srstí. Například téma steroidů je zde asi v deseti vteřinách a ještě bez dabingu a bez tohoto druhu dopingu by žádný špičkový kulturista, nebyl tam, kde dnes. A vůbec celé mi to přišlo moc krátké, všichni ho jen chválí, ale nahlédnout do toho, jaký je opravdu ve skutečnosti, se všemi klady a zápory, tyhle tři hodiny rozhodně nedokázaly. Aspoň teda pro mě. ()

Reklama

Reklama