Reklama

Reklama

Vetřelec vs. Predátor

  • USA AVP: Alien vs. Predator (více)
Trailer 3

Zazobaný průmyslník Charles Bishop Weyland podnítí vytvoření mezinárodního týmu archeologů, přírodovědců a bezpečnostních expertů pod vedením ekoložky a cestovatelky Alexy "Lexy" Woodsové, který má prozkoumat záhadné obrysy budovy schované hluboko pod ledovým příkrovem poblíž Antartidy. Tím začíná neuvěřitelné a zároveň strašlivé dobrodružství – nikdo z nich netuší, jaké překvapení, ukryté v hloubce 2000 stop pod zmrzlým povrchem, je čeká… Členové expedice najdou pyramidu se stopami aztécké, egyptské a kambodžské kultury. V jejím nitru objeví bludiště chodeb, jehož technologické vybavení ukazuje na práci neznámých mimozemských civilizací. Stěny místností neočekávaně mění tvar, vězní jednotlivé členy týmu a oddělují je od jejich kolegů. Při strastiplné cestě napříč pyramidou vyjde najevo strašlivá pravda: podzemní chrám obývají predátoři, kteří drží v zajetí živou vetřelčí královnu. Ta ve stoletých intervalech klade vajíčka, z nichž se líhnou vetřelci, jejichž vybíjením mladí predátorští válečníci absolvují zkoušku dospělosti. Expedice tak přichází přímo do války mezi vetřelci a predátory. Dostane šanci zůstat jen nezúčastněným pozorovatelem? Postavu miliardáře Charlese Bishopa Weylanda scenáristé napsali pro herce Lance Henriksena, který hrál ve filmech Vetřelci a Vetřelec 3. Filmem Vetřelec vs. Predátor si režisér Paul W. S. Anderson, jeden z největších fanoušků filmů o Vetřelcích a Predátorech, uskutečnil svůj sen. (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (926)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Harald Kloser: 1. 1904 ,2. Alien vs. Predator main theme ,3. Antarctica ,4. Bouvetoya Island ,5. Down the tunnel ,6. Hanging bodies ,7. Southern lights ,8. Predator space ship ,9. The pyramid ,10. Temple ,11. Dark world ,12. History of the world ,13. Alien fight ,14. I need this ,15. Weyland's end ,16. Alien queen ,17. Showdown 18. The end...or maybe not , ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Po druhém zhlédnutí jsem nucen svůj názor trochu změnit. Vetřelec vs. Predátor totiž není tak děsný film, jak jsem si myslel, určité zklamání a kvalitativní úpadek je tam vzhledem k předchozím dílům, dájí-li se tak původní Predátor s Vetřelcem nazvat - přeci jen znát. Možná, že jediným důvodem proč se mi tenhle snímek líbí je můj zvláštní vztah k Paulu W.S. Andersonovi. Narozdíl od ostatních jej nepovažuji za špatného filmaře, právě naopak, dokáže na velmi dobré úrovni pracovat s divákem při zachování relativně kvalitní podívané. Bylo to patrné již u Resident Evila. Celým filmem dýchá ta správná atmosféra, která diváka udržuje v napětí. Z celého snímku je též cítit Andersonova láska k původním filmům a zejména přehnaný respekt. Zároveň je jasně patrné, kterou rasu má P. W. S. Andersen radši, bohužel. Byl jsem nadšen zejména vysokou vizuální kvalitou díla, krom skvělých celků je tu brán zřetel i na detaily, zejména pak právě na Predátory a Vetřelce, kteří dostali mnohem slušivější úborek, samozřejmě při zachování všech průvků, na které jsme zvyklí. Horší je to už se scénářem, tady totiž film bohužel selhává. Máme tu totiž neuvěřitelně prostinký příběh, který zde působí jako velmi slabý bráška starších snímků. Ano, sice se jedná o akční horor, ale přeci jen by to chtělo něco jiného než stokrát viděnou variaci na partu lidí, která bojuje o přežití na místě, které se vydala prozkoumat. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Som nadšeným obdivovateľom snímkov "Alien" i "Predator". Votrelec aj predator sú kultové postavy sci-fi horrorového žánru. Dve obrovské ikony. Avšak obsadiť ich do spoločného filmu sa mi zdá až moc okato komerčné. Projekt "Alien vs. Predator" ma nijak zvlášť neoslovil. Radšej si predatora alebo votrelca pozrem v ich starých, dobrých sólo filmoch. Jedine z rešpektu ku týmto dvom vesmírnym zabijakom dávam hybridnému snímku "Alien vs. Predator" tri poslabšie hviezdičky. *** ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nebudu skrývat, že jsem měl vždy raději vetřelčí sérii a to překvapivě všechny díly. Ano, je v nich znát sestupná tendence, ale přese všechno měla každá epizoda svou úroveň. Samozřejmě jsem se těšil, jací budou moji oblíbení hrdinové a jak to těm predátorům pěkně natřou. Čekal jsem zklamání a také jsem se ho bohužel dočkal. Herní předloha se již stala legendou. Prach však brzy filmovou konverzi odstraní z lidského povědomí a zařadí se po bok Wing Commanderu a Mortal Kombat 2. Alespoň doufám. Čeká vás sprška nelogičností a trapností a to ještě vůbec nevypichuji trapný závěr ála Godzilla, Aligátor, Jezero nebo třeba další milióny americký béček. Po půl hvězdičce dávám za triky, efektní souboj mezi hlavními hrdiny a za poměrné absentování nudy. Rád ale zaokrouhluji dolů, a tak dávám moc pěknou jednu hvězdičku :) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu jsem se celý život vyhýbala jako čert kříži, protože mi tahle sci-fi tématika nic moc neříká. Včera jsem ale přepínala programy a nakonec podlehla. Rozhodně to není tak špatné, jak jsem čekala, docela mile to překvapilo, ale pořád to byla strašná ptákovina. Jen menší, než za jakou jsem ji měla:) Nejlepší je asi část, kdy hlavní hrdinka zjistí, že celý masakr byl vlastně zbytečný, protože stačilo predátorovi říct "Nepřítel mého nepřítele je můj přítel":))).Na konci jsem se přistihla, že na obrazovku koukám s otevřenou pusou.Na jedno shlédnutí to je zkrátka docela dobré,pomineme-li otřesný scénář,který tomu dával fakt korunu. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (57)

  • Většina filmu se odehrává ve tmě. (ČSFD)
  • Společnost Weyland Industries je předchůdcem korporace Weyland-Yutani, která v sérii filmů Vetřelec neustále usiluje o zachování nebezpečných nestvůr. (Danny F.)
  • V roce 2004 vznikl na motivy snímku román, který se od něj ovšem značně liší. Rozdíly oproti filmu (část 3):
    - Boj mezi Celticem a Gridem je kratší a méně intenzivní a končí jinak: namísto aby Grid Celtica překvapil, když se vymaní ze sítě, se Celtic očividně vzdává Gridovi a dovoluje mu ho zabít.
    - Weylandova smrt je také jiná. Když zaútočí na Scara provizorním plamenem, ve skutečnosti se mu podaří zapálit predátora a Scar řve bolestí. Navzdory tomu Scar bodne Weylanda svým zápěstím jako ve filmu, než ho vtáhne do ohně a spálí ho. Weylandův inhalátor poté exploduje, ale Scar výbuch přežije.
    - Scar se označí prstem zesnulého Dronea, ne Facehuggera. Poté, co tak učiní, dostane své jméno od Alexy a je jediným Predátorem v knize, který má být pojmenován.
    - Když Alexa a Sebastian diskutují o tom, jak predátoři dříve navštívili Zemi, aby zde lovili, Alexa zmiňuje nevysvětlitelnou jadernou explozi (Vela Incident), která se odehrála na Bouvetském ostrově v roce 1979 - za důsledky byly zodpovědní Predátoři. Toto je založeno na skutečné události, která zůstává nevyřešena (ačkoli ve skutečnosti k této explozi nedošlo na Bouvet Island, ale poblíž Ostrovů prince Edwarda, které jsou vzdálené více než 1 500 mil). Zatímco příčina detonace nebyla nikdy definitivně zjištěna, předpokládá se, že se jednalo o test jaderných zbraní provedený Jihoafrickou republikou nebo Izraelem.
    - Dva další predátoři v knize jsou zabiti při hledání mrtvých žoldáků Stone a Basse. První je napaden, pak zvednut vetřelcem pomocí ocasu a nakonec roztržen. Druhý pak zapojí vetřelce do krátkého boje – v jednu chvíli zabije skákajícího facehuggera pomocí smart discu, podobně jako Scar ve filmu – ale je vážně zraněn, když mu vetřelec vytrhne z nohy kus masa. Predátor je přemožen a připnut k podlaze a objeví se Grid, drží predátorovu hlavu, zatímco se na jeho tvář přichytí facehugger.
    - Grid je označován jako alfa-vetřelec a je popisován jako fyzicky větší než ti ostatní.
    - Poté, co Miller zastřelí facehuggera, zakřičí: „Jedna nula pro Beakers.“ Tato scéna byla natočena, ale nepoužita.
    - Poté, co se Scar označí, zmrzačí mrtvého vetřelce a vezme si jeho vnitřní čelist jako trofej.
    - Když Alexa a Sebastian snaží přeskočit propast, žádný z nich jí nepřekoná a oba skončí tak, že visí na okraji. Poté musí bojovat se třemi facehuggery, zatímco visí nad propastí.
    - Zatímco Alexa bojuje se svým prvním vetřelcem, Grid se znovu objeví a napadne Scara. Oba se zapojí do zdlouhavého a brutálního souboje, který končí, když je Grid pohřben pod padajícím zdivem. Přichází několik dalších vetřelců a pokouší se Grida vykopat, ale Scar je odežene pomocí svého Plazmacasteru.
    - Scar je schopen manipulovat s pyramidovou stěnou, posouvající se pomocí hieroglyfické klávesnice na zdi a tuto schopnost používá k utěsnění dveří.
    - Román odhaluje, že síť, kterou nosí predátoři na svém těle, je zdrojem tepla a že je důležitá při regulaci jejich tělesné teploty.
    - Při rozebírání vetřelecké mrtvoly se Scar dotkne mozku stvoření a to způsobí, že se jeho paže pohne směrem k Alexe, což je čin, který interpretuje jako vtip. Podobná scéna byla přidána k Unrated Edition filmu, ale s vetřeleckou vnitřní čelistí plnící roli paže.
    - Scar používá ke komunikaci s nahrávkami Alexin hlas.
    - Namísto pouhého štítu a oštěpu Alexa nosí kompletnější brnění včetně přilby.
    - Scar obětuje několik kusů vetřelčího brnění, aby nahradil své vlastní, poškozené kyselinou.
    - Když Alexa a Scar uprchnou z pyramidy, objeví se predátor, který byl impregnován dříve. Začne se z něj drát vetřelec, ale Scar oba zabije svým plazmacasterem.
    - Grid znovu zaútočí na Scara v ledovém tunelu.
    - Když Scar dosáhne povrchu, uvidí královnu a její hordu, jak se za nimi blíží tunelem.
    - Grid dosáhne povrchu ještě před výbuchem, ale je zabit, když výbuch vystřelí tunelem a odhodí mimozemšťany. Toto bylo natočeno, ale změněno tak, aby byl Grid zabit pod zemí.
    - Když železná nádrž přepadne přes útes, neprorazí okamžitě silný led. Královna se zotaví a připraví se na útok na Alexu. Právě se připravuje k útoku, když se led prolomí. (Jan.Kanak)

Související novinky

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama