Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přestože je po mozkové mrtvici od roku 1985 paralyzován, čas od času se italský režisérský mistr Antonioni vrací za filmovou kameru. Povídkový snímek Eros je už druhý projekt, na němž přijali spoluúčast další režiséři - podobně jako v roce 1995, kdy psychologický snímek Za mraky (1995) s Antonionim spolurežíroval Wim Wenders. V povídce Ruka se Wong Kar-wai zabývá svým utkvělým tématem osamělosti muže pohlceného milostnou vášní: v Hongkongu roku 1963 propadne mladý krejčí Chang osudovému citu k prostitutce. V povídce Equilibrium se Steven Soderbergh vrací do New Yorku roku 1955 příběhem o psychiatrovi, jeho neurotickém klientovi a erotizující vidině krásné ženy. Povídka Nebezpečný vývoj událostí rozehrává příběh muže, jehož dovolenou s manželkou v toskánském letovisku naruší přítomnost jiné ženy. Tři povídky jsou poctou velkému filmaři Antonionimu i jeho vlastním holdem tématům lásky, sexu a touhy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

Piškotka odpad!

všechny recenze uživatele

Všechny 3 povídky o ničem. První vyloženě prvoplánová, druhá hloupá a třetí postrádala pregnantní pointu. Ani krásná hudba a výtvarné motivy to nevyrovnaly ani k jedné hvězdě. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

První povídka se nesla v duchu ať žije chaos a pokud možno co nejdelší záběry na nahá ženská těla a mininum dialogů - 30%, druhá povídka se nesla prozměnu v atmosféře - žádný děj, ale strašně moc dialogů a nejlépe absolutně o ničem 20%, jednoznačně nejlepší povídkou celého tohohle snímku je povídka třetí s názvem Ruka, dává smysl, má perfektní atmosféru, výborné herecké výkony a režiséra, který přemýšlí. 80% Vzato ale celkově jako soubor povídek, který nelze od sebe oddělit, pak bohužel 40%. ()

isla 

všechny recenze uživatele

najkrajsie na celom filme bola pesnicka od caetana velosu pri kresbach lorenza mattottiho(ano,hladala som to hodinu)...okrem toho to ako jediny zvladol wong kar-wai.pri nom jedinom som mala pocit,ze este nezabudol o com chcel tocit... ()

reaper 

všechny recenze uživatele

První snímek naprosto otřesný, druhý pro změnu nudný a zbytečně dlouhý a na ten třetí je člověk už tak v prdeli, že to ani jeho kvalita nezachrání. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Nevím, kdo mě z těch tří borců nudil víc, ale v MF měli pravdu. Jedni (nároční diváci) to budou nejspíš milovat, druzí (normální lidi) to bude nudit. Mě to zatraceně nudilo. ()

analog 

všechny recenze uživatele

celkovo to u mna neobstoji ako celok.kazda poviedka je zanrovo a formalne uplne inde a to na ukor fimu.ruka mala byt samostatny film-suhlasim.antonioni mi vyhovoval najviac, dialogy som nevnimal-ze to tocil 92-rocny starec po mozgovej prihode?klobuk dole ! nemam problem predstavit si zastup dnesnych uspesnych tridsiatnikov,co mu nesiahaju ani po clenky.iste,ze ma to najlepsie za sebou,ale stale je to ten pomalý,volne unasajuci sa,tichy antonioni.stredna poviedka-trosku neslane,ale inak v pohode. musim sa opakovat:skoda,ze film nemal jednotnu atmosferu ako za mrakmi.za kultivovanost davam**** ()

Dan 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jde Antonioniho povídka pochopit. Mé aspirace tak vysoko nesahají. Vnímám ji jako sled obrazů. Rád bych se kochal jejich estetikou, ale úplně mi to nejde. Zaráží mě nepřiměřené množství obrazů obnažených ženských těl, které jsou obnažené jen proto, aby se to mohlo nazývat "erotická povídka". Trocha zahalenosti a tajemství by každopádně prospěla. Na Soderberghově povídce mě zaujala její poměrně vtipná pointa. Pro ni však veškeré jemně ztvárněné erotično nebylo ani tolik zapotřebí... Musím souhlasit se spoustou komentujících, že Kar-wai Wong a jeho povídka jsou vrcholem celého triptychu. Příběh je sice poměrně předvídatelný, ale úžasně prokreslený, strhující svou atmosférou... ()

dEstr0y3r 

všechny recenze uživatele

Antonioni = nudný nesmysl hrající si na něco co není, Soderbergh = hmm no nevím, Kar-wai Wong = ač není můj oblíbenec, tato povídka se mi líbila asi nejvíc celkově jen průměr ()

Prankster 

všechny recenze uživatele

V jednom ze tří příběhů jezdilo fakt pěkné masserati - tak za něj ta jedna hvězda, jinak to byla ukrutná nuda a ztráta času... ()

NoIdentity 

všechny recenze uživatele

Nebezpečný vývoj mi přišel jako 100% odpad! Díkybohu, že přišly další dvě povídky jinak bych hodnotil historicky poprvé a naprosto bez milosti jako totální odpad. A díkybohu, že jsem na tento fakt přišel včas, jinak bych totiž po pár minutách televizi vypnul... A tím bych se ochudil o **** Equilibrium a ***** Ruku, které dávám plný počet hlavně kvůli nádherně zádumčivému konci, který jsem skutečně prožil a procítil až do dna... Myslím, že bez úvodní exhibice by byl snímek o mnoho lepší. ()

Reklama

Reklama