Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přestože je po mozkové mrtvici od roku 1985 paralyzován, čas od času se italský režisérský mistr Antonioni vrací za filmovou kameru. Povídkový snímek Eros je už druhý projekt, na němž přijali spoluúčast další režiséři - podobně jako v roce 1995, kdy psychologický snímek Za mraky (1995) s Antonionim spolurežíroval Wim Wenders. V povídce Ruka se Wong Kar-wai zabývá svým utkvělým tématem osamělosti muže pohlceného milostnou vášní: v Hongkongu roku 1963 propadne mladý krejčí Chang osudovému citu k prostitutce. V povídce Equilibrium se Steven Soderbergh vrací do New Yorku roku 1955 příběhem o psychiatrovi, jeho neurotickém klientovi a erotizující vidině krásné ženy. Povídka Nebezpečný vývoj událostí rozehrává příběh muže, jehož dovolenou s manželkou v toskánském letovisku naruší přítomnost jiné ženy. Tři povídky jsou poctou velkému filmaři Antonionimu i jeho vlastním holdem tématům lásky, sexu a touhy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

Devilskitten 

všechny recenze uživatele

Film jako takový má hrozně zmatený děj, chvílemi jsem se v tom ztrácela. Jediné plus byly dobré herecké výkony, jinak mě film nijak zvlášť nezaujal. Za film 2* přidávám 1* navíc jen díky hercům. ()

sahier 

všechny recenze uživatele

Ruka ***** Equilibrum *** Nebezpečný vývoj udalosti  **  Krásna sprievodná skladba spájajúca jednotlivé poviedky  a výtvarné spracovanie celého diela v jeden komplet ***** ()

Estemax 

všechny recenze uživatele

Poviedky ako žáner majú obrovskú silu. Svojím rozsahom otvárajú nedopovedané. Erotika je najmä o fantázii. A fantazijné toto dielo nepochybne je. Najslabšou je podľa mňa druhá poviedka v poradí, aj keď jej záver ma milo prekvapil. Keby prvá poviedka neprezradila až príliš a tým Erosovu fantáziu značne naštrbila, bola by tretej skoro rovnocennou a hodnotenie by sa jednou hviezdou priblížilo k nebu. Takto sa „Ruke“ rovnať ani zďaleka nemôže. Jej temné až tajomné prevedenie v spojení s posadnutosťou vo všeobecnosti a vášňou v pravom slova zmysle, by sa Erosovi určite páčila.. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Z počátku jsem byl rozčarován, co to za hloupost natočil Antonioni. Po čase se mi to začalo v hlavě rozemílat a když film šel dál, bylo to stále lepší. V první povídce od Antonioniho je především krása vizuální (pěkné auto, ženy, krajina a příroda) doplněné výborným zvukem. Druhá povídka Rovnováha od Soderbergha je spíš humorná, naopak poslední povídka ruka od Kar-wai Wong je spíš smutná. Vše podbarveno pěknou hudbou a zajímavě spojeno (i když ty spoje mohly být kratší). Hodnotím po řadě 60%, 65% a 70%, ale jako celek dávám 80%. ()

+sfinx+ 

všechny recenze uživatele

Divný - to je asi nejvhodnější slovo pro stručné hodnocení tohoto třídílného, nesouvisejícího pokusu bez myšlenky. Rozhádaný chlápek se svojí ženou si zajdou do restaurace. Jemu chybí sex, jí chybí podprsenka (nic proti, to bylo to jediné, co film oživilo). Chlap si zajde za jinou - jak to tak ve Francii chodí, tak stačí zaklepat a ženská se svlékne bez přemlouvání. Ona to řeší tím, že běhá po pláži a když konečně dojde na nejzajímavější část příběhu, tak konec. Druhý příběh nestojí za zmínku vůbec a třetí (s přivřením všech očí) táhne hodnocení mírně nahoru (lépe řečeno - vyhrabává film z odpadu). ()

Reklama

Reklama