Reklama

Reklama

Podivný zločin

  • Česko Cena touhy (více)

Obsahy(1)

Tajemný spisovatel Daniel Boltanski (Daniel Auteuil) má dvě vášně: přikládá velkou cenu anonymitě a píše pouze pod pseudonymem Serge Novak. Kromě toho si ještě přes stálou lásku ke své choti Nicolettě (Greta Scacchi) nedokáže odpustit občasné aférky s mnohem mladšími ženami. Na cestě na svatbu svého nevlastního syna Fabrizia (Giorgio Lupano) podlehne zase jednou pokušení, tentokrát v postavě svůdné modelky Mily (Anna Mouglalis). Když příští den při obřadu uvidí nevěstu, nevěří svým očím, jedná se totiž právě o Milu... (Pohrobek)

(více)

Recenze (15)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama, jež se brzy rozvětví; a k jiskřícímu vztahu mezi tchánem a snachou přibude i složitější a retrospektivní zápletka. Trochu thriller a v každém případě celkem vydařená žánrová směs. Daniel Auteuil je vynikající i v roli milovníka středního věku a příběh vyloženě táhne. Spojení zkušeného hereckého matadora a neokoukané krásky (Anna Mouglalis) také vyšlo na jedničku. Diskutovat by se dalo snad jen o vhodnosti, respektive koncepci erotických scén, jimiž film nešetří. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to je takzvaný film na hraně, kdy váhám. Opět jeden z nezávislých filmů a nejsem si jistá, jestli si se svým scénářem Roberto poradil úplně nejlíp. Na konci jsem tak trochu tápala, ale nicméně to byl zajímavý počin a já jsem od obrazovky neodbíhala, jak to mám někdy ve zvyku u nezáživných filmů, tak na něm něco určitě bude. Tahounem celého příběhu byl můj oblíbený Daniel Auteuil a já doufám, že jako milovníka ho už neuvidím, protože to je opravdu to jediné, co mu moc alespoň v tomhle případě nesedlo. Takže dneska sice s odřenýma ušima, ale tu čtyřku dám. A díky za nádhernou hudbu Ludovica Einaudiho ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Zbytečné a podivně zpracované erotické scény přibližují tento film snímku Posedlost. Naštěstí je Auteuil takový herec, že mě dokázal přesvědčit, že je erotickým snem všech mladých dívek. Jenže Auteilovo herectví je jediným pořádným kladem snímku. Příběh je podivně zamotaný s mnoha zbytečnými odbočkami. A kdo projde jeho spletí, musí se divit, proč se coural tak složitě. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem měl pocit, že se dívám na béčkové televizní krimi s amatérskými, lehce erotickými scénami. Zápletka byla zbytečně komplikovaná a překombinovaná. Auteuil je opravdu univerzál, ale role milovníků mu dle mého mínění sedí nejméně. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Arpeggiované akordy a dvoutónové klavírní vyhrávky doprovází obrázky z Capri, Ženevy, Krakova a vytváří melancholickou atmosféru. Je to takový ten festivalový film co se tváří artově a přitom má základní problém záživným způsobem převykládat překombinovaný děj s nadbytečnou erotikou. Daniel Auteuil je jako polsko-francouzský spisovatel uvěřitelný, jako jeho postelový ekvivalent už překvapivě o poznání méně. Proti nepřeloženým polským dialogům, kterým jsem nerozuměl zahajuji protestní spánek! Produkce: Titti Film, Vega Film s podporou MiBACT ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Podivný film o podivném zločinu a zda-li to byl ve skutečnosti zločin, je diskutabilní.. Příběh úspěšného spisovatele je vyprávěn způsobem, který mi nerezonuje, nahoty a milostných scén je tu tak na tři běžné filmy a sexuální apetit Mily srovnatelný s nymfomankou a ani ta překombinovanost mi zcela nesedla, způsobila můj nezájem o rozuzlení.. Za kladný přínos považuji filmový pár Daniel Auteuil - Greta Scacchi, ti dva se mi moc líbili, ladilo jim to spolu.. ()

Kity162 

všechny recenze uživatele

Dala bych i 4 hvězdy, protože mě to od začátku bavilo a ty sexuální scény jsou moc pěkně natočený, ale abych pravdu řekla, tak moc nevím, o co tam jde. Nějak "přezvratováno", jeden dva zvraty dobrý, ale tohle? ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh tohoto snímku je zajímavý svým námětem, který bohužel může být pro mnohé velice těžkopádný. Silný scénář však předčí očekávání. Milostný příběh o náhodném vzplanutí, které vynese více problémů, než je zdrávo a které může značně uškodit má své kouzlo i jisté sympatie. Daniel Auteuil i zde potvrdil své vyjímečné herecké schopnosti. Francouzští tvůrci byli vždy na zpracování takovéhoto žánru mistři a že je můza neopustila dokázali i nyní. ()

altaica 

všechny recenze uživatele

PRO MUŽE:Úspěšný spisovatel schovaný za pseudonym, dokonalé inkognito. Krásná, mladá žena. Takový ten typ, co vám vyrve srdce z těla, ze zvědavosti ho rozpitvá a ještě se diví, že jste mrtvolně bledý. Být oddaný vlastní ženě a zároveň podléhat v pravidelných intervalech své touze přefiknout všechny zajíčky, co vám zkříží cestu, je poměrně náročný způsob života na psychiku. Moc se nestarat o život nevlastního syna je podle Francouzů celkem acceptable, ovšem vyšoustat cestou na jeho svatbu téměř duši z jeho nastávající, už je přece jen poněkud faux pas. Navíc, když setkání zanechá hluboký dojem v mladé paní, je nastřádáno na slušně velký průser. Mladá paní šuká jak stepní veverka s novomanželem tak, že to stimuluje i tchýni. S tchánem je také velmi šikovná a co by to byla za dámu, kdyby k tomu neměla ještě jedno lesbické lízátko. Po 20 minutách, kdy měl děj spád i super pointu, takže typický příběh pro Bakaláře, se to fest rozvolní, až rozplizne. Navrch vztahy mezi postavami připomínají scénář béčkového soft porna ze sedmdesátých let, taková novější Emanuela. Trocha kriminální zápletky, trocha úkroků stranou do jiných žánrů a hodně spletených i rozplétaných příběhových nitek. Chlapi, pro nás nic moc.         PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE:Madame, neustále se potvrzuje, že manželů a partnerů za celý život můžete mít několik, ale anonymní sex je prostě jen jeden!! Drobným nedostatkem je, když zmizí ona anonymita a pokud možno v nejnevhodnějším místě a čase a s úplně nevhodnými lidmi. Daniel Auteuil drží tento film nad vodou od záčátku až do konce. Erupce emocí, které vypjatá situace přináší jsou kalištěm každého milovníka psychologických dramat. Vám by se to, Madam a hošíci, mohlo líbit.. Mnohovrstevnaté charaktery hlavních postav spolu s jejich duševními pochody a pomalým dozráváním dramatické zápletk, jsou, dle mého, to pravé ořechové pro vás. ()

subic 

všechny recenze uživatele

CENA TOUHY, pod tím názvem byl odvysílán v českých televizích s českým dabingem. Daniel Auteuil tentokrát jako zámožný spisovatel píšící pod speudonymem v roli milovníka středního věku. Mít za milenku dceru nevlastního syna, to asi není úplně košer. ()

Alkakajda 

všechny recenze uživatele

Zápletka je překombinovaná / nevěrohodná a Anna Mouglalis měla děsivej drn, což je dost strašný vzhledem k tomu, že film je z roku 2004 :-). ()

Reklama

Reklama