Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Phil Gaines (Burt Reynolds) z Los Angeles, žijící s exkluzivní prostitutkou Nicole (Catherine Deneuve), dostane k vyšetření případ sebevraždy mladé ženy, striptérky Glorie (Colleen Brennan), v němž se zdá být všechno jasné. Její rodiče však upozorňují na některé okolnosti, které nenasvědčují sebevraždě. Otec Glorie (Ben Johnson), veterán z korejské války, nepřijímá závěry policie a pokouší se najít pravdu. Nitky se začínají sbíhat u velmi vlivného muže…
Dramatický příběh podle novely Steva Shagana se sociálně kritickým podtextem. Vliv literární drsné školy detektivky lze v tomto filmu vysledovat už ve scénáři i celkovém vyznění filmu. (šubelinka)

(více)

Recenze (7)

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě solidní film, který svůj potenciál rozmělnil ve velkém množství postav a zbytečných dějových odboček. Kdyby to někdo z dvou hodin sestříhal na 90 minut, udělal by tomu filmu velkou službu. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Takový ten pokus o vážnou sociálně angažovanou krimi, která se tváří, že jde na dřeň věci, ale přitom klouže po povrchu ve stylu bulvárních křiklavých titulků. Reynolds s Deneuve vyfasovali ve scénáři kýčovité melodrama, u kterého od začátku víte, jak dopadne. Ovšem, že to scénárista vyřeší tím nejprimitivnějším způsobem (takovým deus ex machina) bez návaznosti na příběh, to jsem nečekal. Jinak je film dost zdlouhavý a bez tempa.  Ale chápu, že i v 70. letech bylo těžké natočit film o sexu přímočaře, a že se to muselo hodně okecávat. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Po tomhle filmu bych ani neštěkl, kdyby to nebylo v prvním dabingu od Fronkové s Jirkou Bartoškou. Sedmdesátkový look je prostě nejsilnější, filmy z téhle dekády poznáte podle hudby, aut a amerických dálnic, po kterých se prohání. Parádní záležitost, které nechybí padouch (Ilja Prachař na hrad), policejní parťák (Jiří Novotný) a krásná žena Deneuve/Krbová. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jak pise dobre dopitak, ten 70s drajv je vidno na kilometre, aj hudba ... proste ciry produkt 70. rokov. Nijak vyrazny, narazia nan len ludia, ktori sa miesto filmovej teorie venuju skor filmovej prax : 66 % ()

Denny 

všechny recenze uživatele

Úspěch filmu Nejdelší yard se pokusili zopakovat reřisér a herec, ale výsledek je slabší, i přes dobré herecké výkony hlavních představitelů. ()

Galerie (63)

Reklama

Reklama