Reklama

Reklama

Karlík a továrna na čokoládu

  • USA Charlie and the Chocolate Factory (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Karlík Bucket žije se svými rodiči a prarodiči v polorozpadlém domku. Jsou chudí, ale milují se a nedali by jeden na druhého dopustit. Nedaleko se nachází obří továrna na čokoládu, kde kdysi Karlíkův děda pracoval a poznal osobně samotného majitele Willyho Wonku. Karlík, který miluje čokoládu má sen se do továrny jednou podívat, ale to se zdá celkem nemožné až do té doby, kdy Willy Wonka vyhlásí soutěž, jejíž pět dětských vítězů z celého světa bude moct strávit jeden den v továrně. Stačí jen v jedné z čokolád najít zlatý kupon... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 308)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vizuálne úžasné, Johnny skvelý, pesničky super. Ale zhruba v polovici ma tá opakujúca sa schéma "potrestali sme dieťa, dali morálne ponaučenie, Danny zaspieval a ide sa ďalej" začala nudiť. Nakoniec z toho zostal film, ktorý som nikdy nezatúžil vidieť druhý raz. U mňa jeden z tých slabších Burtonov... ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Film tak snivý a kouzelný, jako Střihoruký Edward, s tak zajímavým příběhem a poselstvím, jako Velká ryba a tak krásně vizuálně a atmosfericky zvládnutý jako Batman (i když samozřejmě v naprosto odlišném duchu). Všechny charaktery postav ve filmu vystupujících jsou dovedeny do naprostého extrému, ale tyto karikatury nepůsobí směšně ani trapně, ale naopak do příběhu krásně zapadají. Kapitolou samotnou pro sebe je vizuální a hudební stránka. Kulisy jsou ohromně kýčovité a účelné, ale toto má svůj smysl a opět do do filmu patří. A hudba a písničky Dannyho Elfmana jsou úchvatné, kdyby nebyly nazpívány hlasy Umpa-lumpů, mohly by vévodit světovým hitparádám. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Ach jo, Time i ty kujóne... Ty nám holt nedáš pokoj, co??? Hnusná to závislost... ujíždět na Burtonovi... :-)) Karlík je dílo na druhé podání!!!! Poprvé kroutíte hlavou a říkáte si: "Ten Burton se snad zbláznil! Co to je? Na to mám nechat koukat děti? No ani náhodou!!!" Podruhé zjistíte, že si pobrukujete znělku Willy Wonka a mezitím Vám děcka vyskládají z LEGO kostek celou podlahu a hrají si na čoko factory a že to ten Burton myslel vážně... Prásk a jste jeho... Já jo a junioři taky.... a z dětského pokoje je čokoládová továrna, doslova... ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ niekto vyčítal Veľkej rybe jej „neburtonskosť“, tak v prípade Karlíka to vôbec nehrozí. Burtonova pečiatka búcha po filmových okienkach od prvého do posledného záberu. Či ide o dizajn stavieb (na pokrivené domy si Burton môže požiadať o trademark), farebnosť scén alebo výber hercov, ktorí sú neobyčajne burtonovsky škaredí a zároveň neuveriteľne sympatickí. Kto iný „skrášli“ Helenu Bonham Carter žltými zubami a Johnny Deppa zas umelými belostnými tesákmi. Na čom som sa veľmi bavil bolo aj to, že polovica detí vyzerá ako vzor árijcov, tie modré oči sú skrátka neprehliadnuteľné. Musím takisto pochváliť ako sa Burton (i deti) popasovali s jednotlivými charaktermi postáv, ktoré sú úžasne uletené, skrátka povedané , pri ich predstavovaní som sa od smiechu temer váľaľ pod sedadlom. Karlík je skrátka film s veľkým F, ktorý nepokazil ani dabing (Hogun, môžeš ľutovať :-) ) na ktorom nenachádzam jedinú jednu chybu. Johnny Depp v jednom rozhovore povedal, že ho nezaujíma ako film ohodnotia kritici, ale ako ho ohodnotia jeho vlastné deti. Myslím, že deti budú z jeho šibnutej kreácie úplne nadšené, takže môže byť spokojný. Tim Burton zas v jednom rozhovore povedal, že po karlíkovi má chuť natočiť horor alebo poriadne porno....každopádne ktorúkoľvek z týchto možností budem očakávať s nadšením. Kto má naozaj rád film, nemôže tomuto filmu dať iné ako absolútne hodnotenie. 10/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

již úvodní titulky nenechají nikoho na pochybách, že bude následovat něco vyjímečného! příběh o karlíkovi, který nebyl ani silnější, ani chytřejší než ostatní a přesto se od ostatních lišil. třeba tím, že bydlel v ,,krásným" domě s malebnou zahrádkou. T.B. je génius! jeho nádherné obrazy jsou k mání celý film a,, svým" pohledem nám zobrazuje všechno a všechny. TA FANTASTICKÁ ,,SKROMNÁ" TOVÁRNA ! a J.DEEP? co myslíte? to by bylo na dlouhé povídání. proto raději vezměte za ruce své děti, pohodlně se usaďte a nechte na sebe působit štěstí, chytrost, lásku ..... to vše zabalené do geniálního obalu! ()

Galerie (185)

Zajímavosti (83)

  • Během celého filmu najdete několik scén, v nichž můžeme v odrazu něčích brýlí vidět členy štábu. Nejvíce je to zřejmé ve scéně v televizní místnosti. (LoLaa)

Související novinky

Chalamet bude Willy Wonka

Chalamet bude Willy Wonka

25.05.2021

Hvězda filmů Dej mi své jméno a Duna Timothée Chalamet získal po předchozích spekulacích hlavní roli v nadcházejícím prequelovém filmu o Willy Wonkovi. Snímek od studia Warner Bros. pojmenovaný… (více)

Willy Wonka se dočká prequelu

Willy Wonka se dočká prequelu

20.01.2021

Studio Warner Bros. oznámilo chystaný prequel Karlíka a továrny na čokoládu jednoduše pojmenovaný Wonka na 17. března roku 2023. Bude se tak jednat o prequel vyprávějící origin postavy Willyho Wonky,… (více)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (více)

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama