Reklama

Reklama

Karlík a továrna na čokoládu

  • USA Charlie and the Chocolate Factory (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Karlík Bucket žije se svými rodiči a prarodiči v polorozpadlém domku. Jsou chudí, ale milují se a nedali by jeden na druhého dopustit. Nedaleko se nachází obří továrna na čokoládu, kde kdysi Karlíkův děda pracoval a poznal osobně samotného majitele Willyho Wonku. Karlík, který miluje čokoládu má sen se do továrny jednou podívat, ale to se zdá celkem nemožné až do té doby, kdy Willy Wonka vyhlásí soutěž, jejíž pět dětských vítězů z celého světa bude moct strávit jeden den v továrně. Stačí jen v jedné z čokolád najít zlatý kupon... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 307)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělý film nadupaný k prasknutí skvělými nápady a tou dobře známou Burtonovskou režií. Johnny Depp si to nehorázně dává, předvádí asi 3 miliardy hereckejch výrazů a je snad ještě víc crazy, než Jim Carrey v "Řadě nešťastných příhod" a to už je co říct. Dále musím vyzdvihnout hudbu, protože ta je skvělá. Film sice nemá občas takové tempo jaké by bylo třeba, ale Umpa-Lumpové co čuměj v telce na Kubrickovu "2001 Vesmírnou Odysseu" vám to vynahradí. Jo a ještě je tam skvělá parodie na "Psycho." ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhé době film, z kterého fantazie tvůrců tryská plným proudem! Připadal jsem si zase jako desetileté děcko, nevěřícně zíral s otevřenou pusou a smál se z plných plic. Pro všechny milovníky čokolády, Tima Burtona, Johnnyho Deppa a lehce šílených komedií povinnost. Škoda cokoliv dodávat, určitě to bude jeden z nejlepších snímků roku 2005. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Absolutně čistá filmová radost. Tim Burton je jedním z nejoriginálnějších režisérů v historii Hollywoodu a v Karlíkovi to opět dokazuje. Jestli jsem o původní verzi z roku 1971 napsal, že je plná barev, tak netuším, jak popsat tento rodinný skvost, ve kterém coby pan Wonka tentokráte září Johnny Depp (skvělý je i Deep Roy z Nekonečného příběhu, zde jako Umpa-Lumpa anebo Christopher Lee coby Wonka senior). Nápadité, vizuálně naprosto dokonalé, milé, vtipné, lepší originálu. A ty odkazy na slavné filmy jako 2001: Vesmírná odysea, Ben Hur či Psycho, jsou povedené. Jedinečná zábava, film má být především fantazií a tady to stoprocentně sedí. Takhle to má vypadat. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Film tak snivý a kouzelný, jako Střihoruký Edward, s tak zajímavým příběhem a poselstvím, jako Velká ryba a tak krásně vizuálně a atmosfericky zvládnutý jako Batman (i když samozřejmě v naprosto odlišném duchu). Všechny charaktery postav ve filmu vystupujících jsou dovedeny do naprostého extrému, ale tyto karikatury nepůsobí směšně ani trapně, ale naopak do příběhu krásně zapadají. Kapitolou samotnou pro sebe je vizuální a hudební stránka. Kulisy jsou ohromně kýčovité a účelné, ale toto má svůj smysl a opět do do filmu patří. A hudba a písničky Dannyho Elfmana jsou úchvatné, kdyby nebyly nazpívány hlasy Umpa-lumpů, mohly by vévodit světovým hitparádám. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Momentálně není na světě druhý takový člověk s TAKOVOU fantazií, jakou má Tim Burton. Na jeho film bych šla, i kdyby to byl dvouhodinový statický obrázek jeho rodiny. Vizuální pestrost a kouzelnost všech Burtonových filmů je zcela geniální. A když ty filmy natočí se svým alter egem, Johnnym Deppem, není již potřeba více. Sice mi u "Karlíka" maličko vadilo morální ponaučení na závěr, ale to prostě nemohlo nic změnit na tom, že jsem zase nevěděla, kam dřív s očima a Deppova kreace je zas dalším lístkem na oscarový ceremoniál. K tomu všemu jako třešnička na dortu skvělí dětští představitelé. No klobouk dolů, Time ! ()

Galerie (185)

Zajímavosti (83)

Související novinky

Chalamet bude Willy Wonka

Chalamet bude Willy Wonka

25.05.2021

Hvězda filmů Dej mi své jméno a Duna Timothée Chalamet získal po předchozích spekulacích hlavní roli v nadcházejícím prequelovém filmu o Willy Wonkovi. Snímek od studia Warner Bros. pojmenovaný… (více)

Willy Wonka se dočká prequelu

Willy Wonka se dočká prequelu

20.01.2021

Studio Warner Bros. oznámilo chystaný prequel Karlíka a továrny na čokoládu jednoduše pojmenovaný Wonka na 17. března roku 2023. Bude se tak jednat o prequel vyprávějící origin postavy Willyho Wonky,… (více)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (více)

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama