Reklama

Reklama

Karlík a továrna na čokoládu

  • USA Charlie and the Chocolate Factory (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Karlík Bucket žije se svými rodiči a prarodiči v polorozpadlém domku. Jsou chudí, ale milují se a nedali by jeden na druhého dopustit. Nedaleko se nachází obří továrna na čokoládu, kde kdysi Karlíkův děda pracoval a poznal osobně samotného majitele Willyho Wonku. Karlík, který miluje čokoládu má sen se do továrny jednou podívat, ale to se zdá celkem nemožné až do té doby, kdy Willy Wonka vyhlásí soutěž, jejíž pět dětských vítězů z celého světa bude moct strávit jeden den v továrně. Stačí jen v jedné z čokolád najít zlatý kupon... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 309)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $206,459,076Tržby Celosvetovo $474,968,763║ Uletené to je a dosť ale skutočné čaro príbehu príde až samým záverom, ostatok je na vážkach znesiteľnosti a zábavnosti, takže len priemer. /videl v kine: 55%/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kam se na tento film hrabe originál. Samozřejmě drzost nemá obdoby a to je možná jeden z hlavních rozdílů mezi přespříliš přeslazeným originálem. Johnny Depp samozřejmě tomu všemu dodává na geniálnosti. Ačkoliv to se dalo čekat. Hraje si s divákem, jako myš s kočkou a podporováno fantastickým hudebním podtextem Dannyho Elfmana vše vypadá na klasickou Burtonovku a taky tomu tak je. Nevím jak je to možná, ale právě Tim Burton tu atmosféru má jedinečnou a geniální. Tak jako má David Lynch punc deprese a nechápavosti. Tim Burton má copyright na zvláštnost a temnotu podporovanou špetkou legrace zamíchanou v kotli plném síly postav, které jsou napsané naprosto bravůrně, praštěně a chytlavě. Tento film, ale je přecijenom trochu více dětský a pro děti než, aby se v něm objevilo více mystičnosti a duchařství, ale na druhou stranu to vůbec nevadí. Beztak je toto film, který se mu opět a naprosto dokonale vydařil. Takže je to vlastně jedno. --- Všechno v téhle místnosti je k jídlu. Dokonce i já jsem k jídlu, ale tomu se říká kanibalismus a většina společností to odsuzuje. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tim Burton ma opäť dostal. Tohto jeho projektu som sa trochu obával. Jednoduchá pointa výchovného príbehu sa mi zdala nezaujímavá. Avšak! Burton to celé pojal svojským snovým spôsobom. Tie prostredia, tí hrdinovia, bizarne výstredný Willy Wonka, podivní malí Umpalumpovia, fantasy továreň, čokoládové vodopády, lietajúci sklenený výťah, uletené pesničky so zvláštnymi choreogarafiami, veverice,... skvelý farebný filmový trip. ***** ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tim Burton kašle na temnotu a daleko za hranicí kýče opulentní barevnosti vytváří dechberoucí svět vytvořený z těch (doslova) nejsladších ingrediencí. Maximálně práce s nadsázkou mu jdete naprosto skvěle a tak přehnaně patetický příběh o rodinné soudržnosti nepůsobí trapně, nýbrž mile. Excentrická herecká kreace Johnnyho Deppa je stejně tak zábavná jako malí Umpa-Lumpové, jejichž pěvecké kreace jsou možná trochu samoúčelné, ale co v tomto filmu není? Burton zde všechno tak nádherně přemrštil, až jsem mu to sežral i s navijákem. Ale chutnalo mi ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Trio Burton - Elfman - Depp dělá z tohoto snímku neotřelou typicky "burtonovsky" ujetou podívanou. Je to rodinný film, u kterého se ale směje spíše dospělá část publika, jelikož to Tim pojal... Prostě po svém. Jeden šílený nápad stíhá druhý, totální stylizace, k tomu Depp se svou kreací Wonky kdesi na pomezí Michaela Jacksona a Marylina Mansona a to vše doprovázeno naprosto ulítlou hudební složkou Danny Elfmana. Děj tu v zásadě není, je to spíše road-movie po pohádkové továrně kde krom Deppa, který na sebe strhává celou pozornost stojí za zmínku snad již jen Christopher Lee. Ostatní mají téměř nulový prostor a o to více potěší, že všechny dětské party jsou zvládnuté v pohodě a neotravují. To celé semtam "oslazené" bonbónkem typy geniální parodie na Vesmírnou odysseu. ♫ Hodnocení písničkového OST: 4/5 ()

Galerie (185)

Zajímavosti (83)

  • Když na začátku filmu vyjíždějí náklaďáky s čokoládou do města, je jich pět. Když jsou ale pak vidět shora, je jich mnohem více. (Mr.Hudson)

Související novinky

Chalamet bude Willy Wonka

Chalamet bude Willy Wonka

25.05.2021

Hvězda filmů Dej mi své jméno a Duna Timothée Chalamet získal po předchozích spekulacích hlavní roli v nadcházejícím prequelovém filmu o Willy Wonkovi. Snímek od studia Warner Bros. pojmenovaný… (více)

Willy Wonka se dočká prequelu

Willy Wonka se dočká prequelu

20.01.2021

Studio Warner Bros. oznámilo chystaný prequel Karlíka a továrny na čokoládu jednoduše pojmenovaný Wonka na 17. března roku 2023. Bude se tak jednat o prequel vyprávějící origin postavy Willyho Wonky,… (více)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (více)

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama