Reklama

Reklama

Tajemné hlubiny 3D

  • USA Aliens of the Deep (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V novém filmu Tajemné hlubiny 3D spojuje oscarový režisér James Cameron svůj filmařský talent s vášní pro průzkum fantastických prostředí. Cameron využívá základních konceptů astrobiologie (vědy, zkoumající život na jiných planetách), podle nichž by mohly bizarní živočišné druhy, žijící v extrémních podmínkách na dně našich oceánů, poskytovat představu o podobě života na jiných planetách. Režiséra na výpravě doprovází skupina mladých mořských biologů a výzkumníků z NASA, kteří sdílejí jeho zápal a nadšení pro průzkum možného vztahu mezi tvory v oceánských hlubinách a životem, který možná jednoho dne najdeme v okolním vesmíru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Když vyšumí rozčarování z 3D efektu, nastupuje tradiční všeobjímající dokumentární nuda se všemi klasickými atributy - pomalou hudbou, pomalými záběry na pomalé medůzy a uspávacím komentářem evokujícím "poučná" videa na fyzice z dob střední školy. A nezachrání to ani jedna brutální lekačka, ani poměrně snaživý Jim. 50%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Slibný potenciál Cameronovy vášně pro filmařinu a potápění zároveň, sliboval hodně. Jenomže málokdy mě napadne myšlenka, že je některý film tak bohapustě o ničem. A přesně to je případ i tohoto IMAXového dobrodružství. Myšlenka, že pokud chceme prozkoumat vesmír, musíme první zkoumat vlastní planetu, je notoricky známá a tak Cameron nepřináší nic nového. Vizuální stránka 3D efektu taky silně zaostává, protože záběry z podmořského světa jsou často rozmazané. Všemu pak nasazuje korunu rádoby stylový dabing, jehož pražský dialekt se mi jako Moravákovi jevil snesitelný, dokud se nezačalo mluvit ve stylu: „Tak to je hustý.“ apod. Jediným kladem tak zůstává pouze výtečný hudební doprovod Jeehuna Hwanga, jehož syntenzátory dokáží oživit i ten nejnudnější kamerový záběr. Ale kvůli soundtracku přece nebudu sedět v kině, ne? A při posledním záběru mě neodbytně přepadla myšlenka, jestli by nebylo lepší, kdyby Cameron předělal do stejného formátu i Propast, poněvadž ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $8,968,684Tržby Celosvetovo $12,770,637/videl v IMAX kine: 80%/ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

V poradí už tretie podmorské dobrodružstvo Jima na ruskej lodi Keldyš.A opäť ma bavilo aj toto.Niekedy to malo také "uspávačské" scény, no rozhodne to bolo zaujímavé sledovať čo všetko sa pod vodou nachádza.Mňa to nenudilo.Malo to takú tu bádateľskú atmosféru.Zaujímavá bola aj jedna hláška od Rusa - hastala vista baby :-).Všetky tie tri diely sa dajú brať ako podmorská trilógia Jima Camerona. Ak máte radi vodu mrknite na to. 80% - 4* ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Trošku jiný dokument, který zasahuje i do sci-fi žánru, zajímavý představami ale poněkud vlečnými scénami se mě pokoušel uspávat. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

V každém případě doporučuji návštěvu tohoto filmu, protože vás zavede do míst, kam se sami nikdy nepodíváte a naservíruje vám podivuhodné tvory ze dna oceánu kousek před obličej. Jinak předchozí projekt podvodníka Camerona o Titaniku se mi zdál povedenější, v tomhle je nejzajímavější bleskový přechod z dokumentu do sci-fi v závěru filmu. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Opět nudný průměr... Zatím jsem v Imaxu opravdu neviděla nic, co by stálo za to. Největší zážitky si jako vždy odnáším z úvodních titulek, kdy je každý hotový z toho, že mu písmenka "Oskar" přijedou až pod nos. Pak jste ještě chvíli hotoví z třetí dimenze, ale pak (jak říká také k0COUR) se vše už jen líně vleče v podobě poučného, ale poměrně nudného dokumentu, jakých chodí tisíce na Discovery nebo National Geographic. Jedinná opravdu krásná a působivá scéna je, když vám z vesmíru přiblíží Zemi až někam na dno oceánu. Pokud jste ještě v Imaxu nebyli, tak budete možná dvojnásobně nadšení (asi jako já na T-Rexovi), ale pro ostatní to už je jen další 3D dokument. Zážitek z kina ale může být ještě horší a to v případě, že bude na vašem představení přílišná koncentrace ukecaných malých děcek. V mém okolí bohužel seděli 4, které se hádaly a neustále komentovaly jednotlivé tvory slovy "fůůůj" nebo "jůů", popř. se za mnou ozývalo pokaždé "Dědečku, co to je?" nebo "Hele, dědo, zeměkoule!". To pak máte chuť jednu těm smradům ubalit a z filmu už nemáte vůbec nic. No, to už jsem se opět dostala jinam... Každopádně je to zajímavé podívat se pod moře, ale chtělo by to trochu ozvláštnit a dochutit. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Kamery tu zapli nechtiac a keď zistili, koľko materiálu ich to stálo, rozhodli sa to nejako zostrihať do akože dokumentu, aby sa im aspoň nejaké náklady vrátili. ()

havLord 

všechny recenze uživatele

James Cameron natočil sice hezký dokument, ale televizního formátu. Když jdu do IMAXu, tak očekávám, že všude kolem mě budou plavat žraloci, ryby a rybičky. A to se právě nedělo. To není film, který se vyplatí shlédnout ve 3D. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Neobyčejně zajímavá výprava do hlubin oceánu, která po informačně nabité stránce zaujme, troufám si tvrdit, že každého. Mám jenom dvě vítky, ale zato spíš může technické zázemí v Imaxu. Jelikož mohu Imax srovnávat s 3Dkinem v Americe, tak trošinku zaostáváme, ale to se určitě spraví. Za prvé: maximální 3D efekt byl ve filmu využit jenom párkrát (myslím tím, že třeba chobot slona byl těsně před Vámi) a za druhé: když už k Vám nějaká ta 3D akce směřovala, tak se hodně rozostřovala, což je veliká škoda. Ale jinak supr zážitek... ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Byl to můj první 3D film...takže nejprve úplně super..ale po 5 minutách mi to přišlo jako úplná nuda...všude samé šero, tma, semtam nějaký šedý živočich...podle mě tam na tom dně nic nebylo...akorát někdy jste mohli zahlédnout žlutou ponorku...telefonní drát před obličejem a leknutí, když se objevila jedna ryba (v celém filmu jich bylo asi tak 5). Takže pro mě nic moc. Viděla jsem mnohem lepší dokumenty i z podmořských hlubin. ()

Flyer 

všechny recenze uživatele

Fascinující výprava do neprozkoumaných koutů naší matičky Země, která je zkombinována s jakýmsi zamyšlením nad možností výskytu života na jednom z měsíců Jupitera - na Europě. Na Cemeronovi bylo vidět, že má vodu opravdu rád, jeho fascinace pro prozkoumávání dosud neobjeveného působila taktéž věrohodně a díky IMAXové technologii může s Jamesem sdílet nadšení každý, kdo se do toho dobrodružství doslova ponoří. Teď se ale dostávám k tomu, co mně na Tajemných hlubinách docela vadilo. A tím byly lehce úsměvné dialogy, neustále se opakující hlášky a zejména hrozný dabing. Pokud ale překonáte tyto vady na kráse, čeká vás skvělý podmořský zážitek. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Veľmi nevhodný námet na 3D film... iba pár záberov bolo zaujímavých, ináč to bola dosť veľká nuda (okrem tej jednej ľakačky:). ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem obyčejnou televizní variantu, která sice nemá 3D IMAX kvalit ale za to má o hodinu delší průběh. Dokumentární pořad o průzkumu hlubin a hledání paralela s průzkumem ve vesmírů, často doplňovaná o počítačové animace ale i o autentické záběry tvoří velmi poutavý dokument, který ale bohužel trošku přehrává... ()

Nuach 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mne bavil. Vlastně bych měl dát asi spíš tři hvězdičky, kdybych to bral objektivně, jenže jsem tam viděl věci, které jsem ještě neviděl, třeba ty kolonie krevet a červů, co žijou z chemosyntézy unikajících sopečných dýmů v tříkilometrové hloubce Atlantiku v naprosté tmě. A ta paralela s hledáním života na jiných planetách, konkrétně s přpravovanou sondou (2008) na Evropu, zaledněný měsíc Jupitera, to mne dostalo. ... A přidám poznámku, že mi bylo za toho Jamese trochu trapně, jak tam těm odborníkům do toho pořád mluvil, dělal chytrýho a tvářil se, že to řídí, na lodi i v ponorkách, a když dělal vtipy, tak trapný. Tak jsem pochopil, že i necharismatický člověk může být úspěšný, a to velmi. - PŘÍKLAD: James před ponorem:: A dáme tam klece na kraby. - Spolupracovníci: ANO. - James: A kam dáme ty klece na kraby? - Odpověď: No asi tam, kde budou kraby. - Takže pokud je hodnota filmu, tak bohužel ne ve vstupech slovutného pana režiséra. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Tri hviezdičky z milosti. James, James, toto už nám nerob a začni sa venovať niečomu inému. Je mi srdečne ukradnuté, aké má hobby a som veľmi rád, že som sa na film dostal v podstate zadarmo, lebo platiť nie malé peniaze za to, že si niekto vytvára filmíky o tom ako sa potápa k morskému dnu - to nemusím. Najmä vtedy ak je komentár okorenený výkrikmi do tmy typu "wooowww..., nádhera.... a podobne), ktoré k ničomu nevedú. Dokumentárna nuda napriek IMAXu. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Dokumentární film pro skalní fanoušky Jamese Camerona nebo pro ty, kteří se zajímají o nové poznatky ohledně přežití ve vesmíru. Cameron s týmem techniků a vědců sbírá informace o živých tvorech, kteří dokážou žít ve věčné tmě a v toxickém prostředí mořských hlubin. ()

bolf!k 

všechny recenze uživatele

vsechna cest Cameronovi ale v 3D kine si dokazu predstavit vetsi zabavu nez sledovani bublinek pod hladinou...cely to pusobi nudnym ubijejicim dojmem ()

Miksa odpad!

všechny recenze uživatele

Můj první zážitek z IMAXu. Otřesné, že jsem radši nešel na ty mimozemšťany. V prvních pár záběrech vás skoro olizuje slon a jiná havěť. Začal jse se těšit, ale pak!!! Rádoby dokument s odporným dabingem i dialogy vůbec. Jeden příklad za všechny: renomovaná podomořská bioložka dětinsky ťuká na okno ponorky na odběrového robota a neustále opakuje Ahoj robůtku, ahoj, Ahoj robůtku. Možná bych se bavil,kdyby mi bylo pět a ještě bych musel být kapku opožděný ve vývoji:-( ()

linger 

všechny recenze uživatele

Kvalitny dokument, velmi pekne zabery z hlbky oceanu, aj ked neustala snaha Camerona posobit ako odbornik bola mierne rusiva. Je to sice jeho hobby, ale mal by vediet, kedy ustupit do uzadia a prenechat slovo vedcom (v tomto pripade morskym biologom). Uvod o problemoch na lodi mi pripadal zbytocny, a zaver naznacil, ze sa reziser uz zasnival nad realizaciou Avatara :) ()

Reklama

Reklama