Reklama

Reklama

VOD (1)

Obyvatelé Haddonfieldu to zatím netuší, ale smrt přichází do jejich ospalého městečka. Před patnácti roky vyvraždil Michael Meyers polovinu svojí rodiny, bylo mu tehdy jen 11 let. Od té doby byl pod zámkem v psychiatrické léčebně. Nyní v podvečer Halloweenu, svátku zesnulých, přichází zpět, aby našel svou malou sestru. Dr. Loomis (Malcolm McDowell) jako jediný opravdu ví, čeho je maniak schopen a vydává se varovat městečko. Úspěšné znovuzrození jednoho z nejslavnějších hororů nově odhaluje pozadí patologicky narušené mysli a oslovuje jak nové diváky tak i fanoušky původní série. Režisér Rob Zombie obrací čas a pátrá po původu čistého zla jménem Michael Meyers. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (639)

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Ač jsem měl chuť podívat se i na starší Zombieho počiny, po tomhle znásilnění hororvé legendy mě nějak přešla chuť. Horor bez napětí a jediného záchvětu atmosféry, u kterého při nejhorším usnete nudou. Zombie se rozhodl jít tou nejlehčí cestou a ač slibovat vyřešení Michaelovi motivace soustředí se jen na co nejvíce obětí. Jednotlivě vraždy jsou jasnou ukázkou samoúčelnosti, která je tak vytýkána druhému dílu (mnohem lepší než tenhle paskvil), a ač krev vypadá kurevsky dobře, plazící budoucí mrtvolky nedokážou vzbudit soucit. Navíc u většiny mordů si režisér až příliš lacině dopomáhá burácejícím hudební doprovodem a volume "vyhuleným" na maximální možnou míru. Na druhou stranu je třeba uznat, že Zombie vystavil remake na vlastní vizi příběhu a daří se mu příliš se nepodobat originálu, i když některé citace jsou příjemným překvapením... Bohužel přidaná psychologie působí více než trapně a funguje tak akorát k natažení děje o dalších čtyřicet minut. Michaelovo zatčení a následný vývoj ve vraždící němé monstrum nepůsobí příliš uvěřitelně, za což krom dementního scénáře může i nepřesvědčivý tlouštík v hlavní dětské roli. Sice je tu nějaký náznak trapného schovávání vlastní identity za maskou ("Mami nasaď mi posím masku...", první vražda a závěrečné seznamování se sestrou), ale tím veškerá psychologie končí. Kamarádství s vězeňským uklizečem (přístup do cel mají absolutně nedůvěryhodné osoby) nakonec dopadne další vraždou, která je již jasným úkazem, že efektivnost je důležitější než prosté bezeemotivní zabití, které by mělo být Michaelovou doménou. Tedy příběh si i několikrát odporuje a volí nelogické odpočky. Jistou funkčnost děje zaznamenává až druhá polovina, která se více blíží k originálu, i když pomalé sledovací pasáže jsou nahrazené rychlými vraždami - zajímavé že i okoukané scény pozbyly jakéhokoli napětí. A zejména závěr, který sice opět nemá grády ani atmosféru, ale působí mnohem lépe než celý zbytek filmu a hlavně skvěle pracuje s postavou Laurie, která se ukazuje jako zkušená divačka hororových filmů a dokáže se slušně bránit. Poslední scéna ovšem opět působí dost nepatřičně, úplná eliminace působí spíše namachrovaně, než že by se jednalo o záchranu série. Není nefunkční ale z pohledu režiséra na mě dýchla dojmem, že nikdo jiný než Zombie se zpracování Halloweenu chopit nesmí. SPOILER Na druhou stranu kdoví, neviděli jsme že by Michaela do té hlavy střelila :) ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Zombieho "reimaginace" se v první půli zasekla ve světě Devil's Rejects. Vše je špinavé, ošklivé, zlé, prostě fuck. Včetně rodiny malého Michaela, který ve volném čase s ledovým pohledem vraždí drobná zviřátka. Není divu, že mu jednoho podzimního dne rupne v mozku a bezbranné tvorečky vymění za bezbranné lidi. Druhá půlka pak poměrně věrně kopíruje Carpiho, aniž by se pokusila dosáhnout alespoň špetky atmosféry originálu. Odkazů je mnoho, stejně jako skvělých béčkových herců, ale výsledek je zoufale nezajímavý, nudný a veskrze podprůměrný. A to včetně se Zombiem spojované brutality a násilí. Rozdílů mezi workprintem a konečnou verzí je mnoho, ale celkovém zúčtování vychází oba střihy stejně špatně. Snad se Rob příště vzmůže na vlastní látku, rozhodně by mu to prospělo. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nj, Rob Zombie opet nezklamal. Film se vraci na uplnej zacatek, takze neni potreba znat predchozi dily, coz je fajn. Prvni pulka - Michael jako malej, je fakt fajn, sice film neni nak zvlast strasidelnej, ale ten malej mamrd je slusnej magor, za chvilku stihne udelat par mrtvol a celkove to ma takovou psycho atmosferu. Druha pulka uz je cista vyvrazdovacka s pro me nepochopitelnym honenim Myersovo sestry, kde navic dvoumetrova tupa zruda naprosto tise vyskakuje, kde se mu zachce. Nicmene nutno rict, ze Zombie se s nejakym tim litrem krve nemaze, takze Michael porcuje fakt pekne a za chvily jdou obeti do desitek. Navic to ma slusnou atmosferu. Jedinej problem filmu je ten, ze sem se ani jednou nelek a nejak zvlast vystrasenej jsem taky nebyl. Kouka se na to pekne, nenudi to, ale bohuzel ani moc nevystrasi, takze jen slabsi 4*. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor, ktorý je reštartom slávnej hororovej série a dá sa označiť aj za remake jednotky. Má veľmi dobrý príbeh o Michaelovi Myersovi, psychopatovi z nefunkčnej rodiny, ktorý v detstve vyvraždí väčšinu svojej rodiny a tak skončí v ústave, no v dospelosti unikne a rozhodne sa vrátiť do svojho rodného mesta, aby dostal aj posledného žijúceho člena rodiny, mladšiu sestru. So spracovaním som nadmieru spokojný, prvá polovica si ide vlastnou cestou, zobrazuje Myersovo detstvo a následný pobyt v ústave, no jeho únikom v polovici filmu sa začne obsahovo čo najvernejší, no omnoho krvavejší remake jednotky. Len škoda záverečnej dvadsaťminútovky, v ktorej sa síce tiež nájde viacero dobrých momentov, no dovtedy mi film sadol výrazne viac. Po stránke klasických prvkov hororu funguje na iných princípoch ako pôvodná verzia, miesto postupného budovania hororovej atmosféry to tu pôsobí takým surovejším dojmom, čo mi ale vôbec neprekáža, práve naopak, v slasheri mi to sedí viac a napätie nie je moc výrazné, ale rovnako ako atmosféra mi tiež sadlo. A čo sa týka samotných krvavých scén, tak tu som veľmi spokojný, ani nemám čo vytknúť. Je ich plno, už v Myersových pokojnejších dobách, čo je detstvo a pobyt v ústave je ich slušný počet, no jeho útekom už obete narastajú mimoriadnym tempom, takmer všetky sú v obraze a sú aj správne surové a krvavé. Ani sa nedá vybrať to najlepšie, stále sa je na čo pozerať, no najzaujímavejšia je hlavne kvôli početnosti likvidácia polície a personálu ústavu. Herecké obsadenie je výborné, o hlavnej úlohe sa tu moc hovoriť nedá, celý čas sa hlavná pozornosť venuje Myersovi, ale rozhodne poteší Malcolm McDowell v úlohe Myersovho doktora, Danny Trejo a William Forsythe, no všetci sú bez problémov. Samotný Michael Myers je tu perfektný, svojou mohutnosťou rozhodne vzbudí rešpekt, jeho maska mi práve tu tiež sadla najviac a k tomu neustále likvidácie z jeho strany, nemám mu čo vytknúť. Réžia je veľmi dobrá, tu musím Roba Zombieho pochváliť a rovnako spokojný som aj s technickou stránkou. A typická hororová hudba tejto série je samozrejme výborná. Plné hodnotenie dať nemôžem, záver je trochu slabší a aj všetko, čo sa tu týkalo zvierat si mohli radšej odpustiť, no inak tento film spĺňa všetko, čo si pod pojmom slasher predstavím a toto je pre mňa najlepší film s Michaelom Myersom. Len škoda, že pokračovanie si už vybralo úplne inú cestu, ktorá mi ale moc nesadla. Objektívna kvalita filmu- 80%, film sa páči mne na 78%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie vzdal poctu originálu, ale svoji verzi přece jenom pojal trochu jinak. Michaela Meyerse vidí jako oběť a je znát, že s ním v podstatě sympatizuje. Příběh obohatil o jeho psychologický profil, který tvoří začátek filmu. Prostředek jako by originálu téměř z oka vypadl, akorát tam kde Carpenter lépe zvládal atmosféru, Zombie zase přidává takové to jeho znepokojující neučesané násilí. Rob Zombie totiž netočí hezké filmy a násilí v nich fakt bolí. Na konec film obohatil ještě o jednu menší dějovou odbočku, aby se Michael Meyers choval alespoň trochu pochopitelně. Tudíž není to taková úplná zabíjecí mašina jak v origoši. Obsazení opět bude lahodit milovníkům béčkových filmů a hudební doprovod je perfektní jak je u filmů pana Zombieho zvykem. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (37)

  • Zhruba ve čtvrtině filmu, když Michael Myers (Tyler Mane) čeká na koledníky, sleduje jeho táta film Věc (1951). John Carpenter režíroval pozdější novou verzi, také nazvanou Věc (1982). Původní Věc se objevila i v jeho v prvním Halloweenu (1978). (Campbell)
  • Vždy po milování hraje píseň „(Don't Fear) The Reaper“ kapely Blue Öyster Cult. (cmenda)

Související novinky

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Probuďte mrtvé!

Probuďte mrtvé!

04.06.2008

Včera nám tu dělal bu-bu-bu Tim Burton (ve smyslu vyhrožování dalším filmem ve stejném stylu), dnes probudíme pár dalších strašidel. Především je tady adaptace komiksu Stevea Nilese, autora předlohy… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

I nemrtví točí filmy

I nemrtví točí filmy

10.01.2007

Rob Zombie, frontman metalové kapely White Zombie, má za sebou již mnoho úspěchů jako zpěvák a skladatel a tak se před pár lety střemhlav vrhl na kariéru režiséra a scénáristy v jedné osobě. Po dvou… (více)

Reklama

Reklama