Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strašpytlík je malé, nešikovné kuřátko. Nikdo mu nevěří, že vidělo, jak spadl kus oblohy, a je celému městu pro smích. Co když má ale Strašpytlík přece jen pravdu? Co když to ve skutečnosti nebyl kus oblohy, ale předmět z dalekého vesmíru? Vyjde najevo, že to byl kus létajícího talíře, který mimozemšťanům odpadl z kosmické lodě. A mimozemšťané si nyní pro chybějící kus lodě přiletěli. Během návštěvy na Zemi tu ale zapomenou malého mimozemšťánka, se kterým se Strašpytlík seznámí... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (161)

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno moc nechápu, jako mohl být tento animák tak divácky úspěšný. V záplavě ostatních animovaných snímků se totiž jedná o dost velký podprůměr. Hlavním problémem je zde paradoxně příběh. Ten totiž, ač je to neuvěřitelné, žádný není. Dlouho jsem neviděl tak nudný film, kde se vlastně nic neděje, ale tvůrci se nás jak o život snaží přesvědčit o opaku. Postavy jsou dosti ploché a co se týče vtipných hlášek, na úrodnou půdu jich padne jen opravdu hrstka. Finální hodnocení: jedna hvězda za stopáž. ()

Zalost 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod bych rád podotkl, že od Marka Dindala, jehož jméno bylo pod takovými perlami jako Kočky netančí a především Není král jako král, jsem čekal víc. Tohle jsem si opakoval skoro celou první část filmu o panikářském kuřeti, které nakonec ("překvapení") musí všem dokázat, že něco i dokáže. Projevila se tu především obvyklá slabost disneyovek - písničky a marná snaha vykreslit charakterová pozadí a emocionální pouta. Ale zhruba od půlky film chytl druhý dech a náhle vše začalo odsýpat, písničky se změnily na výběr hitů let minulých (a navíc i dobře zapracované do point), jako by si tvůrci rovzpomněli, jak zábavné filmy dělali v minulosti. Pořád to není úplná špička, ale divák se má aspoň čemu smát, což je sice činnost vyskytující se i v první polovině filmu, ale sporadicky. Takže druhá část filmu Strašpytlíka zachránila od mého hodnocení "Hmmm, nic moc" na lepší "A proč takto nevypadala i první část filmu?". ()

Reklama

adamix 

všechny recenze uživatele

Pre niekoho sklamanie, pre mňa celkom uspokojenie. Jasné že za detských čias to bol u mňa solídny animák a za tie roky sa už aj moje myšlienkové pochody zmenili, ale tie narážky na rôzne filmy, skvelo laďujúci soundtrack a animácia adekvátna danej dobe mi nepokazila dojem ani po rokoch. Nie je to však nič chválospevné, ale taká animovaná blbinka pre pobavenie, obzvlášť mladšieho publika. Za mňa nostalgické 3*. ()

Liduskaa 

všechny recenze uživatele

Už je to sice trochu dýl,ale jako by to bylo dnes co sedím v letním kině na Silvestra a na plátně běží tenhle film...Myslím, že jen díky velkému množství svařáku, který nám pomáhal to přetrpět sme to vydrželi....ale tím co sme potřebovali přetrpět bohužel nebyla zima,ale tenhle strašný animák:( nikdy více.... ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Pohádka typu "naházíme tam všechno, co nás napadne", která se podle mne dost míjí s věkovou skupinou, pro kterou má být určena. "Vtipné" narážky na různé filmy děti těžko pochopí, zato jsem byl svědkem hromadného úprku brečících mrňousů ze sálu při honičkových scénách s mimozemšťany. Tohle asi záměrem tvůrců nebylo. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Strašpytlík byl po Dinosaurovi (2000) druhým počítačově animovaným filmem, který vznikl ve studiích Walta Disneyho. Chvíli patřil do tohoto studia také megaúspěšný Pixar, který se ale osamostatnil, a proto se i jeho domovské studio pustilo do výroby CGI filmů. (imro)
  • Titulní hrdina v podání kuřete má na těle přes 76 tisíc bílých pírek, pod něž animátoři umístili více než 700 virtuálních svalů.
    (Zdroj: časopis Premiere, listopad 2005). (Pavlínka9)
  • Jeden čas bylo ve vývoji pokračování, jehož pracovní název byl „Chciken Little 2: The Ugly Duckling Story“ a jehož výrobu mělo obstarat Disneytoon Studios, které se zaměřovalo převážně na tvorbu levných filmů určených pro video. Poté, co se stal kreativním ředitelem Walt Disney John Lasseter, však bylo pokračování zrušeno. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama