Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strašpytlík je malé, nešikovné kuřátko. Nikdo mu nevěří, že vidělo, jak spadl kus oblohy, a je celému městu pro smích. Co když má ale Strašpytlík přece jen pravdu? Co když to ve skutečnosti nebyl kus oblohy, ale předmět z dalekého vesmíru? Vyjde najevo, že to byl kus létajícího talíře, který mimozemšťanům odpadl z kosmické lodě. A mimozemšťané si nyní pro chybějící kus lodě přiletěli. Během návštěvy na Zemi tu ale zapomenou malého mimozemšťánka, se kterým se Strašpytlík seznámí... (TV Nova)

(více)

Recenze (161)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Poznám oveľa lepšie, vtipnejšie a dejovo zaujímavejšie rozprávky ako toto. Netvrdím, že to bolo až príliš hrozné dalo sa to pozerať ale stačilo to raz vidieť..... ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Ač matčinému prsu již odrostlý, animované pohádky mám rád. Auta, Příšerky s r.o. nebo Vall-I podle mě strčí pěknou řádku hraných filmů hravě do kapsy. Navíc v poslední době se tyto pohádky profilují jako "zábava pro celou rodinu", tudíž i humor již není tak dětský. Strašpytlík však patří k těm nejslabším. Chatrný děj, hloupý hlavní hrdina, kterému člověk ani nemá sílu fandit a velké "finále" plné mimozemšťanů ničících vše, co jim přijde pod chapadlo, kteří přišli děsiví i mně, natož pak dětem, kterým je film určen... 30% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Velmi nedocenený animák. Mňa a moje potomstvo pobavil nespočetne veľakrát a prekvapivo ani tí najmenší diváci nemajú hokej z tej mimozemskej vložky a užívajú si ju nemenej ako ostatné príhody Kurovej partie. Postava malého smoliarskeho kurčaťa, ktoré sa stane hrdinom je neodolateľná a rozprávkovo pekne napísaná. Na protest proti 55% na databáze dávam 5*, inak za štyri. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Hned z kraje přiznám, že jsem k Strašpytlíkovy měl trochu despekt, protože všechny ty komentáře typu „neuvěřitelná blbost“ a „sračka roku“, mne moc nenažhavili, ale člověk míní a videopůjčovna mění, a když už mají akce 3+1 zdarma, tak když už dlachním tři tituly, tak si něco vyberu, zvlášť když ten „pořádnej matroš“ je půjčený, občas právě tyhle „nouzovky bývají to nejlepší“, než to na co se člověk těšil. Nevím jaký byl porodní proces, ale nejspíš nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že někdo z vyšších míst během přípravných prací zjistil, že scénář je tezovitý, předvídatelný a moc šablonovitý, tak byli zpět narychlo povoláni scénáristé, aby příběh trochu „oživili“, k tomu jim produkce pronajala patro hotelu někde za městem, to zabednili (ještě by jim chtěli zdrhnout), přičemž je zásobovala tím nejnutnějším, jako jsou tužky, gumy a prostitutky, nejen tím je však člověk živ, takže bylo zkonzumováno jistě větší množství alkoholu a měkkých či tvrdých drog. To se to panečku pak pracuje, z toho pak nemůže vylézt nic jiného, než pořádná ujetost, scénáristé do scénáře nacpali všechny šílené nápady co je napadly, což je jenom dobře, ve filmu není (snad kromě strašpytlíkova taťuldy) normální postava. Strašpytlík je samozřejmě obklopen partou kamarádů a ty opravdu stojí za to, ošklivá Kačka pihatá („V 100 + kachna píší, že neškodí občas si hodit pyskem“), vypasený pašík Mrně (Promiň! Já jsem hrozná svině) a to vůbec nemluvím o nejlepší postavě filmu, rybákovy Rybízovy, který má v tom přenosným akváriu rozhodně něco jiného, než jen čistou vodu (při jeho představě King Konga jsem řval smíchy). Animace je kvalitní, sice nic co by ji posouvalo „o kus dál“, jen dobře odvedené řemeslo, pokud k tomu ještě připočteme bombastickou hudbu Johna Debneyho, sic občas trpící až moc velkým „mickeymousingem“ a skvělým českým dabingem (dovedete si představit někoho lepší na namluvení starosty Alzheimera, než Luďka Sobotu?). Pokud máte rádi pořádně ujetou zábavu, tak se neohlížejte na negativní reakce, tohle je film přesně pro vás, jen to však dokazuje, že se studiem Walta Disneyho není něco v pořádku. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Pohodovka, ktorá neuškodí, ale nič nové neprináša. Hlavne pre deti (aj keď narážky na King Konga, Schreka, Levieho Krála či Indyho asi nepochopia :-)) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Velmi zběsilé. Dětský inkubátor pro budoucí fanoušky pořádné akce. Zápletka spočívá v zachraňování planety. Divím se, že se tam neobjevil Bruce Willis. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

To kuriatko je celkom milé...a tu končia klady tejto "rozprávky". Tých 77 minút je lepšie radšej pozerať z okna. Som zvedavý či to aspoň tie deti baví, tipol by som si, že ani veľmi nie... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tento na první pohled nevýrazný snímek tu opravdu moc velké ovace nesklidil. Je sice pravda, že když se člověk nad tím zamyslí, tak Strašpytlík na vyšší hodnocení opravdu nemá, ale na druhou stranu mi něco ve mě říká, že si zaslouží pozornosti. Mě osobně nejvíc dostalo silně frustrované prase (jehož podobnost s frustrovaným kryserčákem Scratem mě k tomu snímku přitáhla ještě víc), díky němuž jsem se fakt nasmál - 65%. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Nehezká počítačová 3D animace (v roce 2005 asi vohromě kůl) z reklamy na cereálie (nebo z těch pořadů, které dnes vysílají dětské kanály batolatům o půlnoci, aby na ně něco blikalo), trapné písničky a nezajímavé halsové herectví. Nepochopil jsem, proč jsou obyvatelé města zvířata (to neni chyba filmu), asi aby se nalákali děcka do kina... a proč taky ne, dyť se takhle mizerně napsaný příběh mohl odehrávat kdekoli. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Strašpytlík je příjemná podívaná. Příběh je o kuřátku, které ve městě způsobilo velkou pohromu tím, že si myslelo, že padá obloha. Všichni na něj zanevřeli, i otec. Ale jen do té doby, než se mu podařilo v basebalovém mužstvu dát 'houmran'. Strašpytlík je samozřejmě obklopen partou kamarádů a ty opravdu stojí za to; ošklivá Kačka pihatá, vypasený pašík Mrně a už vůbec nemluvím o nejlepší postavě filmu, rybě Rybízovi, který má v tom přenosném akváriu rozhodně něco jiného, než jen čistou vodu. Správná blbůstka tento kousek. - "I wanna, I wanna, I wanna, I wanna, I wanna really really really wanna zigazig ha." ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Další animák o jednom tom outsiderovi, co musí ostatní přesvědčit, že není taková nula a při tom třeba ještě zachránit svět. Pohoda, hezká animace, fajn oddychovka, ale nic originálního. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nahláškovaný a nagagovaný animák, ktorý ale trpí dosť odfláknutou animáciou ( naozaj toto stálo 150 mega? ). Mňa ako dospelého však potešil a spríjemnil mi svojím drajvom deň. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Pohádka typu "naházíme tam všechno, co nás napadne", která se podle mne dost míjí s věkovou skupinou, pro kterou má být určena. "Vtipné" narážky na různé filmy děti těžko pochopí, zato jsem byl svědkem hromadného úprku brečících mrňousů ze sálu při honičkových scénách s mimozemšťany. Tohle asi záměrem tvůrců nebylo. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pro mě průměrný animak s pěknými narážkami na slavné scifárny. Hlavni hrdina mi moc nesedl. Animace pěkná. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Puvodne jsem zvazoval dve hvezdicky, ale pak jsem si to rozmyslel, kdyz jsem to videl podruhe...ta jedna hvezda navic je za Rybize, nejvtipnejsi postavicku v celem animaku :) ()

Reklama

Reklama