Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strašpytlík je malé, nešikovné kuřátko. Nikdo mu nevěří, že vidělo, jak spadl kus oblohy, a je celému městu pro smích. Co když má ale Strašpytlík přece jen pravdu? Co když to ve skutečnosti nebyl kus oblohy, ale předmět z dalekého vesmíru? Vyjde najevo, že to byl kus létajícího talíře, který mimozemšťanům odpadl z kosmické lodě. A mimozemšťané si nyní pro chybějící kus lodě přiletěli. Během návštěvy na Zemi tu ale zapomenou malého mimozemšťánka, se kterým se Strašpytlík seznámí... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (161)

adamix 

všechny recenze uživatele

Pre niekoho sklamanie, pre mňa celkom uspokojenie. Jasné že za detských čias to bol u mňa solídny animák a za tie roky sa už aj moje myšlienkové pochody zmenili, ale tie narážky na rôzne filmy, skvelo laďujúci soundtrack a animácia adekvátna danej dobe mi nepokazila dojem ani po rokoch. Nie je to však nič chválospevné, ale taká animovaná blbinka pre pobavenie, obzvlášť mladšieho publika. Za mňa nostalgické 3*. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Hned z kraje přiznám, že jsem k Strašpytlíkovy měl trochu despekt, protože všechny ty komentáře typu „neuvěřitelná blbost“ a „sračka roku“, mne moc nenažhavili, ale člověk míní a videopůjčovna mění, a když už mají akce 3+1 zdarma, tak když už dlachním tři tituly, tak si něco vyberu, zvlášť když ten „pořádnej matroš“ je půjčený, občas právě tyhle „nouzovky bývají to nejlepší“, než to na co se člověk těšil. Nevím jaký byl porodní proces, ale nejspíš nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že někdo z vyšších míst během přípravných prací zjistil, že scénář je tezovitý, předvídatelný a moc šablonovitý, tak byli zpět narychlo povoláni scénáristé, aby příběh trochu „oživili“, k tomu jim produkce pronajala patro hotelu někde za městem, to zabednili (ještě by jim chtěli zdrhnout), přičemž je zásobovala tím nejnutnějším, jako jsou tužky, gumy a prostitutky, nejen tím je však člověk živ, takže bylo zkonzumováno jistě větší množství alkoholu a měkkých či tvrdých drog. To se to panečku pak pracuje, z toho pak nemůže vylézt nic jiného, než pořádná ujetost, scénáristé do scénáře nacpali všechny šílené nápady co je napadly, což je jenom dobře, ve filmu není (snad kromě strašpytlíkova taťuldy) normální postava. Strašpytlík je samozřejmě obklopen partou kamarádů a ty opravdu stojí za to, ošklivá Kačka pihatá („V 100 + kachna píší, že neškodí občas si hodit pyskem“), vypasený pašík Mrně (Promiň! Já jsem hrozná svině) a to vůbec nemluvím o nejlepší postavě filmu, rybákovy Rybízovy, který má v tom přenosným akváriu rozhodně něco jiného, než jen čistou vodu (při jeho představě King Konga jsem řval smíchy). Animace je kvalitní, sice nic co by ji posouvalo „o kus dál“, jen dobře odvedené řemeslo, pokud k tomu ještě připočteme bombastickou hudbu Johna Debneyho, sic občas trpící až moc velkým „mickeymousingem“ a skvělým českým dabingem (dovedete si představit někoho lepší na namluvení starosty Alzheimera, než Luďka Sobotu?). Pokud máte rádi pořádně ujetou zábavu, tak se neohlížejte na negativní reakce, tohle je film přesně pro vás, jen to však dokazuje, že se studiem Walta Disneyho není něco v pořádku. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

A už dosť! S animovanými 3D filmami si dám na nejaký čas pokoj. Toto odvetvie filmového priemyslu má výrazne klesajúcu tendenciu, za to však neuveriteľne rastúcu produkciu. Svet dnes zaplavujú nezmysly ako je napríklad aj "Strašpytlík". Plytký, nezáživný, nezábavný príbeh o nesympatickom kurčati s hydrocefalickou hlavou a nudnými hláškami. Až som sa čudoval, že to pochádza zo štúdií Walta Disneya. Úplne bez úrovne. * ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Spočiatku celkom zdravý mix animovaného stereotypu a originality, ale postupne sa uberá na originalite a pridáva na stereotype a už sa to ani také zdravé nezdá. Vtipmi je to iba tak letmo dochutené a opakovaný "vtip" v tomto prípade už vtipom nie je. Keď dôjde k akcii a naháňačkám, tak sa z toho stáva ten typ animáku, ktorému ubližuje každá minúta. Tu tých minút našťastie nie je až tak moc. Celkom by ma zaujímal ten PIKObraz. 4,5/10 (Videné 13.2.2021, SK dabing) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Další pohádka, na které jsem vyrostla a která mě snad nikdy nepřestane bavit. Nad jednou věcí jsem se ale při sledování filmu zarazila, možná je to jen můj pocit, ale zdálo se mi, že animace byla malinko odfláknutá než u ostatních Disneyovek, ale je to jenom malý detail. Zasmála jsem se u toho, je to krásně bláznivá pohádka s ponaučením, že malý člověk dokáže udělat velké věci. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Neuspokojivé tržby z kin byly jedním z důvodů, proč společnost Disney koupila studio Pixar. (fiLLthe3DD)
  • I když je Garry Marshall známý především jako režisér romantických komedií (Pretty Woman), má za sebou překvapivě mnoho hereckých úloh. Viděli jsme ho například v seriálu Murphy Brownová (1988). Ve Strašpytlíkovi namluvil kachnu. (imro)

Reklama

Reklama